zondag 12 april 2020

125 - HET DAGELIJKS NIEUWS JMDD, ZIJN ZOVEELSTE OPTRDEN ALS GROOT ERVAEN LEIDER

125 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
*
*
Zondag 12 april 2020
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
Eenmansoppositie
*
… (JMDD)…In die Kamer heeft hij Patrick Dewael (Open VLD), Kamervoorzitter en architect van de volmachtenregering van Sophie Wilmès (MR) nog eens zijn waarheid gezegd: “De liberalen, zei ‘Deckerken’, kwamen in 1999 aan de macht door de dioxinecrisis en zijn er nu bij door de coronacrisis”…/…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
 SPEAKERS CORNER
Dank zij JMDD zijn Satan en Beëlzebub niet langer mythische figuren. Ze bestaan echt en ze leven onder ons. Meer nog, het zijn Vlamingen, net als wij allemaal. Maar de Judas-penningen hebben ze wel in de pocket. Het duivels duo V & V (Vrhfdst & Vande la Lal la), hoe zou het ooit kunnen vergeten worden, moeten we, raar maar waar, in feite dankbaar zijn. Want zij hebben de gewone (opgekokte) Vlaming met huisarrest doen inzien dat het met den Belziek gedaan was. Zelfmoord in uitgesteld relais. Opgekuist staat netjes. Weeral iets dat we niet zelf moeten doen, al zal het roemloos einde van deze ‘Staat’ wel eeiwig en altijd in onze schoenen worden geschoven.
Dikke mercie, Jean Marie. Dank zij Uw optreden vallen, traag maar zeker de laatste maskers.
Deze EUSSR, den Belziek in een nog grotere pretentie: beiden vergaan in hun eigen drek en vuilnis.
Misschien de enige juiste en ware inspiratie om een leuk vervolg te breien aan De Stomme van Piortici? Een protserige Dame die met druipend onderlijf probeert om ongezien dee toiletruimte te ontvluchten. Met Laurel & Hardy als inzet; twee billen kletsende clowns op de voorgrond. Lachen gieren, brullen. Hollywood overleeft het niet.
Een aangename vaststelling, buiten die fikm, is dat niet, maar ja, gebeurtenissen als Gele Pest/Rood Gevaar zijn dat nog minder. Maar, zoals Moder Lisa het al zei, we staan erveur en we moeten erdeur.
Het alternatief is bijna te mooi om waar te zijn. Eindelijk de eigen welvaart door zuur verdiende arbeid teug in eigen handen, geen Vreemde Meesters in ’t Land, met daar bovenop een welvarende vernieuwde Europese Econmische Unie. Nauw samenwerkend met de al ge-brexite Tommy’s en de militair machtige vrienden van over de Grote Plas. Die, hoe kan het anders, voet en vuist omtrent kunnen rekenen op het Oude Tsarenrijk. Een Verenigd Europa, niet tégen Rusland, maar integendeel samen mèt, gewoon omdat die in de Geschiedenis altijd aan onze lant meegevochten hebben. Denk nog maar alleen aan Waterloo.
Laat-avond-journaal van de dag voordien
DE MOEITE NIET WAARD
FINITO
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Uiteraard ggen al die dingen niet zo simpel, dat ze in een paar hoogdravende zinnen kunnen weergegeven noch gerealiseerd worden. Maar het is nu eenmaal zo, dat ongewone tijden meestal ongewone gevolgen hebben. Vooral als het om lijfsbehoud gaat.
-
Doe AUB zo voort, waarde Her DeDecker. Hoge bomen aan de Kust staan altijd wat vaster in de grond dan hun soortgenoen verder in het veilige hinterland. Ondergetekende heeft het voorrechtt U, via vrienden, ietwat beter te kennen. En daarom zeg ik, d’ er is er maar ene lijkte gij. Hoe zou dat toch komen? Dat ware Leiders niet vanzelf boven het maaiveld uitkomen, maar dat ze er uit MOETEN. Daar staan ze dan, omdat ze niet anders kùnnen. Uw strijd is, als we deze pandemine samen overleven, die van ons allemaal. De zege ligt voor het grijpen.
-
Een mooie slot-scène van een latere film over de Vlaams Heropstanding zou kunnen zijn, de tronie van de Vlaming Dewael door het getraliëde achterraampje van het dievenkarretje te zien verdwijnen achter de hoek. Doek.
-
Moge de Heer ons genadig zijn.



Geen opmerkingen: