woensdag 28 september 2016

36276/1015 * - Eandis en China: een gestoord verhaal -
.
Deel 3
WOENSDAG  28 SEPTEMBER 2016
*
H. WENCELAS, patroon van de Boejemers,
H. BARUCH e, H. LIOBA
*
Patricia en Fonske zijn vijfendertig jaar getrouwd en zij vraagt “Ventje, hoe gaan we dadde vieren?” – “Met tien minuten stilte,” zegt Fonske.   Ja, ’t zijn de beste menagen waar de vrouw de schat is en de man er ene heeft…
*
*
3727  - BIJ EANDIS GELDT IN DE EERSTE PLAATS ZAKEN DOEN EN NIET DE LUIMEN VAN BARACK OBAMA INVOLGEN
*

*
*
Hert Vlaamse Eandis en het Chinese Staatsbedrijf State Grid zijn, net als Romeo en Julietta, bijna in een intieme omstrengeling verenigd, maar nu wenst de Coburger Staatsvuiligheid, op aangeven van…. ???... aan te dringen op een coïtus interuptus.
Ze zouden moeten als U dat beter begrijpt, afstappen in Schaarbeek.
*

*
Maar het zwakke Bruidje Eandis wil, in tegenstelling tot haar devies (zoals U hierboven ziet), dat men uit haar buurt blijft. Er is al tijd genoeg verloren en voor het einde van de week wordt de copulatie voor 14% voltrokken. Wat absoluut veilig is, volgens Eandis. Maar de andere aandeelhouders, de Gemeenten, doen echt gemeen door er misschien nog een dikke stok voor te willen steken..
Maar de Geheime Staatsvuiligheid, bezorgd om het milieu en de goede (?) reputatie van de Nationale Veiligheid, maar vooral vanswille de goede wisselwerking met het FBI, en de CIA, blijft maar mekkeren. Instructies zijn nu eenmaal instructies. En als die van over de Oceaan komen, is daar geen ontkomen aan.
We weten allemaal dat de Chinese Bruidegom geen onbeschreven blad is, maar dat zijn de Amerikaanse landjonkers ook niet. NAVO wil het niet. Obama wil het niet.
Wat wij dan wel moeten denken, Walter? Dat het hemdje nader is dan het rokje, zeker. En, vooral in tijden als deze, is het beter één vogel in de hand, dan 10 en meer in de lucht. Hebben is hebben, en krijgen is de kunst.
*

Dat de Chinezen nu zullen ontdekken, waaruit onze bovenleidingen zijn gemaakt, is niet erg. Misschien kunnen die ons zelfs betere kwaliteit tegen betere prijzen leveren. En wat meer is, Europa moet leren, dat het niet verstandig is, al zijn eieren in hetzelfde (Amerikaans) nest te leggen. We moet leren naar de toekomst kijken, en niet naar een gewone Wereld Oorlog die al zo lang achter ons llichligt.
*


GEPLUKT BIJ
*


*
Topman Eandis: "Ik steek mijn hand in het vuur voor deze deal"
Er zijn helemaal geen risico's verbonden aan een participatie van het Chinese staatsbedrijf State Grid in de Vlaamse distributienetbeheerder Eandis. Dat heeft Eandis-voorzitter Piet Buyse gezegd in Terzake.
Ondanks de brief van de Staatsveiligheid, waarin wordt gewaarschuwd voor mogelijke risico's die een deal tussen Eandis en State Grid met zich mee zouden kunnen brengen, houdt Buyse vol dat er geen probleem is met de deal. De informatie in de brief is grondig onderzocht, stelt Buyse. Maar wat de risico's betreft die de Staatsveiligheid aanhaalt, is hij kort. "Wat ons betreft zijn die er niet."
De Staatsveiligheid had in een brief gewaarschuwd voor banden tussen State Grid en de Chinese inlichtingendiensten. Ook zou mogelijk technologie van Eandis bij het Chinese leger kunnen belanden. Maar dat kan niet, aldus Buyse. Alle informatie die Eandis verzamelt over zijn klanten wordt geëncrypteerd. Bovendien begeeft State Grid zich niet op het terrein van Eandis, waardoor het dus ook geen toegang heeft tot informatie, stelt Buyse. "We kunnen niet genoeg informatie krijgen en we hebben ook geen moeite met een grondige doorlichting. We hebben vandaag echter alleen de informatie uit de brief. Die informatie is gecheckt en afgedekt in onze deal", zegt Buyse.
Dat ook China-expert Jonathan Holslag zijn bezorgdheid uitte over de deal, is volgens Buyse een kwestie van perspectief. "Meneer Holslag bekijkt dit in een geopolitieke context, ik bekijk het vanuit ons bedrijf en wat het beste is voor ons bedrijf", klinkt het. Buyse is er zeker van dat het contract met de Chinezen waterdicht is. "Wat ons betreft zijn de machtsgrepen die men China toeëigent onmogelijk. Niet alleen onze mensen, maar ook onze zakenpartners en juridische adviseurs hebben het akkoord grondig onderzocht. Ik steek er mijn hand voor in het vuur dat hier niets misloopt."
De vrees voor een plotse prijsstijging onder impuls van State Grid is volgens Buyse onterecht. " De prijs is gereguleerd." Ook voor een financiële kater na een onverwacht vertrek van de Chinezen is Buyse niet bang. "We zullen er geen financiële kater aan overhouden, integendeel. We hebben een sterk en stevig bedrijf in handen, waar investeerders voor willen betalen, zelfs meer dan de boekwaarde."
*

*
Kijk, als de Grote Jongens ergens in een stil hoekje met iets delicaats bezig zijn, waarvan achteraf zal blijken dat het faliekant zal aflopen, vinden ze altijd wel ergens een of ander verantwoordelijke schuldige. Zo is de reputatie van Mie Turtelboom (Blauw) door de schuld van Freya (Rood) om zeep geholpen. Weet nog goed hoe dit arm schaap als een lam ter slachtbank werd geleid en ze deed haar mond niet open.
Wat hoogst verwonderlijk is, is dat de Politiek (met Hoofdletter) zich daarmee niet moeit. ’n Klein soort West-Vlaams Staatssecretarisje moet van de Groten de kooltjes uit het vuur slepen. De sukkelaar voelt er zich zelfs nog door vereerd ook! Geert Kleinburger, schoonbroer van Geert Hoste, de komiek, steekt zelfs in het publiek de draak met onze Nationale Trots. Wat hem niet in dank zal worden afgenomen door het Establishment.
*

*
Kortom, er wordt gevaarlijk spel gespeeld, want dit Amerika laat niet gemakkelijk met zich sollen! Serieus zijn, hé. Vooral nu, nu er afgeroepen wordt in een TV-opname in het Nederlands, met de ‘Stars and Stripes’ op de achtergrond, dat de Russen officieel dat vliegtuig MH17 met bijna 300 passagiers boven Oost-Oekraïne hebben neer-geraktierd.
Geen twijfel aan: Amerika is tegen. Zowel tegen Rusland als tegen China. Laar daar vooral geen twijfel over bestaan.
PS
Wat Eandis juist uitspookt zodat zijn klanten worden geëncrypteerd, wil ik niet eens weten. Wegens het gevaar om besmet te worden.
*

*

Geen opmerkingen: