dinsdag 20 september 2016

3701



4/630 * -Voorpost in Gent gehinderd door kalkoenen -
                                                                         .
DEEL 2
20 SEPTEMBER 2016
HH. MARTELAREN van KOREA, H. FILOGOON, H. FAUSTA

*
3701 - VOORPOST IN GENT BELAAGD DOOR LEGERBENDEN KALKOENEN

*
VOORPOST
*
*
In Vlaanderen: Vlaams - en op Sint Anneke mosselen - daarom staan Turkey’s in de titel hierboven geboekstaafd als… kerstkalkoenen. Kan ik er aan doen dat die twee namen ib de Engelse taal zo maar van elkaar afgekeken zijn?
Op deze blog kregen Turken van mij die troetelnaam, sedert ze openlijk van ons land een aanhangsel van Sultan Erdogan wilden maken. Daar waar die man van alles zo te zien, goed voorzien is. In plaats van zoals wij zelf zouden moeten doen, met mekaar te integreren tot tussen de lakens. Maar ja, in Gent is het nu eenmaal zo en niet anders: de stad ‘Klein Turkije’, aan de samenvloeiing van Leie & Schelde is nu eenmaal totaal ver-Turkst. Na de Vernederlandsing van de Gentse Universiteit in de jaren 1920 e.v. volgt uiterlijk tegen 2020, dus na amper 100 jaar,  gegarandeerd de Verturksing en wordt de voertaal er noch Frans noch Vlaams, maar Arabisch. Verturksing Uiteraard met dank aan de twee grote ‘Staatsdragende partijen’ die Vlaanderen rijk is.
Enfin, Voorpost is daar uidelijk niet welkom. Turken wel. Iets dat duidelijk nogmaals bij ie betoging in de verf (en de rotte tomaten) werd gezet.


GEPLUKT BIJ
*
Relletjes bij Voorpost-betoging in Gent: waterkanon ingezet
*
Aan het Van Beverenplein in Gent is een betoging van de nationalistische vereniging Voorpost uit de hand gelopen nadat Turkse tegenbetogers een bus hadden bestormd. De politie moest de tegenbetogers insluiten en heeft het waterkanon ingezet, zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie.
Voorpost had de toelating gekregen om vanaf 14 uur te betogen aan het Edmond Van Beverenplein. De betogers verzetten zich tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie en beschouwen de Turkse president Erdogan als een dictator.
Een honderdtal Turkse tegenbetogers was aanwezig, zegt politiewoordvoerder Mugica Gonzalez. "De tegenbetogers hadden geen aanvraag gedaan, maar ze werden gedoogd zolang het rustig bleef. Het is misgelopen toen een bus van Voorpost aan het Van Beverenplein toekwam. De tegenbetogers hebben de bus bestormd, waarna ze ingesloten werden door de politie. Het waterkanon werd ingezet en één persoon is bestuurlijk aangehouden."
De politie onderhandelde daarna met de tegenbetogers. "We moesten ingrijpen om te verhinderen dat er ruiten van de bus werden ingeslagen en dat de situatie uit de hand liep", zegt de politiewoordvoerder. "Bij de ontbinding van de betoging is er nog even een confrontatie geweest tussen de Turkse tegenbetogers en de politie. Er werden projectielen naar de politie gegooid en het waterkanon werd opnieuw ingezet. Voorpost en de tegenbetogers werden op veilige afstand van elkaar gehouden."
*


*
De blijkbaar toch nog niet zo perfect geïnstalleerde ‘opiniërend hoofdredacteur’ Bart Brinckman in ‘De Morgen’ was op zondagmorgen weer eens niet bij de pinken.
Om aan de gebeurtenis ietwat volume te geven verviel men in het klassieke joeralistieke truukje (afgekeken bij de TV?) om diverse keren hetzelfde te schrijven. De goede werking  van het waterkanon’ werd minstens 4 keer herhaald. Door ‘een zootje ongeregelde herrieschoppers’ tot vervelens toe  verhullend te omschrijven als ‘Tegenbetogers’. Door na te laten ‘Voorpost’ toch, iets nader te omschrijven als voorstanders van Vlaamse Eigenheid? Enz. Enz.
Kortom: DM schreef deze keer weer met de pen die 50 jaar geleden al versleten was.
De nationalisten van Sultan Erdogan verdienen beter, vooral in het licht van wat er op ons afkomt als wij, het soevereine Volk, er niet dringend iets aan beginnen te doen.
Een klein onderzoek naar de tongval van ‘Schild of Vriend’ zou al een goed begin zijn.  Op voorwaarde natuurlijk dat de examenjury goed de Vaderlandsche Geschiedenis kent en daarin de Brugse Metten weet te situeren.

*
Want, zoals Shakespeare wist: ‘To be or not to be, that’s the question’. M.a.w. de vijand altijd een voetje voor zijn.

*

*

Geen opmerkingen: