woensdag 22 april 2020

135 - HET DAGELIJKS NIEUWS OVER HET WAAROM VAN STAASGREPENEN EN WAARTOE DFEZE LLEIDEN

135 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Woensdag 15 april 2020
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Sophie's keuze
… In dit land zullen er vrijdag weer maatregelen worden afgezwakt of andere bij getroffen…./… noch enige ervaring ter zake had en met een parlementaire minderheid van 38 op 150 zetels op de politieke winkel moest letten…
-
…in de interregionale Europese rangschikking staan we nog altijd bij de eerste tien, het Franstalig Belgisch onderwijs ergens achteraan in de twintig…/…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
 SPEAKERS CORNER
Als primus inter pares prijkt er bij ons, Seniopren-Zonder Ezelsoren, kort en bondig de utleg waarom dit apenland, sedert de Marrakesh Putch en later de Chinese pandemie (waardoor de volmachten) door ondergetekende een Staatsgreep Regering wordt genoemd. Maar na rijp beraad kan er nu ook een naam worden op geplakt. De De Wael Putch. Die istot stand gekomen via messen in de ruggen van alle goed menende burgers. Een herhaling dus van wat in 1932 Oom Adi deed in Duutsland en later met de rest vgan de wereld.
De onderligggende motieven? Daarvan is er maar één. Het verder zakkelorummen op de kap van de hardwerkende Vlaming.
Dat is geen echt nieuws voor taal-neutraal overtuigde waarnemers. Wat meer is: de trend nóg meer valt niet te stillen. Via het (gebrek an) Onderwijs tracht men daar gewapend beton onder te gieten. Via onderontwikkeling allen naar een vast leefloon dat hoog genoeg is om voor Franstaligen hun stand op te houden. Deden de Ouide Belgen ook al. Ze leefden van de krijg, maar ze dronken mede.
Maar wat de Francofonie voor heeft op de Oude Belgen, is de moderniteit van het Rode Communisme, de Slinxigheid die stilaan de plaats van een God (Allah?) is gaan innemen in ons welvarende Westen.
In de Geneeskunde zouden deze vaststellingen ‘diagnose’ genoemd worden. Wat een ander woord is voor de vinger op de wonde leggen.
Dus om af te sluiten in dezelfde mediscihe denkwereld, weet men dat maar al te goed, dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.
Dat, naast wie de roede spaart, zijn eigen kind haat.
Dat is waarmee U het vandaag zult moeten mee doen.
 *
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal
*
FINITO

DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Jammer dat Guvaal er niet aan heeft gedacht, maar anderee ‘Grote Leiders’. Die kunnen ook best uit de goot komen. Zie Napoleon. Zie vooral Oom Adi. Van de matras-op-de-grond van een Korporaal in den Armee naar de Berghof op de Obersalzberg.
Sofia Loren kan het dus nog heel heel ver brengen.
Tja, maar als het er niet in zit, kan ht er ook niet uitkomen.
Echt hoopgevend, is dat wel niet. Want na deze pandemie zal de wereld nooit meer dezelfde zijn.
-
Straks kom ik via de Chinese Volks Repibliek op Confucius en op… Eric van Däniken terecht. Een hele afstand! En geloof me, onder dat tapijt ligt ook wel een en ander onder het stof van vele eeuwen weggemoffeld.
**

 

Geen opmerkingen: