zaterdag 28 maart 2020

0 - HET DAGELIJKS NIEUWS China 2016- Peking? Toen al. –Voorlopig dodental Corona

1880
  110 - HET DAGELIJKS NIEUWS
SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
ZATERDAG 28 MAART 2020
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**

En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe
   WILMèS-TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – etc,naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.   
Gisteren 14 uSint-Kathelijne-Waver, Veiling Roeselare, enz: geraken de sla, komkommers radijsjes enz, zelfs niet aan de straatstenen kwijt. Tomaten daarentegen..
Regeerders en andere Verlichte Grote Verstanden houden hun hart vast tegen dat binnen 3 – 5 maand de CRCV wat zou gemilderd zijn… Want als die dan op hun beurt niet ‘in hun kot’ zouden blijven…
Gisteren 16 uurNat. Veilgheids-Raad: geen supplementaire maatregelen – Crootje zegt: gewoon doen
Huisdieren kunnen besmetting aan mensen niet doorgeven wel omgekeerd. Wordt gezegd…
Wegen & Verkeer profiteren van de kleine files om overdag nachtwerken uit te voeren..
Gisteren 17 uurDe Voedselbanken bulken onder de aanvoer van bederfbare voedseloverschotten…
De Brusselse politie neemt auto’s in beslag van ‘toeristen’ die zo maar in de Hoofdstad komen rondrijden. Mogen dat niet. Maar wisten dat niet. GAS-boetes dan maar, maar da kannie voor buitenlanders. Leuk, hé? Krijgen binnen ’n paar dagen hun auto terug. De bergingskosten? Op de kap van ’t Gemeen dan maar, zeker?
18 uur.Arm Lief Italia; vandaag, tot hiertoe…. 989 doden op één dag.
Zijn er daar nog wel tranen genoeg? En ook ’n beetje… de vrienden. Maar die wonen meer naar ’t zuiden, op circa 100 Km ten Noorden van Rome. Een toaal armoedig en vereenzaamd landschap. De streek van ‘De Bloedende Hostie’, maar ook de streek van waar in 1095 de Eerste Kruistocht ter bevrijding van Jeruzalem vertrok. Orvieto. Paus Urbanus II. Het Lago di Bolsena…
We zien het zó voor onze ogen…en houden ons hart vast.
Aan onze Noordergrenzen… reeds 2.000 PW teruggestuurd. Bezigheidstherapie voor onze Politie of…struggle for life?
Gisteren 19 uur Niet exageren met het panikeren. De nood-periode van Overheidswege wordt slechts met maar 1/2 maand verlengd. Alles zal ondertussen wel gekoeld zijn zonder blazen. Alhoewel. In eigen land zitten de Dokters nu al op het tandvlees inzake materiaal. Slijmvlies-testen gebeuren voortaan met de natte vinger.
Burgerlijke bedenking. Waar? Hoe? Wanneer? Waarom? hebben wij dergelijke verdiend?
En vooral: voor hoelang nog? Tot wij of zij er het loodje bij leggen?
Vandaag 16 uurSlechts nog twee weken bij in ons kot blijven. Nadien zien we wel (JJ)..
De Zelfmoord-hulplijn krijgt € 650.000 bij. Is dat dan daar echt zo erg? Die dingen gebeuren tegenwoordig toch zonder hulp?
VS +100.000 gevallen – erger dan China - Strengere controle-maatregelen (Trump). En die lapsmeren van de VRT zo te horen voegen er nog net niet bij… ‘Na de ‘Handelsoorlog’’ nu de ‘Uitroeiïngsoorlog’. Je hoort het hen denken.
Zuid-Amerika. Groot alarm. Schip voor anker met 4 ‘griepachtige’ zieken aan boord - mag nergens aanmeren. Dan maar voedsel voor de vissen?
Vandaag 07 uur… Die twee weken verlenging van daarstraks: die duren tot het einde van het Paasverlof. Slim gezien, hé
Strengere maatregelen voor fietsers en voetgangers. Afstand houden. Minstens 1,50 meter. De Politie zal waakzaam zijn.
Brandstof wordt massaal gehamsterd tegen komende… winter. De vrienden van Filip wezen gewaarschuwd. Oppassen voor diene Dewinter!
IERLAND: volledig geïsoleerd. Tiens, ik dacht dat zoiets al langer dan van vandaag was..
Urbi et Orbi… Voor een totaal verlaten Sint-Pietersplein…. Huiveringwekkend… Maar meteen ook o zo angstvallig gemeend. We zullen inderdaad een zegen van Hierboven goed kunnen gebruiken. Ag-nosten zowel als alle andere –nosten.
Vandaag 08 uur China. Inreis-verbod voor buitenlanders. Da’s durven, hé…
Bij fietsers en lopers, zijn er nu ook de hardlopers bijgekomen… Vooral voor deze laatsten is het uitkijken…Want een ongeluk zit in een klein gaatje.
USA. Inhamering. Is het grootste besmette land ter wereld. Elck zegge het voort..
Vandaag 12 uur64 ‘nieuwe’ doden, 1775 opgenomen tot hiertoe – meer drugs in omloop – 43% der ligplaats-capaciteit is momenteel reeds ingenomen. – Overbelasting volgt, zeggen virologen – toch reeds +1.000 genezenen ontslagen uit Ziekenhuizen - Weer aan de arbeid? Eerst testen!!!! - 10.000 besmettingen/dag zijn nog altijd ‘geen piek’ – 1.7 miljard minder omzet in de Horeca – Wandelen? Blijf dan vooral dicht bij huis. Wordt gecontroleerd en be-GASboet Zaventem Cocaïne en heroïne ‘boomen’? Bevoorrading wordt in spoed-tempo aangevoerd. Want.. de wereld draait door.
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
China 2016
*
… Onderstaande tekst komt uit het boek ‘Homo Deus’ (ondertitel: ‘Een kleine geschiedenis van de toekomst’) van de Joodse historicus en futuroloog Yuval Noah Harari, die begin dit jaar een ere-doctoraat kreeg aan de VUB en einde januari een voordracht gaf in een volgelopen Antwerpse Lotto-Arena (5.000 plaatsen!)...

Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

SPEAKERS CORNER
**
Yuval Noah Harari (1976)
*
Neen, het kan ook deze keer geen toeval zijn….Of juist toch… Die naam NOAH…
Dat was toch die Bijbelse Opa met dat overlevings-schip toen de hele wereld overstroomd’ was. Dat ding stak vooral vol naast de dichtste nazaten, met de volledige dierenwereld. Mits de nodige gehamsterde voorraden om te overleven. Hij was het die de duif uitzond, die eerst niet terugkeerde, maar dan even later toch. Moe, uitgeput maar tevreden. Al roetoedirdend, met ’n palmtakje in haar bekje.
Voor de meer serieuze kant van de zaak, verwijs ik naar de auteur waar ondergetekende al vele jaren zijn ‘raam-wijsheid’ haalt..
 
*    *
Laat-avond-journaal van de dag voordien
*
-
Wilmès spreekt (leest) het volk voor (je weet wel een verhaaltje voorlezen!!!); eerst in haar taal beste Frans en daarna, na iedere paraaf telkens in het krakelerend ‘neterlands’, dat 15 minuten lang duurt. Om er bij de buren de muren van op te rijden.
Ze geeft toe dat iedereen in ‘de zorgsector onvoldoende beschermd’ is. Omdat men onvoldoende beschermings-materiaal heeft en zo moet werken in niet té beste omstandigheden. Er is té weinig ‘capaciteit’ om te testen. MAAR ZE DOEN HUN BEST…
Ongelofelijk dat ze nu het telaat is, toegeven, en ze waren o zo goed voorbereid!
Ze dankt alle mensen die het land ‘draaiende’ houden: chauffeurs, zorgverleners, bedrijven… Hun rol is essentieel. Net als de hare.
De wetenschappers zien nog altijd geen ‘indicatoren’ dat het ergste zou voorbij zijn. Maar de stijging van het aantal besmette personen daalt. En zo is het voor de Artsen en AZ’s de toestroom ‘verwerkbaar’. Travaillable dus.
Maar de epidemie is zeker nog niet onder controle, dus moeten we (zij en wij) de huidige maatregels blijven aanhouden. Tot tenminste 19 April, dit is wat de Nat. Veiligheidsraad heeft beslist. Point à la ligne. Even adem halen.
Dus alleen noodzakelijk verplaatsingen zijn toegestaan :om naar ’t werk te gaan, boodschappen te doen, naar de Dokter…
Niet ‘zitten’ (bedoeld is rondhangen) in parken, maar bewegen. Is toegestaan, Anders blijf in je kot. De boetes blijven en er zal onmiddellijk geïnd worden. Op rechtstaande voet, compris?
Het is de taak van iedere burger dat IEDEREEN meedoet.
Sjieke Sjarel zou tevreden mogen zijn met zijne knappe al even taalvaardige ‘pupille’ als hemzelf. AMDG.
Lockdown-party’s echter zijn en blijven streng verboden En toch heeft de Politie er nog betrapt. Jongeren zijn NIET bang van IC en toch als zij zelf niet ziek worden, kunnen ze heel hun omgeving besmetten.
-
Kinderen die in ‘de opvang’ zijn, moeten in dezelfde groep blijven met dezelfde begeleiders!
Haar boodschap: zorg voor jezelf en voor de anderen!
Tot daar onze première.
-
On-line lessen: de leerkrachten denken dat er niet veel leerlingen ernaar kijken, want zij krijgen nooit vragen of respons!
Er zou een fameuze leer-achterstand zijn. Héél waarschijnlijk wel, denk maar aan de Lagere Scholen, en dan vooral aan de Eerste Leerjaren!
-
De toestand tot op heden: + 69 overlijdens (289) en +490 besmette (3.042) en 690 ‘IC-patiënten.
Er is nog geen paniek, maar alles kan nog…
-
Kat (in Luik) besmet bij terugkeer van haar baasjes uit vakantie in Italia: werd opgenomen in de dierenkliniek van UZG en is nu genezen en weer thuis bij de baasjes. Goddank. Dieu mercie..
Ook in Hong Kong zijn er 2 honden besmet geweest en genezen. Nogmaals Goddank.
-
Limburg heeft het hoogste aantal besmettingen. Alken (12.000 inw.) is het ergst getroffen. Daar zijn na de krokusvakantie nog 2 grote fuiven geweest met heel veel jong volk. En deze hebben op hun beurt ouderen besmet die nu…sterven.
-
Paus Francisco heeft op een leeg verregend St. Pieterplein de zegen voor “de stad en de wereld” uitgesproken: Urbi et Orbi!
Uitzonderlijk, als je weet dat Hij dit enkel met Kerstmis doet! Vrede op aarde aan alle mensen van goede” wil…
-
USA: + 1.400 doden op een en dezelfde dag. Ze zijn daar koploper van het aantal besmette patiënten: van 68.000 à 85.700. Er zijn nu al 9.400 doden.

Dat er zoveel besmettingen zijn, is omdat ze zo goed testen, zeggen ze. Nu richten ze héél veel noodhospitalen op, maar nog steeds zijn er te kort. De Rode VRT kan het niet dramatisch genoeg maken.
In de Staat NY is het zorgwekkend: een dokter spreekt van een apocalyptische situatie: tekort aan medicijnen, geen beschermend materiaal genoeg, beademingstoestellen…
In NY alleen komen er elke dag 5 à 6.000 nieuwe besmette personen bij. En al die daklozen, wat doen ze daarmee??
Maar daar alles zo goed als stil plat ligt, moeten ze de huurwagens parkeren op de base-ball terreinen, massa vliegtuigen worden op een militaire basis gestockeerd,…
-
Overzicht van de dodentallen:
USA: 1.429 - Fr. : 1.696 - Iran : 2.378 - China : 3.292 - Spanje : 4.934 - Italia : 9.134 (waarvan meer dan 1.000 vandaag alleen!)
*
Italia: het aantal besmette gevallen stijgt nog altijd, maar iets minder snel: de gezondheidszorg is daar werkelijk uit zijn voegen gebarsten.
In ’t Noorden kan men niet meer naar een AZ daar alles overvol ligt!
Als het CV zich nog meer zou uitbreiden naar ’t Zuiden: daar houdt men daar z’n adem in. Want er zijn daar niet zoveel AZ en deze zijn dan niet eens goed voorbereid: apocalyps is coming soon…
-
De soap “Thuis” stopt zijn afleveringen op 24 april door dat de opnames gestaakt zijn. Men kan de onderlinge afstand die MOET immers niet garanderen tijdens het ‘acteren’!
-
Jeroen Meus die doet wel verder met zijn opnames van ‘Dagelijkse Kost’. Hij staat alleen in zijn keuken met een onbemande camera!
FINITO
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

Was er, sedert het roemloos einde van het Moscou’se Sovjet Imperium in het Land van de Hemelse Vrede geen Rode cadaver-discipline geweest… dan had lang gelden al de Man uit Amerika effectief de handelsoorlog gewonnen…
Een bedenking die vooral onze Gematigd Linkse, de Linkse ende Extreem Linkse gemengde kleurpartijen slapeloze nachten moet bezorgen. Daarnet las U in voorgaand ‘Doorbraakje’ de doorbraak, recht in het kielzog van de Ark van Noach…
En neen, Links is niet eens slecht. Het is gewoon Satanswerk…
*

 

Geen opmerkingen: