woensdag 1 april 2020

113 - HET DAGELIJKS NIEUWS En het klimaat? -

2414
113 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Dinsdag 31 maart 2020

 
en dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
  

GISTEREN17 uur
Phamareus Johnson & Johnson krijgt
1.7 (17.) miljard dollar en belooft tegen volgend voorjaar het nodige vaccin te kunnen leveren…
Ramp Regering Coburgia. De Kamer Commissie zal iedere maandag samenkomen (en daarvoor royaal betaald worden) om controle op regering Wilmès te bespreken. De Linxen op de voorgrond dansen van vreugde. Maar… die ‘Commissie’ kan NIETS wegstemmen alleen bespreken…
Vaudeville, zegt U Juist. Helemaal juist en helemaal op z’n Bels. Veel geblaat en helemaal geen wol.
Bouwbedrijven herstarten stilaan o.a. bepaalde betoncentrales nemen het voortouw.
Plechtige H Communie en Vormsel. Het uitstel tot het najaar krijgt stilaan vorm. Helaba, het ‘Lentefeest’ voor andersgeoriënteerde‘Jongeren’ is ook uitgesteld.
De Olympische Spelen blijken nu door te zullen gaan volgend jaar 23/7 -28/8. Elck zegge ’t voort.
GISTEREN 18 uur
Niets nieuws. Buiten weeral hallucinante cijfers over uit Italië. Op dit uur van de dag reeds 821 doen, wat neerkomt op een totaal van 11.600 slachtoffers…Waar Hilter in 12 jaar niet is gelukt, doen de spleetogen in nog geen drie maand… Onschuldige burger slachtoffers in een land dat zelfs niet eens in oorlog is met de aanvallers.
*
En het einde is zelfs bijlange nog niet in zicht. Het zit er zelfs dik in dat het erger wordt dan tijdens de Saco du Roma (1527), waar nadien het gras tussen de straatsteen groeide, en er schapen graasden op het Campo Santo.
19 uur
Brussel. Eindelijk succes.. Een 51 man na 8 dagen aan be-ademings behandeling genezen… Door het oog van de naald gekropen…
Zelf verklaard succes ook voor de Mini Ster van Just-is-Just. Minder dan 10.000 gevangenen. Dood, ontsnapt of vrijgelaten? Werd er niet bijgezegd. Maar zo goed als geen enkel CV-geval
Vandaag 08 uur.
Algemeen nieuw verschijnsel. Het publiek voert zoveel mogelijk medische onderzoeken af uit vrees voor de fatale besmetting. Echt… gezond kan dat niet zijn.
Zelfs de Containerparken gaan dicht – Wat deden de mensen dan vroeger met hun afval?
Van Container-‘Parken’ toe & …weer open: de heel eenvoudige reden, komt uit. Te weinig politiecontrole. Vooral ’s nachts. En dan, in den donkeren en achter onze rug, komen de (getinte) ratten op straat… Maar dat durven denken zal wel niet Po Co zijn.
Nog minder Po Co is De Tijd. Die GVD durft openbaar maken, dat Alibaba in onze Ziekenhuizen +100.000 mensonwaardige maar duurbetaalde mondmaskers heeft geleverd vooral in WZC. Geen medische, maar industriële. Verpakt daarenboven in… bananendozen vol rattenkeutels.
Corona Paniek? Dan is het bericht nog minder Po Co, dat de Koepel van Begrafenisondernemers naar buiten komt met de mededeling, dat er in Maart dit jaar niet meer overlijdens zijn geweest dan andere jaren.
En dan is ‘men’ verwonderd dat het Vlaams Belang als een sneltrein door de Openbare Opinie raast? Al tientallen jaren verguisd en verdacht gemaakt, blijken zij de enigen te zijn die recht door zee gaan. Doe wel en zie niet om. En niet doe dom en zie niet om. Hey, Sofia Loren Versie2, doede gij nog mee?
Vandaag 10.08 uur.
Antwerrps AZ: ook al van die wegwerp mondmaskers… Maar, zegt de VRT, zo erg is dat niet, d’er zitten er tussen die toch nog zullen kunnen gebruikt worden.
De Rood-Linxe ‘Reddingsschepen’ (een, 1) op de Middellandse Zee mogen weer uitvaren. Corona of niet. Het heeft de Spaanse haven mogen verlaten. Goed, hé. Want als de eigen Eurpeanen als vliegen doodvallen, moet er toch gezorgd worden voor nieuwe kiezers? Zullen we met z’n allen ook dàt weer moeten ‘schaffen’. Maar Walter, moeten die dan niet ‘in hun kot hutten blijven’…
12 uur
In AZ Gent meisje van 12 jaar gestorven. CV. Aantal nieuwe doden… U wilt het niet weten.
En dan, wordt er nu toegegeven, is het eindelijk zover. De moderne struikroverij slaat inderdaad goed toe. GSM, Internet, de kansen liggen voor het grijpen. En de mensen voelen zich eenzaam. Reeds honderden ‘meldingen’ van slachtoffers.
’n Goede raad voor iedereen: herlees eens dat Boerke Naas van G. Gezelle. ‘t En had wel geen leeuwenhart, maar toch ’t en was niet dwaas…
13 uur
Corona und kein. Ende. Sterk gestegen aantal doden, bij ‘t begin geen 98 maar + 4 = 102 op ’t einde, te verhogen met + 94 inhaal-doden die voorheen niet waren doorgegeven…
Piek bereikt? Wait and see. Mieke hou U vast aan de takken van de bomen. Mieke, hou U vast aan de takken van de mast…
Dat meisje van 12 dat gestorven is aan Corona. Het kind was thuis. ’n Beetje koorts… Na 2 dagen, op Doktersadvies? naar ’t AZ, maar te laat..

876 gevallen positief getest op 1900 onderzoeken. Drager zijn zonder het te weten? Kan evengoed met dit CV als met… inwendig Slinx gedachtengoed koesteren.

Anders-Validen-Centra.. Meer dan 17.000 patiënten zitten nu thuis. Werk? Opvang? Handen tekort om medisch textiel in elkaar te knutselen.
Cyber Criminelen slaan massaal toe… Dus nieuw soort C.Cers… Cyber Criminelen… Resultaat Computer Virus (=CV, weer al) rijker of… geld armer… Cloud-Criminaliteit ofte C.Cërs.
H. Sinte Corona van Aken: B.V.O.
Dendermonde… kindermisbruik voor de Rechter… Och, Uwe Eminentie, ze zullen het nooit meer doen. Beloofd.
5G Light bij Proximus… Nog 30 x sneller… Een Procy mus? Is Procy in deze Corona Tijden wel close genoeg en dus veilig voor mussen?
Enne, o ja. Die tussen ratten en muizen ontvangen mondmaskers in die Ouderlingen zorg Centra’s. Volgt daar nu een politie-onderzoek + serieuze straffen voor de schuldigen? Of mag da nie wegens omdat zoiets schending van de Mensenrechten zou zijn?

Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
***
En het klimaat?
… Federaal minister Muylle, pas ingevallen na Marrakech, denkt er al over na welke sectoren straks weer aan het werk kunnen,…/… Spijbelen kan niet meer, want de scholen werken niet, betogen mag niet meer. Zoals de immigratie/integratie problematiek door de klimaatwaanzin naar het achterplan was verschoven …/…Chinezen, Indiërs en Afrikanen snakken naar een leven naar westers model en de enige manier om dat te bereiken is de economie te laten groeien. Dat vloekt natuurlijk met de doelstellingen van de klimaatfanatici...
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*

SPEAKERS CORNER
Ja, dit mens is ze. Nathalie Muylle (1969) – Tjeefse, dat wel – Ooit opvolgster van Ieperling Yves Il Terminatore, is inderdaad in mijn ogen een D.D. Een van mijn beste ere-titels! Staat voor Dapper Ding. Ze verdient inderdaad meer aandacht…
Ik zal dat mens op deze blog gegarandeerd regelmatig in mijne gebeden gedenken…

Laat-avond-journaal van de dag voordien
Maandag 30 maart 2020   
Eigen Land ( de ZES deelstaten…): +82 gestorvenen (513) +536 in AZ (4524); +271 IC en reeds 1527 patiënten die het AZ hebben mogen verlaten. Hoop doet leven…

927 IC in totaal, maar… de eerste IC zijn reeds naar een gewone kamer.
Normaal verblijft een zieke CP 2 weken op IC.
Vaststelling: CV brengt veel blijvende longschade mee, maar in feite is het niet het virus zelf maar de reactie van ons afweersysteem. Zo komt het dat jongeren meer longschade oplopen dan ouderen. Omdat bij jongeren hun afweersysteem nog veel sterker was.
WZC: is het onmenselijk of juist voor hun goed de bewoners niet te isoleren op hun kamer als er geen besmettingen voorkomen in de instelling. Dit is voor hun geestelijke gezondheid niet goed, aldus viroloog Van Gucht.
Slimme mannekes toch, al die ‘Guchten’..
Wingene (W.Vl.) De burgemeester smeekt de regering om veel meer TESTEN te doen uitvoeren. Zodat in voorkomend geval de besmettingen niet uit de hand lopen. Zie het WZC in zijn gemeente: 24 ouderen besmet en 2 naar het AZ. En   AUB we hebben meer materiaal nodig om onze zorgverleners veilig te laten werken. Die West-Vlamingen toch. Waarmee bemoeien die zich?
De regering laat wel weten dat ze ‘hard werken’ aan die test-capaciteiten. Al die vergaderingen. Ge zoudt eens moeten weten.
Sportieve mensen blijven dan maar ‘in hun kot’ als ze koorts hebben, of een verkoudheid!
De supermarkten mogen terug kortingen en promoties geven. Het werd vorige week verboden door dezelfde regering. Om… het hamsteren tegen te gaan. Beseffen die daar dan niet wat ze veroorzaken? Onrust. Onrust
Onrudt. Maar neen, ZIJ en zij alleen zijn de slimsten ter wereld.
Door de vraag van J.Achterhesp vorige week om maximaal aan ’t werk te blijven, zijn er heel wat bedrijven terug opgestart. Zij het met minder volk en om vooral de kleinere werken uit te voeren: dringende wegeniswerken, herstellen van kapotgereden voetpaden in winkelstraten. Rioleringswerken vooral moeten stipt opgevolgd worden. Grote bouwconstructies daarentegen… Bezigheidstherapie?
De ruwe olie is dus eindelijk in vrije val: 22.7$ / vat. Dit komt gedeeltelijk door de economische stilstand, maar ook door de prijzenoorlog tussen de olie-producerende landen. De Saoudi’s en… Poetin. Begrijpe wie kan. OPEC, waarom komt er bij jullie geen woord uit de kan?

Maar goed. Zo kunnen de mensen nu hun mazouttank vullen voor de helft van de prijs vergeleken bij januari.
Veel steden richten nu ‘platforms’ op om mensen te helpen in deze corona-crisis. Brieven schrijven naar eenzame ouderen is ook een ideeetje. Persoonlijk doen we er ook wat aan. Onze blogs doorsturen BVB.
In de hallen van Tour & Taxis in Brussel, wordt door Artsen zonder Grenzen opvang voorzien voor daklozen: momenteel 58 bedden.
In Frankrijk is een koppel van meer dan 90 jaar terug thuis nadat ze beiden CV hadden en opgenomen werden in AZ. De meneer lag zelf een paar dagen op IC.
Correctionele Rechtbank in Mechelen heeft haar eerste zitdag met video-contact achter de rug. De Advocaten en de gevangenissen krijgen toegang via een app, en zo moeten ‘gedetineerden’ niet meer vervoerd worden. Kunnen ze rustig in bedje blijven en porno bekijken. Zij KIJKEN en Joe Biden…DOET…
= digitale revolutie, deze zal in de toekomst nog veel gebruikt worden.
Juist Johan. Elk nadeel, hoe goot ook, heeft zo zijn kleine voordeeltjes.

Suske en Wiske vieren vandaag hun 75ste verjaardag. Maar Suske was er dan eigenlijk niet bij: het eerste album noemde: “Rikki en Wiske in Chocovakije”. Dit album werd volledig ingesproken door Alex Agnew en Adriaan van der Hoof. Te beluisteren via de app/site van de VRT.
Spanje: +812 doden. De regering heeft de Nationale Rouw afgekondigd voor onbepaalde duur. De regio Madrid en Catalonië zijn zeer zwaar getroffen: het allerhoogste max. aan IC is bereikt. Maar het einde is nog altijd niet in zicht…
USA: de maatregelen worden met 1 maand verlengd!
Trump verwacht de piek binnen 2 weken als iedereen zich aan de regels houdt. En zeggen dat de Linxe Rats 14 dagen geleden nog allas wat van Trump kwam, hebben tegengehouden. Branden zullen ze, in de hel.
Ook in het Midden-Oosten wordt het rampzalig: Irak-Iran-Egypte-Syrië-Jemen-Lybië… Nog waar ook. Daar is men geen Communist zoals hun strijdgenoten, de Rode Spleetogen. Maar ze zijn moslimmerd en da’s pertank nog veel erger.
Door onderlinge ‘conflicten’ in die landen – oorlogen – armoede – vluchtelingenkampen – armoede – daklozen … is de vraag hoe men daar het virus kan bestrijden! In Egypte, waar het toerisme ook volledig weggevallen is, verzorgt men nu beter het onderhoud van de piramiden.
China: in Wuhan mogen de winkels weer open na meer dan 2 maand verplichte sluiting. Mensen zijn uitgelaten nu ze niet meer binnen moeten blijven…
Maar hier en daar wordt men nog toch nog getest op koorts… Je weet maar nooit.. Het enige dat helpt, is voor altijd de grenzen potdicht houden. Dan kan zelfs de economie de pot op.
Edward Vermeulen, met zijn merknaam ‘NATAN’, couturier van Our Kween, maakte een paar duizend mondmaskers zelf.
Een deel gaf hij aan een Brussels Ziekenhuis. Het andere deel, zo’n 2.000 bracht hij zelf naar Ieper, AZ St. Jan, want hij is daar, net als ondergetekende, geboren. Een ‘Vermeulen (was er zelfs de Baas van de brieke-bakkersoven waar onze Pa… Dienst jongste dochtertje (mijn Pl. Communie-lief…) bleek later (toevallig) de Directrice te zijn waar ‘die van ons’ leerkracht was… De ouders van die beroemde couturier wonen er nog altijd. Familie dan van Boer Vermeulen van ’t Wieltje? Da’s de klant van Sjint-Jan van St. Juliëns, richting Langemark…

Camera’s waren er bij om alles vast te leggen op beeld, en vooral werd getoond dat hij, de grote couturier, in elk mondmasker zijn label had laten aanbrengen. Hij zegt dat het een eerbetoon is voor de vele zorgverleners, en de zorgverleners willen nu allemaal zo eentje hebben, als hebbedingetje/souvenirtje… Anders kunnen ze ‘iets van Natan’ gewoon niet betalen…
Daar in AZ St.-Jan liggen 7 CP op IC en 45 besmette personen.
Olympische Spelen nu definitief verplaatst naar de zomer 2021: 23/07 – 8/08/21.
In W.Vl.: 1372 besmettingen.
Plopsa De Panne die ook de deuren moest sluiten, moet 175 seizoenarbeiders ontslaan. Als je namelijk nog niet gewerkt hebt, kan je ook niet op economische werkloosheidspremie rekenen: d.i.70% van je loon. Pech dus voor die mensen!

*

Brouwerij Bavik uit Bavikhove kan nog werken tot eind deze week, daar zij ook verkopen aan supermarkten, zo ook de Brouwerij Vandeghinste uit Bellegem (hun Omer!).
Deze 2 brouwerijen hebben hun café’s 1 maand huur kwijtgescholden.
*
De Vlaamse Visserij schenkt vandaag aan de zorgverleners van het AZ St. Jan Brugge, ‘engelse soldaten’ als lunch. Dat is een soort vis die familie is van de rode poon.
Morgen bedelen ze een ander AZ met roggevleugels.
Dit is hun blijk van dank aan de verzorgers!
Aan de kust varen veel reders niet meer uit daar de prijzen nu gekelderd zijn.
*
Alle lentefeesten zijn nu ook uitgesteld.
Ook de H. Bloedprocessie in Brugge gaat niet door dit jaar.
Voor wat de Heilig Bloedprocessie betreft, vindt men een eerste vermelding van een Heilig Bloedommegang die op het feest van de H. Kruisvinding, 3 mei, in het jaar 1304 werd gehouden. Het zijn de stadsrekeningen die er bericht over geven. Op 1 juni 1310 vaardigde paus Clemens V in Avignon een plechtige bul uit die de verering van het Heilig Bloed in Brugge officieel erkende. Hij deed dit op verzoek van de stadsmagistraat van Brugge.
 FINITO
🐕🐕🐔🐔🐔🐔🐔

*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten
-
Een beetje over tijd met deze piblicatie? Sorry, folks. Enorm druk gehad met advokaterij rondom erfeniszaken inde familie. Te rot om aan de kiekens te geven…
Di zzijn trouwens ineens terug uitzonderlijk terig aan de leg gegaan. Kraaien precies lijk victorie. Raar, hé
 
**
*

 

Geen opmerkingen: