zaterdag 17 september 2016

3693



6/972 * - De dreiging krijgt vastere  vormen – Oktoberfeesten worden de trefplaats van de Kleine en de Grote Angst -
.
DEEL 3
Zaterdag 17 september 2016
Zon 7u21-19u51
H. Lambert van Maastricht
Sint-Lambeert brengt spoelen en spinrokken aan de heerd
*
3693 - ALS ‘MANNEN EN ‘JONGEREN’ WORDEN OPGEPAKT IS DAT DAN ALLEEN BEDOELD ALS PRAKTIJK-ERVARING VOOR DE POLITIE?
*
Angst hebben mag. Bang zijn niet.
*
*
Zelfs nog maar de Krantenkoppen van HLN lezen, wordt effectief gênant. Omdat men er elk ogenblik kan kopke ondergaan en letterlijk verstikken in de letters. Net zoals men verzinkt in de onzichtbare netten van de zo gevreesde alom tegenwoordige o zo besmettelijke bedotterij.
De Politie pakt ‘verdachten’ op. Oef! Goed werk. Zouden ze meer moeten doen. In plaats van flits-marathons te houden. We lezen nooit over bloedige aanslagen door fanatieke Muzelmannen die gelukkig ook deze keer weer verijdeld werden. Zodat er misschien wel honderden onschuldige mensenlevens werden gered. Neen, dat staat er nooit. Wel dat die ‘jongeren’ om onbegrijpelijke redenen zo lang ‘onder de radar’ zijn kunnen blijven. En zo gaat dat maar door. Zonder ‘hun privacy’ te schenden. Want een leger Advocaten ligt op de loer om achteraf ‘procedurefouten’ te zoeken.
HLN schrijft voor en verkoopt aan robots die niets weten en er zelfs niet aan denken dat die soort ‘mannen’, en ‘jongeren’ slechts zullen rusten als het Vrije Westen hetzij uitgemoord, hetzij ‘onderworpen’ is. Op de wekelijkse marktdag lopen zij samen vrij rond, moordenaars en slachtoffers dooreen, een bont gekleurde menigte, onbetwist dat een van onder de vierde mand eieren, bij die joviale drukdoende poelier, binnen de seconde een zware knal zal komen. Of we passeren onbedacht een verkeerd geparkeerde camionette die, knipperlichten aan, straks van op afstand bediend, in de lucht zal vliegen. Gevolgd door beelden zoals in Aleppo.
Allah Akbar!!!! zullen de overgebleven ‘Verrijkers’ jubelen, weer zovele ‘ongelovige honden’ die opgeruimd zijn. De Ziekenkas zal wel opdraaien voor de kosten.
En inderdaad, iets schrijven dat meer de kern van het verhaal raakt, mag niet. Niet in HLN, maar elders ook niet. Het zijn precies koeien die, hier en daar een koeienvlaai achterlatend, de een na de andere elkaar volgen om in de weide gelaten te worden. Het zou ‘de mensen’ alleen maar bang maken en daarenboven, de moslim gemeenschap zou dat niet graag hebben. Want er is immers Godsdienstvrijheid. Misschien dat de mensen ooit wel eens zullen beginnen door denken… aan wraak.
Want angst, Mijne Dierbaren die is erger dan onder de Bezetting, deel gaan uitmaken van onze samenleving. Als een multinational als ‘Douwe Egberts’ in Grimbergen komt mededelen, dat het zaakje wordt opgedoekt, dan heeft die voor alle zekerheid 2 bodyguards bij zich. En is hij verdwenen vòòr de Pers lucht heeft gekregen van de persmededeling. De CEO van Caterpillar brengt zijn fatale boodschap zelfs niet in de dichte omtrek van het opgeheven bedrijf. Omringd door bodyguards bleef hij er uren vandaan, omdat hij vreesde voor zijn leven.
En dat is dan de kleine angst, die in het niet verzinkt t.o.v. de Grote Alles Omvattende Angst.
Maar onze pers blijft bij de pinken. Liever blode Jan dan dode Jan, want morgen moeten zij ook nog bedrukt papier kunnen verkopen.
*
*

GEPLUKT BIJ

*
"Opgepakte verdachte maakte zich klaar om aanslag te plegen"
*
UPDATE De politie heeft vandaag twee personen opgepakt in een onderzoek naar mogelijke deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Dat meldt het federaal parket. De arrestaties gebeurden bij drie huiszoekingen in Haren, Schaarbeek en Luik.
"Twee personen werden van hun vrijheid beroofd en meegenomen voor verhoor", klinkt het in een persbericht. "De onderzoeksrechter zal later beslissen over hun eventuele verdere aanhouding."
Volgens bronnen dichtbij het onderzoek is een van de gearresteerde personen een man van 28. Hij was actief op de onlineberichtendienst Telegram en zou daar aangegeven hebben dat hij zich opmaakte om een aanslag te plegen. De dreiging was volgens de onderzoekers ernstig genoeg om in te grijpen. De andere opgepakte persoon zou een naaste zijn.
In Frankrijk werden er de voorbije week drie jongeren opgepakt omdat ze een aanslag zouden beraamd hebben. Volgens bronnen van het Franse persagentschap AFP stonden ze allen in contact met Rachid Kassim, een Franse Syriëstrijder die via Telegram oproept tot aanslagen. Onduidelijk is of de arrestaties in België ook verband houden met Kassim.
Telegram, met zijn sterk beveiligde chatfuncties, wordt beschouwd als een van de favoriete communicatiemiddelen van jihadi's. *

*

*
Het blijft ook oorverdovend stil over ‘kettingzagen’ en ‘trucks’, de recentste twee oorlogswapens van de islam die voor het eerst werden ingezet aan de Azurenkust op de Promenade des Muselmans. Sedertdien wordt ieder volksfeest bij ons afgezet met betonblokken of grote vrachtwagens. Zodat de aanvallers met messen, machetes, bomgordels en kalasnikovs weer zullen moeten inspringen. En dan lezen we dat zelfs de Oktoberfeesten in Wieze dreigen te vervallen. Ofwel wordt het een Feest van de Angst. Bij politie-bevel zijn er nu al geen rugzakken of handtassen meer toegelaten en zullen de Veiligheidsdiensten massaal aanwezig zijn. De diensters zullen er kogelvrije vesten dragen en rond iedere tafel zullen 12 security-mensen, de bierpul in elke hand, de wacht optrekken.
Alleen de voorraad tonnen bier achterin de zaal zullen onbewaakt achterblijven. Met alle gevolgen vandien…..
Maar vooraf zullen er nog enkele ‘betogingen’ van de Kleine Angst plaats grijpen onder leiding van de werklozen van Caterpillar die straks zonder middelen van bestaan maar ook zonder mogelijkheid tot staken, wensen deel te nemen aan het bezatsel van Wieze. Ze nemen het vooral kwalijk, dat iedereen nu weet, dat Gosselies ‘draaide’ op in hoofdzaak Marokkanen die in de Kamers werden aangeraden naar hun thuisland terug te keren.
Enfin, ik wil maar zeggen, dat de Oktoberfeesten in Wieze een ontmoetingsplaats zullen zijn waar de Kleine en de Grote Angst elkaar zullen ontmoeten. Als dàt geen vonken geeft!
*

*

*

*

Geen opmerkingen: