zondag 18 september 2016

3696




5/830 * - De Vlaamse opstand ten gronde is geen kwestie van zeeppoeder, maar van er de tanden in zetten -
.
DEEL 2
Zondag 18 september 2016
Zon 7u23-19u49
H Ariadne
*

De draad van Ariadne, des mensen Lot.
*

3696 - ALS BIJ DE NIEUWE VLAAMSE ARROGANTIE
DE LAATSTE HET LICHT WIL UITDOEN?
*

Zich niet laten meedrijven. De tanden er in!
*
*
Op de 7de Dag op de BRT, waarvan de B maar niet vervangen wordt door de V van Vlaamse Radio en Televisie, gewacht vooraleer mijn bek te willen opentrekken. Er zijn daar net geen moorden gebeurd, omdat Madame ‘speaker’ de extreem kort gehouden voorstelling met deze twee Vlaamse Leeuwen vroegtijdig afsloot.
De zo groen als verdord gra en bovendien ongemanierde brul-aap Kalvo heeft het ook al opgemerkt om zich vrolijk te maken over  de Vlaamse haarklieverij. Het is waarlijk hartverscheurend. De BV-A Peter De Roover, oud-voorzitter van de VVBB die zich presenteert als handelsreiziger-vertegenwoordiger van BDW van het beste zeeppoeder ter wereld, of Bart De Valck, de huidige voorzitter van diezelfde VVBB. Die niets verkoopt, nergens de leiding heeft maar van uit de zijlijn de juiste perspectieven ziet. Duimen en vingers likken voor de tegenstrevers-belgicisten.
U vraagt niet naar mijn mening, maar ik moet BDW gelijk geven. Interne partij-strijdpunten worden alleen intern besproken.
Maar wat zit een fractieleider van de NV-A dan te doen op het praatgestoelte van de BRT? Zieltjes winnen, of kost-wat-kost willen gelijk halen?
Ik denk dat Sire Fluppe I samen met Olio di Poepo nu al bloemen zullen laten gaan afgeven op het privéadres van BDW. Iets dat dan zal gerekend zijn zonder de waard en waardin maar ook de man uit de straat allemaal keizers voor Het Vlaams Belang. Want pas op, de waakhond van de kudde is niet de Vlaamse Volks Beweging, maar het Vlaams Belang van Tom Van Grieken, de TVG der Bewuste Vlamingen.
Dat is bewezen in de feiten. En ook de politiek is in hoofdzaak schatplichtig aan de feiten. Minder aan de kwaliteit van het aangeboden zeeppoeder.

*
Hangt er in Coburgia op die manier waarlijk een soort duivelspact in de lucht? Een onafhankelijk Vlaanderen in Noord-Coburgia en een Zelfstandig Socialistisch Wallonië onder en beneden de taal- en armoe-grens?!?!  Zwart/Geel met Rood afgezet? Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht….
Alleen, is dit nu een boodschap van hoop of van hoop?  
Het is natuurlijk nog een eeuwigheid tot 2019 en zowel binnen onze (kunstmatige) eigen ‘grenzen als de al even kunstmatige ‘buitengrenzen’ van de E.U. kunnen er nog veel stofdeeltjes in onze ogen vliegen….
*


GEPLUKT BIJ
*
Zonder communautair programma zijn we weg"
*
Hendrik Vuye en Veerle Wouters waarschuwen N-VA-voorzitter De Wever
Hendrik Vuye en Veerle Wouters, de communautaire specialisten van N-VA, dreigen op te stappen als hun partij geen nieuwe staatshervorming eist bij de verkiezingen in 2019. Bovendien waarschuwen ze dat er dan een rebellie dreigt uit te breken van de harde Vlaamse kern binnen N-VA.
"Voor ons is het totaal ondenkbaar dat N-VA in 2019 naar de kiezer trekt zonder communautaire ambitie. Daar zouden we ons niet kunnen bij neerleggen. Dan zal het sowieso zonder ons zijn", benadrukken de twee federale parlementsleden in een interview met deze krant. "En we zijn ervan overtuigd dat een groot deel van onze achterban dan zal afhaken.

Toen N-VA er in 2014 uiteindelijk voor koos om in de regering-Michel te stappen, zeiden veel partijgenoten al: 'Dit is goed voor vijf jaar maar echt niet langer.'" N-VA-voorzitter Bart De Wever liet eerder deze week uitschijnen dat een nieuwe staatshervorming in 2019 geen must is voor hem. Een voortzetting van de huidige centrumrechtse coalitie met MR zou zijn voorkeur wegdragen omdat hij nooit in een regering wil zitten met PS - de partij die wel nodig is om een nieuwe staatshervorming te kunnen stemmen in de Kamer.

Het tweetal leidt sinds dit jaar Objectief V, de denktank voor de ontmanteling van België na 2019. Het hele verhaal leest u in onze Pluszone, exclusief voor abonnees.
*

*
De Morgen schrijft zo maar wat. ‘Weg zijn’ heeft in West-Vlaanderen zo beetje de betekenis als dat men er spreekt van een snelle madam, als er bedoeld wordt dat deze opvallend mooi oogt. ‘Snel wilt, afhankelijk van de context, zeggen ‘mooi’ of ‘rap’. Idem dito met de uitdrukking ‘en dan zijn we weg’. We zijn vertrokken in ofwel de goede ofwel de slechte richting.
Maar met dit voorbeeld zal mijn bedoelding duidelijk worden. Een hond blaft niet in de Westhoek, hij bast. En geloof me, de klankrijkdom van dat tweede werkwoord ‘bassen’ ipv blaffen, klinkt veel duidelijker. Vooral bij Herdershonden. De volgende stap van bassen is… bijten.

Want zeg nu zelf: een waakhond die alleen maar kan blaffen, maakt alleen maar lawijt. Op mijn eigen erf voel ik me veiliger met een hond die zelfs niet eens blaft, maar een dier er direct zijn tanden in zet.
*
*

Geen opmerkingen: