vrijdag 24 april 2020

137 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE SOEP IS AAN HET AANBRANDEN: DE BEVoLONG KRIMPT MAAR DE BEGROTING VAART ER WEL BIJ

137 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Vrijdag 24 april 2020
in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
CD&WEE
… Ik was niet de enige die daarobver viel. Koen Meulenaere, die onder de schutsnaam 'Kaaiman' politieke en economische kolderartikels schrijft in De Tijd, noemt hem sindsdien 'Zelfbediening W. Beke'.

Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

SPEAKERS CORNER
 O Wee, de      CVP, de partij van het zelfbeklag, waar Mini Sters zichzelf opblinken om op de been te kunnen blijven. Hoe hoger op de ladder, hoe stinkender de uitwerpselen.
‘t Kawouter ‘t Beekske, ’t ventje zal het nog ver schoppen. Of ver geschopt worden. Lijdend Voorwerp, enerzijds of uitvoerend voorwerp anderzijds. Aan elke medaille zijn er namelijk drie kanten: de voorkant, de achterkant en de zelfkant. DE huis- en tuin logica der Tsjeven vanaf het begin der na-oorlogse Tijden. Elkaar de kop afbijten om zelf de grootste te zijn.

Vandaar dat alles anders wordt als er niet eens een medaille aan te pas komt. En als het van De Tijd afhangt, dan is die tijd gekomen. Was het U trouwens ook al opgevallen dat iedere dag op deze blog de laatste tijd begint met …. De Tijd?
Maar of dat in de politiek landelijk een grote slok op de borrel zal schelen einde maand? Wees maar gerust, Tsjeven zijn, wat dat betreft, allemaal gelijk. Tous ensemble. En deze knaap, Sire, heeft toch gezorgd dat voortaan reusachtig veel kan bespaard worden op die overgrote massa der overlevingspensioenen.
Oom Adi deed het via de Vrijmakende Arbeit, het neefje deed het Ohne (zonder Arbeit). Gewoon door… niets te doen.
Gewoon De Tijd zijn werk laten doen, dan komt alles wel vanzelf in orde. En het wordt nog goed betaald ook.
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal
*
FINITO
***
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Maar Jommekes slaan er zichzelf altijd goed door. Waardoor ze ook goed verkopen en verdienen. Hebben ze van Kuifje en dart was een rasechte Tintin.
In ’t West-Vlaams heet dat elkaars ruggen krabben. Zo lang maar het sop de kool waard is.
En daar precies knelt hem het kabouter-schoentje. Het formaat van de kool. Niets dan spruitjes.
Na het bos en de Limburgse heide, is het nu de beurt aan het Ieperse klei- ‘berepoerd’ om de Leiding te nemen. Yves Leterme heeft propere handen, want ondertussen niet veel uitgestoken. Van bij ’t begin der corona Vrij van, om zo te zeggen. Yves heeft ervaring met vallen en opstaan. Is al ne keer mislukt in de fine fleur van de carrière-makerij. Oefening baart kunst.
Alleen nog die sakkerse ‘consensus’ die in al die luxueuze achterkamertjes nog ter tafel moet komen…
De hard werkende Ieperling moet dus op zin tellen passen. Hij moet a.h.w. gietijzeren wanden openbreken om daar het boeltje te doen opschrikken met de ene vuistslag na de andere op diene tafel.
‘k Wee nie of De Tijd daartoe is bereid…Of is het eerder … bereidt tot iers anders. Want met de kontdraaierij van wijlen de AVV-VVK krant in huis, bennen we maar beter op onze hoede. Non bis in idem. Al zijn echte cococillen misschien we betere waakhonden dan;;; Kaaimannen, want dat zijn aai-corodillen. Tevel Vlaamse Leeuw-achtig: scherpe klauwen, aar geen tanden.



 

Geen opmerkingen: