vrijdag 10 april 2020

123 - HET DAGELIJKS NIEUWS GOEDE VRIJDAG VAN DE GOEDE WEEK. MEMENTO HOMO

123 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Vrijdag 10 april 2020

Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
PQ-0
… Elke ouderling die sterft is een bibliotheek die in de vlammen opgaat’, zegt een Afrikaans spreekwoord…/… Dat een lichtgewicht als Wouter Beke Vlaams minister is kunnen worden was enkel te danken aan het feit dat hij als partijvoorzitter zichzelf tot die post had bevorderd. ‘Zelfbediening…/…‘Promotie-Quotiënt Nul’.
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
SPEAKERS CORNER
 Kawouter Beke, het uithangbord van de Tsjeven? Oneindig veel meer. Hij is de koploper van deze, de voorgaande en de komende generatie belgicistische kleurpartij meelopers.
Alla, kleurloze kleirlopers dan maar, want ales is één pot nat geworden. Onderbroekenlol op Rode achtergrond.
En die vergelijking van die verbrande bibiliotheek bij elk afsterven, is zowat de meest treffende uitspraak uit heel mijn lange bestaan. Al zie ik, die geloof in het Eeuwig Leven, dat wel enigszins anders zie. Al die ‘bibliotheken’ zijn inderdaad op slot voor de stoffelijke kant ervan, maar ze zijn Waar aders zouden Geniën als Dane, Shkespeare, Bocaccio Gezelle en nog zoveel anderen, naartoe zijn?
Vanaf onze geboorte weten we (zouden we moeten ween) dat ons ondermaans leven, drager van een onsterfelijke Geest, slechts een klein stofdeeltje is in de ruimte. War er geen menselijke wetten gelden. En dat is wat de Mens onderscheidt van de dieren, ja zelfs van de planten. Elk is een tijdelijke God in zijn eigen kleine universum en daarom is elk menselijk leven heilig.
Al is dit laatste in deze Corona Tijden, allen bij manier van spreken.
 Laat-avond-journaal van de dag voordien
N i e n te

FINITO
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
**
 Wie een beter geheugen heeft mag mij altijd tegenspreken. Al zou volgend archiefbeeld wel eens de politieke doodsteek kunnen zijn voor ‘Markske’, dat heerlijk hoerenjong.. Het broekventje van toen, duwt na een of ander bewogen partij-gebeurtenis, de wijze Mark Eyskens op zij, draait hem de rug toe, neemt hem ht woord af om voor de camera’s wild gesticulerend zijn gelijk uit te schruwelen. Eyskens laat begaan e, de camera’s zwenken af… A star is born….
Van een mise-en-scène gesproken….
Och en dan nog ’n woordje uitleg over al die ‘Nientes’ op dze blog als weergave van Het Nieuws in de Media. Wat denkt U bvb van deze? Dagelijks aantal corona-doden; tussen de 3 à 500. Al twee maand. Rekensommetje 250 x 60 = is volgens de VRT zoierts als 3.000…
Denken onze Media, de spreekbuizen voor al die hoog begaafde postjespakkers, dat onze mensen wekelijk zo dom zijn? Zo dom als zijzelf?
Kik, beste lezer, schiet nu niet op de pianist, want die luistert slechts met 1/100ste oor naar al dat geleuter. Tinrternet, tot spijt van wie ’t benijdt, weet beter…
Jongens, wat moet dat een tandengeknars met zich meebrengen in al die hogere regionen.
 
*

 

Geen opmerkingen: