woensdag 1 april 2020

179- DOORBRAAK Spanje. Lefer staat politie bij. Burgerzin smelt als sneeuw voor de zon. Linxe machtsgreep op til?


179- DOORBRAAK
*
WPENSDAG 18 MAARTi 2020
*
CONTROLE IN SPANJE DOOR POLITIE EN LEGER
*
**
foto: ©Reporters
*
Corona in Spanje: politie en leger op straat om lockdown te controleren
1 april 2020 David Geens - Leestijd 0 minuten


Madrid en omgeving lijden nog steeds onder het feit dat men nog veel te lang massabijeenkomsten heeft toegelaten. Het aantal doden stijgt nog steeds schrikwekkend. Koen Dillen, spanje-liefhebber en auteur op Doorbraak, zit nog in Andalusië en volgt noodgedwongen het gebeuren ter plaatse.
‘Iedereen is bang en iedereen draagt een mondmasker’, vertelt Dillen. Er is ontzettend veel politie, ondersteund door het leger, op straat die zelfs het uur op je kassaticket controleren om te zien of je niet te lang van huis weg bent.
De aanvankelijke nationale eenheid is nu wel doorbroken. De regering heeft bedrijven verboden om mensen te ontslaan. De extreem-linkse vleugel in de regering spreekt zelfs van nationalisering. De rechtse oppositie verwijt de regering misbruik te maken van de corona-crisis om hun (s)linkse plannen door te drukken.
*
Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak.
NA GESCHRIJFSEL
*
Ach, ne mens zou nog heimwee krijgen naar de Rijkswacht van vroeger. Al waren zij het die de besten onzer vrienden ‘tgen de muur hebben gezet’
‚Wo sind Sie geblieben‘, Herr Lowie van Loven Boven? Tot wanhoop
van de manschappen zelf, een hopeloze knoeiboel van gemaakt. Maar wees gerust, het moment van de wraak nadert snel. Met Corona-Snelheid zelfs. Wat vonkt in Spanje, zou hier wel eens tot een uitslaande btand kunnen uitgroeien..
Allez Lowie,, tracht het uit te houden tot dan…Kooop U desnoods een nieuw gebit…
                   




Geen opmerkingen: