zondag 19 april 2020

132 - HET DAGELIJKS NIEUWS FRANCOFOINA IS DAPPER O?NDERWEG OM KLEIN CHINA TE WORDEN

132 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
ZONDAG 19 APRIL 2020
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
**
Onze DDR
 …De Waalse deelregering heeft bij het bedrijf (waarvan het mede-eigenar is voor 50%) Deltrian International uit Fleurus een bestelling geplaatst om 2,3 miljoen mondmaskers per maand te produceren../.. herstal, Francochamps, Fleuris…/… Als het aan Magnette (SP) en Nollet (Ecolo) ligt, krijgt Wallonië straks een geleide, marxistische planeconomie met totale staatssturing…/..
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan
*
SPEAKERS CORNER
 Ps & ECOLO, Magnjette & Nollet gedea         gen zich op politiek vlak de facto niet alleen als Mao in China, hun uiteindelijk doel is door middel van een soort CCP-virus op hun beurt de Macht te grijpen. Zie die Chinese Alibaba-succursale in Wallonië die er als de kippen bij was om zich als verdeler-producent van mondmaskers te profileren. Hoe wisten die met stelllige zekerheid dat er een pandemie op komst was?
Voorlopig echter hebben daar die Staats-investeringen het gewone belgicistiche doel dat de Vlamingen al bijn a 200 jaar het bloed van onder de nagels kost.
Die ‘investeringen’ gebeuren, niet om daar winsten van op te strijken, maar om die dingen in leven te kunnen houden. Door er jaarlijks miljarden Vlaams belastinggeld in te stoppen..
Da’s dan eerder weer al een ongemakkelijke kant van de waaehid van deze pandemie. Bij de gewone Vlaming die alm eens graag ’n pintje drinkt, gaan n u eindelijk de ogen open.
Bepaalde bederijven die wèl winsten opleveren (wat hun voornaamste doel is) zijn primo niet in Wallonië gevestigd en secundo gezegde winsten gaan in exclusiviteit naar EDF, Electricité de France. Zie Electrabel en nog zoveel andere, grootbanken bijvoorbeeld. Anders gezegd, de vitale hefbomen die het Land de nodige zuursrof moeten geven…
Maar ja, de parodie van Madame la Marquise is niet voor niets van Franse oorsprong.
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal
*
FINITO
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Het is haast een eeuwigheid geleden dat U hier regelmatig kon lezen over een soort van Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden. Maar daarvoor moete, net als voor een goed huwelijk, met twee zijn die uit vrije wil willen samenhoren. Het kan natuurlijk ook anders. Zie Andorra. Zie Lichtenstein. Zie Monaco. Zie wie weet iik nog allemaal, her en der verspreid in Europa. Zie vooral het welvarende Zwitserland. Klein veilig én dapper.
-
Al zou het veiligste zijn, aan te qluiten bij Het Verenigd Koninjrijk, dat zich nu al (opnieuw) bevrijd heeft van de NAZI-EUSSR klauwen.
*
Maar hoe deze pandemie ook afloopt, bij leven en welzijn moet en zal Vlaanderen daarna op eigen benen moeten staan. Anders gaan de boeken voor altijd toe. En wordt er, zoals in Frans-Vlaanderen na de annexatie door Parijs (1713), op de muren van onze scholen gekalkt ‘Defendu de parler le flamand’. Is na te zien bij Google.



Geen opmerkingen: