donderdag 22 september 2016

3706



6/1074 * - De koelkast saga van de ersatz-Vlamingen – Gratis reclame voor het VB -
.
DEEL2
22 SEPTEMBER 2016
HH. MAURITS en gezellen, H.THOMAS van VILLANUEVA
*
3706 - NA DE LETTER ‘U’,  ‘V’ EN ‘W’ ‘VOLGT NOODZAKELIJKERWIJZE DE LETTER ‘Z’
*
Voor de ‘Staatsdragende’ partijen:
Een waarachtig godsgeschenk
*
*
Eerst was het de in duigen gevallen V.U., Volks-Unie en nu zijn er de in ongenade gevallen iconen Vuye en Wouters. Ja, we moeten toegeven dat die van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie hun alfabet kennen. Maar komt er na de ‘Z’ van ‘zero’, alleen nog maar de grote leegte? Tenzij er met een gans nieuw alfabet kan gestart worden, want wie ‘’A’ zegt, moet ook ‘B’ zeggen en dat is dan de ‘B’ van het Belang.
Neen, zo’n vaart zal het wel niet lopen.
Maar om het even hoe dit avontuur afloopt, de Grote Gits is een deel van zijn pluimen voor altijd kwijt. Niet dat we ons daarom verheugen, maar des te meer moeten we hem danken voor de gratis reclame die de Vlaamse Gedachte hierdoor gekregen heeft. De man in de straat kan daar nu niet meer naast kijken. Want zo zijn de ware problemen van Coburgia ook voor hem in de verf gezet. Namelijk dat Vlaanderen zich arm geeft aan mee-eters van beneden de taal- en armoedegrens. En dat dank zij De Morgen die alle katten in hun bereik, dus ook de TV, dan maar alle bellen blijft  aanbinden.
Allez vooruit. Nu nog ’n keer goed naar elkaar luisteren en er dan er invliegen? Of hoorde nie goe?
*

GEPLUKT BIJ
*
Drie pijlers van Vlaamse Beweging schrijven open brief: "De verkramptheid van N-VA maakt ons ongerust"
*
Vlaams verzet tegen N-VA
"Het communautaire mag dan wel tot het DNA van de partij behoren, dat benadrukken kan blijkbaar niet." In een gezamenlijke open brief in deze krant vragen de voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging en de hoofdredacteurs van de Vlaams-nationalistische media Doorbraak en Meervoud aan N-VA om de gedegradeerde Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters aan boord te houden.
Er broeit verzet op de flamingante flank van N-VA nadat het partijbureau Vuye en Wouters uit de bestuursorganen van de partij verwijderde. "Ze hebben majesteitsschennis gepleegd door iets kritisch te zeggen over de voorzitter. En nu worden ze zonder pardon kaltgestellt. Dat kan tellen als afschrikmiddel ten aanzien van de andere parlementsleden", schrijft Bart Maddens, politicoloog en geel-zwarte huisideoloog, in een opiniestuk in deze krant.
Uit de open brief
Hij is niet de enige die zich verslikt. Zowat alle belangrijke Vlaamse Bewegers reageren misnoegd op de schorsing van Vuye en Wouters als de communautaire experts van de partij. In een gezamenlijk opiniestuk drukken de Vlaamse Volksbeweging en de hoofdredacteurs van de Vlaams-nationalistische media Doorbraak en Meervoud hun onvrede uit. "We vrezen dat die zware sanctie voor Vuye en Wouters het project van Objectief V (de communautaire denktank van N-VA, red.) helemaal op de helling zal zetten. Dat het enkel een partijvehikel zal worden, strak aan de leiband. We kijken op van de verkramptheid waarmee de N-VA reageert op de discussie over de communautaire koers van de partij, dat maakt ons ongerust."
De schorsing van Vuye en Wouters komt er na een opmerkelijk weekendinterview in deze krant. Daarin eisten de twee parlementsleden dat N-VA een nieuwe, 'ultieme' staatshervorming op tafel legt na de verkiezingen van 2019. Als dat niet gebeurt, zouden ze opstappen. Ze waarschuwden dan ook voor een opstand in de partij.
De uitspraken van Vuye en Wouters vallen bijzonder slecht binnen N-VA. Zo hard uithalen zonder overleg is meerdere bruggen te ver. Vandaag volgt nog een gesprek met De Wever, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen Vuye en Wouters hun partijkaart inleveren.
"Het kan niet dat de eigen rangen constant worden doorbroken", redeneert De Wever. "Dat zorgt voor onrust en schaadt de partij. Over het Vlaamse DNA van N-VA bestaat geen enkele twijfel."
Door geen genade te tonen voor Vuye en Wouters wil de voorzitter een voorbeeld stellen. De laatste maanden blijft er weinig over van de beruchte partijdiscipline van N-VA. Allerlei voorstellen worden in de media gelanceerd zonder veel intern overleg.
Vraag is of De Wever deze 'Vlaamse crisis' niet zelf heeft uitgelokt met een gelijkaardige slipper. Hij liet vorige week zelf de communautaire geest uit de fles door in een interview met L'Echo de communautaire tactiek van de partij toe te lichten: alleen als de PS onvermijdelijk is, komt het confederalisme mee op tafel.
Geen goed nieuws voor Vuye en Wouters. Zij waren begin dit jaar nog maar aangesteld om de ontmanteling van België voor te bereiden. Toen al kwam er kritiek dat dit niet meer dan een rookgordijn was. Dat Vuye en Wouters gedumpt worden net omdat ze hun Vlaams hart vrijuit laten spreken, doet uitschijnen dat Objectief V vanaf het begin een lege doos was. De verhouding tussen de Vlaamse Beweging en N-VA bekoelt zo nog meer.
Maddens: "Misschien zal De Wever lering trekken uit de kritische reacties. Want hoezeer de N-VA zich ook nestelt in het Belgische systeem, ze zal zichzelf altijd blijven tegenkomen: een partij die is geworteld in het radicale Vlaams-nationalisme."
*

*
Zoals gezegd, vallen er harde woorden die nooit meer kunnen teruggenomen worden. De gevolgen zijn dus niet te overzien. Maar ze stellen de Vlamingen van hoog tot laag voor een duidelijke keus: terug naar de welbekende miserie van het Linkxe belgicisme onder franstalige overmacht, of, zoals in Mecklenburg-Vorpommeren, ook hier resoluut kiezen voor een Vlaams alternatief.
Ja Ja, als de geest uit de fles is….
En zie: eigenlijk is de keuze niet moeilijk. Het is gewoon pompen of verzuipen. Er moet, hoe dan ook, een beslissing komen. Me dunkt dat onze verre voorouders in 1302 op de Groenighe Kouter in Kortrijk toen ook voor de keuze stonden. Toegeven of vechten.
We kennen de uitslag. Men kon achteraf later liefst 700 gulden sporen rapen van afgemaakte Franse edellieden die in de strijd van hun paard waren geslagen. Het was toen een primeur in de Geschiedenis, dat nadien, als de gemoederen gezakt waren, niet geruild werden voor veel losgeld.
Ook nu kunnen de Vlamingen Geschiedenis schrijven door als eersten deze E.U.de genadeklop te geven door Coburgia in het Vlaams Parement als in twee delen gekapt, te beschouwen.
De rest komt dan wel vanzelf.
*
*


Geen opmerkingen: