dinsdag 28 april 2020

141 - HET DAGELIJKS BROOD ANDERE SPELERS (RUSLAND, CHINA) ANDERE OPVOERING?

141 - HET DAGELIJKS BROOD
 
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Dinsdag 28 april 2020

*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
*
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Een nieuwe (economische) wereldorde?
 … Na WO II werd de economische wereldorde compleet veranderd. Dat gebeurde door de Bretton Woods akkoorden, waarbij de goudstandaard werd afgeschaft en het IMF en de Wereldbank werden opgericht…/… Momenteel zijn de Maastrichtnormen al opgeschort, de 3 procentgrens voor begrotingstekorten geldt voorlopig niet…/… Geld tekort? Men drukt er bij!.../…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
 SPEAKERS CORNER
 En dus nu ook weer. Maar anders. Eerst de wereldeconomie één grote puinhoop, zo hopen de Spleetogen, dan zien ze wel weer. Alles op zijn tijd.
Collega Guvaal gaat voor de zoveelste keer kort maar correct door de bocht: na WO II zaten we niet op rozen, maar op…. doornen. Het goud? Dat zit nu in China, waar in een bepaalde nieuw uit de grond gestampt stadje minder dan 10 jaar geleden er publieke standbeelden in puur goud staan. Laatste jaaromzet van de ‘stadje’ 6.5 miljard Euro. Aantal inwoners 750…

Ik en dikke zever?
Nee hoor, een VRT-reportage van kort geleden maar net vóór dat wereldschokkend grapje (griepje.) die er, op ons kosten, bij was in het Pekinger Parlement. Versie Phara di
Ahiore
op de Afsprak met Stefan Blommaert, de vergoddelijkte VRT China-journalist. Het verhaal begon in Peking en eindigde via Sri Lanka in de Zijderoute waar ik het altijd over heb.
Meer daarover binnen een paar dagen, dat Luisteerboek is aangekondigd bij de Braille Liga en ligt waarschijnlijk al in de boekhandel.
Iedereen wet dat sedert WO II de Groten der Aarde op het wereldtoneel compleet uit elkaar zijn gespeeld. De oorlog zelf had die trouwens ook al ondersteboven gegooid.

Kortom, nieuwe Meesters, nieuwe Wetten.

En wij, dat volkje van aan ‘t kantje, gaat als een ping-pong balletje door de lucht.
Ping Pong en Tsing Tsjang: het decor is klaar. Het doek mag naar omhoog. Tous ensemble, onderweg naar Het Plein van de Hemelse Vrede…
IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME
ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
Dat Corona-grapje was en is gewoon een eye-opener. De naam alleen al is een vooruitblik op wat volgt. De kroon op het werk.

De feiten, de realisten zoals ondergetekende (en Trump) spreken van een Chinees virus, onvoorzien toevallig opgedoken in Italië. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. En als gewoonlijk staan onze Media, de paardenbrtil-zenders voorop, aan de andere kant van de Geschiedenis. Ialië, 70 mio inwoners, het labo van 700.000 mio Chinezen… Dat boek, ‘De Eeuw van de Tjings’ van diene Rood gebloemde Blommaert (2012) word door ons Pharea, de verpersoonlijking van Sneeuwwitje en de Boze Stiefmoeder in één persoon opent de Derde Dementie op een perfecte samenleving. Voorlopig geobserveerd en bestudeerd via minstens 170 mio camera’s die van de wieg tot het graf het doen en laten van de bewoners volgen via ieders verplichte smartphone.
*
Wedden dat Pittem in West-Vlaanderen, voor Pater Ferdibnand Verbiest, binnenkort een van dc meest geraadpleegde sites op Goolge zal zijn?
Pro Memorie: wat in ons voordeel pleit: met dank aan Confucius, Chinezen zijn net als Vlamingen, traditionalisten met veel respect voor het Verleden, dat meteen de basis is voor de Toekomst.



Geen opmerkingen: