donderdag 16 april 2020

226 – DOORBRAAK DE STUPTREKKINFEN V N EEN VEROORDEELDE TEGEN NATIIRLIJKE ARTIFICIËLE CONSTRUCTIR

226 - DOORBRAAK
                        
16 april 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
Ht corona Virus is erger dan eerst gedacht. Het tast, na verllop van tijdn ook et verstand aan an al wie Macht beweert te hebben in dit land.
Algemeen Besluit: ieder trekt zijn plan. Elk naar eigen Godsvrucht en Vermogen.
Vroefer luiodde dat,… ‘en God zal ’t U lonen’….Nu doet de Overheid dat. Metons eigen geld dat overschiet na ruime zelfbediening…
Wie zei daar ooit weer, dat de wereld WIL bedrogen worden? Elders misschien minder,. Maar zeker bij de Vlamingen.

REGERING ORGANISEERT CHAOS
*
Wie kan Wouter Beke of deze politieke generatie nog redden?
foto: ©Reporters / GYS
*
De onmacht van de onkunde

Standpunt - 16/04/2020 Pieter Bauwens - Leestijd 5 minuten
*
De grote beslissingen van de langverwachte Veiligheidsraad zijn met een sisser afgelopen. Dit land kampt met een gezondheidscrisis, een economische crisis, een systeemcrisis en een crisis van de politiek en de politici. Bij elk van die crises volgt de rekening.
Veiligheidsraad
Gisteren zat iedereen te wachten op de uitkomst van e grote vergadering van de veiligheidsraad. Inclusief persconferentie live op tv, en journalisten op de stoep. De Veiligheidsraad is de plaats waar de regeringsleiders van dit land en de experts samen de grote beslissingen nemen in de coronacrisis. De grote verwachtingen werden niet ingelost. In plaats van duidelijkheid schiep deze vergadering nog meer verwarring.

We moeten tot het besluit komen dat deze politici het niet kunnen. Wat we graag weten, weten we nog niet. Zomerkampen, vakanties, het heropenen van de scholen, het hernemen van het werk? Na de langverwachte vergadering hebben we nog geen antwoorden op het of en hoe van deze vragen van velen.

Meer dan waarschijnlijk zijn politici en experten het onderling niet eens
Het kan natuurlijk dat de verantwoordelijken over drie weken toegeven ‘dat ze niets communiceerden omdat er geen draagvlak voor was’. Meer dan waarschijnlijk zijn politici en experten het onderling niet eens. Meer dan waarschijnlijk zijn de politici het onderling ook nog eens oneens.
Doe-het-zelf
Wat is wel beslist? Dat de ‘Doe-het-zelfwinkels en tuincentra zullen opnieuw kunnen openen, onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. De veiligheidsafstanden zullen moeten worden gerespecteerd.’ Als we de bouw niet kunnen verplichten, dan maar de doe-het-zelf-winkels. Een dringend noodzakelijke maatregel.

Welke lobbygroep heeft hier een slag thuisgehaald?
De vraag is dan waarom kerkdiensten niet mogen hervat worden onder dezelfde voorwaarden. Of waarom andere winkels niet open mogen ‘onder dezelfde voorwaarden’. Welke lobbygroep heeft hier een slag thuisgehaald?
WZC
Volgende grote besluit: ‘We staan ook toe dat bewoners van residentiële voorzieningen – d.w.z. rust- en verzorgingstehuizen of centra voor personen met een beperking – bezoek mogen krijgen van een vooraf aangeduid persoon. Voorwaarde is wel dat de persoon in kwestie de afgelopen twee weken geen symptomen van de ziekte heeft vertoond. Het moet ook altijd dezelfde persoon zijn. De residentiële voorzieningen zullen deze bezoeken zelf kunnen organiseren. Deze regels zullen ook van toepassing zijn voor mensen die geïsoleerd leven en die zich niet kunnen verplaatsen.’
Amper enkele uren later blijkt dat die maatregel genomen is zonder overleg met de veel geplaagde sector van de woon-zorgcentra. Sterker nog, amper enkele uren na de mededeling van premier Sophie Wilmès (MR) na de Veiligheidsraad, meldt Vlaams minister van zorg Wouter Beke (CD&V) dat die maatregel best on hold wordt gezet.
NA GESCHRIJFSEL
*
Risthuis-bewoners worden dus van ambtswege gelijk gesteld met gevangen gezette criminelen, meestal ‘Nieuwkomers’…. Achteraf voorlopig ‘on hold’ gezet zoals nadien gecommuniceerd. Bron: als naar gewoonte, dat Beek-geval.
Beeksla, zei Gezelle; maar hij beoelde.. zeeksla…
…waterafdrijvend, dat wel…
*
Kijk, en dan wodd ik woest. Ons Taznte Nonneke (Tante Monneeke?), klein maar dapper, 93 jaar, is al geruilme tijd in St Jozef (Brugge). Gisteren de familie daar (ongevraagd) een foto van binnen, ‘met de beste groeten’…
Da’s niks ‘on hild’, maar om er iets van weg te slikken.
Grote Zus is wat ‘vergeetachtig’ geworden, maar ze was en is nog alrijd het pronkstuk van de familie. Waar het in de goeie oouwe tijd ’n hele eer was, kort na de Bevrijding, dat iemand in ’t Klooser ging en daar verder kon studeren. Ze heeft later jarenlang voor ons Ma gezorgd en haar voor en na schooltijd gaan gezelschap houden in dat naastliggend Bejaareden Tehuis in Oudenburg.
En ja, het mens is nog altijd iet of wat baas-achtig, maar tegenover He Verpleeg zo onderdanig als ’n kind…
En kijk, ze stelt het dus, alles in acht genomen, goed. En daar heeft ncoh God noch klein Pierke iers mee te zien, maar de vele dienstbare e engeltjes die daar de dienst verzekeren. Komen die toch iedere dag getrouw naar hun ‘werk’, nadat ze eerst hun vluegetjes hebben opgehangen in de kleedkamers…
Oud en op de sukkel? Één adres. Sint Jozef in Brugghe… Reserveren gewenst. Verboden toegang voor hoernalisten.
 



Geen opmerkingen: