dinsdag 14 april 2020

127 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE VOLMACHT MISDADEN ZIJN NIET MEER MIS TE VERSTAAN

127 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Dinsdag 14 april 2020

*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
**
DE SPER- EN KOOPJESPERIODE
… ….. …..   …..
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
SPEAKERS CORNER
Ja, dat stokpaardje van de Wiebelende Banaan Peeters van in den tijd, wete nog? Koopjes periode voor onverkochte overschotjes, de   absurde ‘spertijd’ daarvoor… Ja, kijk, daarom ook zijn de bananen zo krom, omdat, moesten die recht zijn de mensen zouden denken dat het stokken zijn. Stokken dienen om te slaan en Krske wilde zeker niet geslagen worden. No way. En die uitzonderlijke rechte houding van hem heeft hem inderdaad geen wineieren opgeleverd, geen wind- maar echte EURO-eieren.
We zijn dus nog altijd niet van hem af. De man blijft onns geld kosten. Veel grlf.
Ook ik als buitenjongen heb samen met de vriendjes elk zo’n zelfgemaakt stokpaartje gehad. Aan knoestige stukken, bijna dubbel zo lang als de ruiter, was er bij de boeren geen gebrek.
Door daar een kort dwarsstuk aan de binden, het ding tussen de benen te nemen, kon je gemakkelijk De Witte van Zichem naqspelen. Dan kon je met dat t ros vol ongeduld staan trappellen en zelfs over brede grachten springen Als je hem als ruiter, maar goed vastgeknepen hield tussen de knieën. De vijand ruimde het veld van zodra hij ons ng aar hoorde ankomen.
De moeders ten andere waren daar archie teen wegens de vele kapotte kniëen en de vele gescheurde (korte) broekspijpen. Haaden die toen maar geweten, dat stikpaardjes later zelfs konden leiden tot Eurocraatie na het ontspringen van het ARCO ACW-schndaal. Thans Beweging.Net
Al ziet het er naar uit, dat dit koopjes- schndaal heel wat langer zal meegaan dan ons eigen zelf gemaakt ros van afvalhout.
*
En dat brengt mij van het ene stokpaardje op het andere. De vroegere Nazies hadden het over ‘on-nutte eters’. De huiduige over ‘voltooide levens’. Een andere manier van spreken over afgedankte paarden. Gewoon vrandhout van maken.



Laat-avond-journaal van de dag voordien
Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal
*
FINITO
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Deze volmacht-regring is identiek als deze uit 1932 van ‘Herr Hitler’: de gelegenheid maakt den dief.
Het eerste dat uitlekt is da     t illegale pas aangespelde mee-ëters voortaan direct aan het werk mogen. ‘Om de ,noodlijdende bedrijven bij te springen’. Het tweede dat uitlekt, ia dat Marokkanen à volonté per vliegtuig worden ‘terug gehaald’ omdat die hier voor ‘hun werk’ nodig zijn’.
Nooit geen twee zonder drie.
Maar het derde is het ergste, omdat het de eigen (oudere) bevolking stigmatiseert door hen als ‘voltooide levens’ a&f ter schilderen. Die, inzake de schaarse geneesmiddelen, best aan hun lot mogen overgelaten worden.
Oom Adi dan, die was veel genadiger. Z’n beste vriend van de SA liet hij opsluiten, met als gezelschap één pistool met daarin één kogel. D rest van wat hem niet aanstond, maakte hij Vrij door Arbeid.
Rode Terreur doet het dan weer anders. Zonder vragen te stellen, wereldrond: direct to he point of no return.
Welk meesterwerk zou William Shakespeare, die ook ‘n Vlaming schijnt te zijn geweest, hierover in elkaar frutselen? ‘To be’ kennen we al
-
Tot zover (voor hen) het goede nieuws. De ‘slachtoffers’ dienen dus de tijd die hen nog rest, goed te gebruiken. Niet om biddend en smekend voor de eigen poorten te blijven staan, maar om deze hardhandig terug te nemen.
*
*


 

Geen opmerkingen: