vrijdag 17 april 2020

- TSCHELDT EN DEN AVEVE ALS ER NA DE CORONA DODEN OOK BOERENBONDWINKELS SNEUVELEN TJA WAT DOE JE ER AAN

63 - TSCHELDT EN DEN AVEVE

Vrijdag 17 april 2020µ
*
PIET BARON VANTHEMSCHE VRAAGT FACEBOOKVRIENDEN ‘TSCHELDT TE ONTVRIENDEN…
*
11 april 2020 Faustus
*
Piet Vanthemsche is de co-voorzitter van een crisis-cel die de economische gevolgen van corona moet bevechten. Hij bevecht niet alleen de economische impact maar ook ‘tScheldt.
In een aandoenlijke Facebookpost van 10 april 2020 speelt hij een calimero-rol die hem eigenlijk totaal niet ligt. “Kijk eens hoe stout die stoute jongens van dat stoute ‘tScheldt wel niet zijn, want ze schrijven stoute dingen over mij”, jeremieert de ex-baas van de Boerenbond.

Piet Vanthemsche vergeet daarbij lichtjes dat hij de man is die momenteel een bloedbad veroorzaakt onder de tuincentra in België. Dat zou op zich begrijpbaar zijn, want het is coronamiserie voor iedereen…. wel, toch niet echt, het zijn immers gouden tijden voor een klein groepje tuincentra, namelijk die van AVEVE.

Piet Vanthemsche weet als geen ander dat je pas écht geld kan verdienen als je een monopolie-positie hebt, dat is Boerenbondkennis vanuit het verleden, en die monopolie positie heeft hij vanuit zijn economische coronacrisis-cel gegund aan zijn vrienden van AVEVE, een volle dochter van… de Boerenbond.
Het naïeve Facebookdagboek dat hij bijhoudt en alleen deelt met gelijkgestemde CD&V-ers is een uiting van een sluwe wolf in schapenvacht. Vorige week riep Vanthemsche nog op om bedrijven die woekerwinsten maken op sociale media te rapporteren en aan de schandpaal te nagelen. Dat is dan ook exact wat ‘tScheldt deed, de AVEVE’s maken nu woekerwinsten. Maar de boodschap is hem blijkbaar slecht bevallen, want nu roept hij op om ‘tScheldt te ontvrienden.

Het klinkt allemaal een beetje als de oude venijnige pastoor op zijn kansel die zijn parochianen oproept om iedereen die niet gelooft uit te sluiten.

Het klopt dat ‘tScheldt vorige week de linken heeft blootgelegd tussen Vanthemsche, AVEVE en de vreemde beslissing alleen de AVEVE’s toe te laten open te gaan. Wij zullen daarvoor nooit door de koning tot baron verheven worden (Vanthemsche wel). Maar er is geen enkele ‘gazet’ die het aandurfde om deze scheeftrekking aan te kaarten, omdat hun journalisten dan gewoonweg geweigerd worden op de eerstvolgende coronacrisis persconferentie.
De tuincentra vragen gewoon gelijkheid van behandeling en gerechtigheid. Als de overheid oordeelt dat AVEVE een voedingswinkel is laat AVEVE dan voeding verkopen maar geen plantgoed, want dat is wat AVEVE nu in eerste instantie verkoopt, honderdduizenden planten per dag. Als AVEVE een tuincentrum is, wat ze zelf zeggen dat ze zijn, laat dan ook de andere tuincentra open gaan. De échte tuincentra hebben trouwens de ruimte om de bezoekers op ruime afstand van elkaar te laten winkelen, de AVEVE’s zijn zo klein dat iedereen er nu opeengepakt plantjes staat te kiezen.
**
De bizarre Facebookpost van Piet Vanthemsche waarin hij ten aanval trekt tegen ‘tScheldt

Beste alle vrienden,

We gaan het paasweekend in, een vreemd weekend, zonder de zee, zonder kleinkinderen die zondag paaseitjes komen zoeken. Ik mis ze erg, net zoals jullie. Dat hebben we nog nooit meegemaakt, maar we maken er een alternatief feest van. Met de instrumenten die de sociale media ons bieden. Gelukkig dat ze er zijn.
Maar de sociale media hebben ook hun nadelen, de bagger die je over je heen krijgt bedoel ik. Zo word ik al een week door het slijk gehaald als een soort “maffiabaas” (sic) die er enkel op uit is om de boerenbond en aveve te bevoordelen. Door anonieme websites zoals ‘t scheldt en de rijkste belgen. Artikels van laag allooi, die dan als “satire” geponeerd worden en die plagiëren uit interviews van tien jaar geleden. Ik kan en zal het verdragen, maar dat toont ook de donkere kant van onze sociale communicatie. Ik oefen mijn opdracht uit in volle integriteit , onafhankelijkheid en eerlijkheid. Maar het doet ook iets met een mens om zo besmeurd te worden. Ik vraag zeker geen medelijden, ik kan er tegen. Maar wat ik jullie wil vragen, verzet je tegen dergelijke onzin. Ontvriend mensen die ze verspreiden.

Ondertussen gaan de epidemie, de verpleegster en het lam wolletje onverstoorbaar verder. De epidemie is hardnekkig, we zullen nog een harde strijd moeten leveren om ze te verslaan. Met veel inventiviteit, bereid zijn om onder ogen te zien waar we mis waren en wendbaar om ons aan te passen. Ik zie nu in de media iedereen schieten op wat er mis gaat en in crisissen gaat er altijd heel veel mis. Maar je maakt soms beter een fout dan niets te doen. Na de dioxinecrisis was er een parlementaire onderzoekscommissie. Ik heb daar gezegd: “ moest je iedereen aan de kant zetten die niets gedaan heeft en iedereen die fouten gemaakt heeft, er zou niemand meer overschieten”. Ik verkies de mensen die hun nek uitsteken en daarbij soms fouten maken, aan de andere categorie heb je helemaal niks. Respect voor de eerste categorie.

Vandaag geen smeuïge anekdote. Mijn hoofd staat er niet naar. Dat is voor morgen.

Geniet allemaal van het paasweekend in het nieuwe normaal. #allensamen
**
De CD&V-ers in de hoogste machts-structuren vandaag doen het trouwens allemaal bijzonder slecht. Vriend en collega Wouter Beke heeft van de woonzorgcentra slagvelden gemaakt. Hij wordt daarbij omringd door een pak lakeien die hij meenam uit de Wetstraat, allemaal mensen die hem dienden als voorzitter van de CD&V, en die nu in het Vlaams ministerie van Welzijn een Volksgezondheid blijk geven van hun totale incompetentie. Bij de CD&V resulteerde deze incompetentie in de ene verkiezingsnederlaag na de andere, vandaag kost deze incompetentie…. mensenlevens.
Dus, pardon our French, mijnheer Vanthemsche, Uw beleid creëert ongelijkheid, in vergelijking met mijnheer Beke hebben we U nog met fluwelen handschoenen aangepakt. Als U ‘gelijkheid’ creëert zal U van ‘tScheldt nooit iets horen. Verbied de AVEVE’s planten te verkopen, of laat de andere tuincentra open gaan. Zo eenvoudig is het.
En ‘satire’ mijnheer Vanthemsche is niet wat U denkt dat satire is. Omdat U zo slim bent zeggen we het in het Engels: satire = ‘shaming individuals or government into improvement’…
                
NASCJRIFT
*
De ex Boerenbond Big Boss, de BBB van den A      VEVE sloot aijn tweet af (zie hierboven) met de vertaling van ‘Tous Ensemble’, zijnde ‘Allen Samen’ maar doet dat met ’n klein geniepig Magnetje daarbij. Hij sluit dus wie hem niet aanstaat, gewoon uit. In zijn plaats zou ik dus gekwetterd hebben ‘samen met zij die mij willen’. Daarin is Mafniette dus ietske duidelijker ‘en aucun cas avec la NVA’.
De BBB van de AVEVE zegt: nooit met mensen die mij en mijn portemonnee niet aanbidden’.
Ja, dat is zo met die pandemie, nu, na de doden, ook de maskers beginnen te vallen.
Maar wacht eens, Oom Adi zei het nog beter. ‘Arbeit macht Frei’…
Wat zou due spreuk, in de leuke geknde arcade in sleedijzeren letters, mooi staan boven de ingang van elke AVEVE. Kom binnen, kom binnen, de vertoning gaat beginnen.
De omzet? Als een kogel door de kerk nek.
*
CS
Slecht nieuws dus voor de betrokken aandeelhouders, maar ook voor de plantgoed-leveranciers die daar leverden. Vergeven? Ja. Vergeten? Nooit.






Geen opmerkingen: