vrijdag 17 april 2020

HET DAGELIJKS NIEUWS CALAMITEITEN ZIJN OPPOORTINITEITEN – HET IS NOOIT ANDERS GEWEEST

130 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Vrijdag 17 april 2020µ

Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
NIENTE
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
VAN RECESSIE NAAR DEPRESSIE ?

… …. …. …..
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
 SPEAKERS CORNER
*
Eerst de naakte feiten
Het gaat helemaal niet goed. Integendeel Het gaat slecht Heel slecht. Deze pandemie doodt niet aleen mense, maar ze doodt zelfs hele regeringen. Enfin, regeringen…
Daar is nochtans in dit apenland geen gebrek aan. Dat is een deel van de naakte waarheid. Vandaar ht besluit. Best uit te drukken in oude volkswijsheid.
Loontje komt om zijn boontje. Ha, maar Bartje lust geen bruine bonen Zie Anne De Vries jaren geleden. De oplossing op z’n Bels ziet er simpel uit. De verantwoordleijken in een andere pluchen zetel, en oude gloriën komen in hun plaats. Maar wie krijgt uiteindelijk de schep bruine boenen op tafel voor zijn neus gekwakt? Niet de Vreemde Meesters in ’t Land, met hun knechtjes, maar Jan–met-de-pet-en-zijn-Lisa. En waar wonen die? In het land van Maas en Waal. De Lage Landen van den IJzer over de Leie en de Schelde, tot tegen de Taal- Armoede en Pretentioe grenzen.…
‘Schuimen zoudt ge, en lastig zweten zo ‘k U zonder wete liet…Van de mare zoidt bezwijken, Blesse en Baai, stille fraai’ - Dit is, heel toepasselijk, een vers uit Kerkhofblommen van G. Gezelle, maardeze onheilsboodschap stond hier al op deze blog, weken geleden Met andere woorden, dat wel.
Het is toch eenieders gewoon gezond verstand, is ‘t it? .
In plaats van in vroeger jaren, lijk de slimme boer, te zaaien naar de zak, is die zak nu zo leeg als ’n lege zak maar leeg kan zijn. En die zak zal, in zo’n apenland, nooit meer opgevuld kunnen rakenn.
Wedden dat de dieven nog vrij-uit willen gaan op de koop toe? Ze beoelden ommers alles zo goed. Niet uit eigenbelang, zeker niet, maar gewoon in het belang van, ja, van wie of van wat: daar zijn ze nog altijd niet aan uit. Geen consensus maar wel ’n dikke pree. Alles op niveau immers staat hoog genoeg en dus boven de Wet die ze zelf hebben gemaakt.

Vroeger boog de Vlaming het hoofd, zweeg en werkte nog wat harder. Zie Cyriel Buyse en Het Gezin van Paemel. Klein dérail: in illz tempore werd dat stuk wekenlang in Parijs, en met succes, opgevoerd.
De oplossing?
Die ligt gewoon voor de hand. Die loopt ons zelfs voor de voeten. Gewoon bukken en oprapen.
Omdat de aanval altijd de beste verdediging is. Daar hoeft geen consesus over te bestaan. Als de Vlamingen nu eens zonder verdere tierlantijntjes via Tinternet de hele wereld kond zouden doen, dat ze voortaan hun eigen boontjes zullen doppen. Meesters in eigen Land zullen zijn. No Belgium at all. Finito la Comedia.
Het Zou niet eens ’n verrassing zijn!
Want ons Volk is vanouds wereldwijd gekend als noeste werkers en handige commerçanten. We kennen onze stiel en we kunnen onszelf goed verkopen. We verkondigen aan wie het horen wil, dat onze D5 oneindig veel beter is dan zowel de Amerikaanse als de Chinese G5.
Even ons gehegen opfrissen. Dromen, Denken. Durven. Doen & Deure doen.
-
Jaja, ons vroegere motje, dat Ingetje Vervotje… Blie van joen were te ziene. Enne, weet den Ief daarvan?
Bestuurservaring, kennis van de Marseilleise, in ploeg met de Opkomende Generatie Nieuwe Vlamingen….Die zijn te vinden in de twee tot hiertoe door het Establishment weggedrukte Vlaamse Partijen VB + NVA. Die vormen dan de Vlaams Bekang Alliantie….
De wind in de zeilen en wie ons (en zijn centen) lief heeft, volge ons.

*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal
*
FINITO
***
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Kijk: waarom het moeilijk maken, als het gemakkelijk veel beter kan?
De Vlaming is van nature uit vlot in talen. Is in priinipe doorheen de eeuwen de vriend van de Angel Saksische Wereld, volet zicjh één met de rest van de Nederlanden, vaak het beste deel ervan. Deelt de hang naar Kunst en Wetenschap die de Mens verheft boven de dieren. Leeft in goede verstandhouding met de Germaanse buren (bijna taal-vrwant). Hebben ooit zaken met wederzijdse welvaart gedaan tot in de Oeral.
De familie Francesco in Assisi, vader en zoon, jwamen ierdere winter naar onze Landen om er het fijste laken op te kopen. Ze werden er rijk van, tot Zoon-Lief de totle armoe en het Eewig Leven verkoos. De Zaligmaker achterna.
Wat hij trouwens ook bekocht met zijn jong leven.

En last but not least, we blijven historisch bekend als de Veroveraars van Jeruzalem (1096) wat een gedroomde uitgangsposotoe is tegenover het Godsvolk.
Enig nadeel? De opgedrongen Franse chi-chi die tot op de huidige dag als een stoip rond onze nek hangt.
Waarop nog gewacht? Tot het weer al eens te laat is?







Geen opmerkingen: