vrijdag 3 april 2020

180 – DOORBRAAK Lockdown staat gelijk met wurgen

416
180 - DOORBRAAK
*
Vrijdag 3 april 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
 De ‘Lockdown’ is gewoon ’n ander woord voor WURGING. De levensaders worden stilgelegd. Overleden? Heel zeker, zelfs de Overheid… Wait and see.
En als ’t anders uitdraait? Daar al eens aan gedacht? Op overleven met dicht geknepen keel… En met alles om zeep? Potdicht en de sleutels verloren gegaan…
Kunnen de proletariers Aller Landen weer van voren aan opnieuw beginnen …

LOCKDOWN-LESSEN: VAN BIER BROUWEN TOT REINAERT DE VOS
*
LESSEN VOOR GROTE MENSEN
*
**
*
2 april 2020 Michael Domen - Leestijd 5 minuten
*
De lockdown is z’n derde week toe en Netflix begint uitgeput te geraken. De ongelezen boeken tuimelen de kast uit. Een Petrarca smeekt me voor een recensie, Hitchens roept me uit de hel, Milton vanuit het herwonnen paradijs. Aan leesvoer geen gebrek dus. De boekhandels zijn dan wel dicht — wat een droevige tijden — maar de Doorbraakwinkel blijft open. Er zijn ook nog andere opties. Zoals online les volgen. Kwestie van eens te voelen wat de kinderen meemaken. Of gewoon uit interesse natuurlijk.
MOOC
Het digiversum grossiert in afkortingen en porte-manteauwoorden als ‘digiversum’. MOOC is er daar één van. Het staat voor ‘Massive Open Online Course’: cursussen die online aangeboden worden, meestal in de vorm van video’s, en die voor een ‘massief’ publiek bereikbaar zijn. Dat ‘open’ mag je met een korreltje zout nemen. Meestal zijn ze inderdaad redelijk ‘open’ toegankelijk, maar als je er graag een certificaat aan over houdt, dan zal je in de buidel moeten tasten. En moet je meestal ook taken en testen maken. Bij deze mijn volstrekt eclectische lijst.
Science Matters: Let’s Talk About COVID-19 (Imperial College London)
100% gratis, geen certificaat. 19 uur.
Heel wat informatie doet de ronde vandaag over dat verdomde coronavirus, een kat vindt er haar jongen niet in terug. Imperial College Londen biedt een volledig gratis cursus aan van circa 19 uur, waarin experts de laatste en beste wetenschappelijke informatie geven. Ideaal voor de geïnteresseerde leek. En duidelijk succesrijk: de inschrijvingen gingen open op 24 maart en nog diezelfde dag stond de teller al op een kleine 60 000 studenten.
Beschikbaar via Coursera.
NA GESCHRIJFSEL
*
Derde week lockdown. Het digiversum grossiert in afkortingen en porte-manteauwoorden..
Ach, waarom denk ik altijd aan de troost op de elektrische stoel van ‘het kietelt wel ’n beetje maar ‘t en duurt niet lang…
Altijd dat gezeem ipv als Pieter de Kluizenaar het voortouw te nemen…

                  


Geen opmerkingen: