donderdag 12 maart 2020

94 HET DAGELIJKS NIEUWS De Democ Rats daar en hier: een geschiedenis die al even slecht afloopt : de Gele Pest en de klimaat heisssa

1627
     94 HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
DONDERDAG 12 MAART 2020
****
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
Exit Bernie?
*
…. in de States bij de Democraten ziet het er steeds beter uit voor de eerder kleurloze Joe Biden…/… Ik zie ‘working class Joe’ het ook niet halen tegen Den Donald, hoe graag onze media dat ook zouden zien gebeuren…/.. waardoor nu de rekening voor de import uit Rusland en de OPEC-landen daalt…./… Mocht het verschil van de olieprijs over een heel jaar de 35 dollar per vat van vandaag blijven, betekent dat voor België niet minder dan 13 miljoen euro per dag winst….
*
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie…
Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hiermee door te gaan…
-
Daar staan dus nog maar eens met zo weinig woorden zoveel wijsheden, dat het zelfs ’n beetje duizelt.
Gewoon even doordenken over de (verkeerde)propaganda-houding van onze Elite + hun buikspreek-poppen van de Media. Wat ze ook ze ook al jarenlang uit hun botten slaan, speelt voor de VS zelf niet de minste rol. Integendeel, ze gooien er mee op lange termijn hun eigen ruiten in. Hoe stom dat soort mensen eigenlijk wel kunnen zijn. Mooiste bewijs daarvan is wel de duik naar beneden de kiesdrempel van de ‘Kleurpartijen’ die ze al die tijd de hemel hebben ingepreezen. En vice-versa.
De échte bediening achter de schermen, in onderling overleg met de nóg Hogere Elite van de EUSSR was natuurlijk hier te lande de moraal in hun voordeel aufzukricken.
Voetbal, de koers, het klimaat, daarover moest het Volk zich het hoofd breken. Brood en Spelen, dat was toch ook het Leitmotief van de Romeinse Senaat? Tot er ene zekere Spartacus roet in het eten kwam gooien.
Begin Novemver zal Amerika wel zelf beslist hebben waarmee zij en de hele Westerse Wereld best zijn. En als ondertussen het ergste van de Gele Pest voorbij zal zijn (hopen we), zullen wijzelf tegen dan misschien ook in een andere Nieuwe Wereld leven. Een wereld waar de eigen Normen en Waarden het allerbelangrijkste zijn. Een wereld vrij van ‘Vreemde Heersers’ en vooral vrij van al lang uitgebloeide verlinksende waanideeën.
Een wereld gezuiverd van de Erdogans en de Mustafa’s, maar bestuurd door reuzen als Trump en Poetin. De megalomanie is over. Mijn Land is, waar mijn wieg heeft gestaan. Oost West, Thuis best.
En dan… het belangrijkste. De rest…

O6 uur in de morgen. Radio Klara
*
Buiten wat gerammel in de marge en wat smijten met de klak naar de weersverwachtingen, wordt er met bijna van afgunst verstikte stem omgeroepen dat Trump voor maar liefst 30 dagen ALLE vluchten uit Europa (= 26 landen) verbiedt vanaf zaterdag. Gewoon zonder overleg. Hij verbiedt dat. Zo maar ineens.
 Waarop ik meteen voor mezelf de bedenking maak, of Zuster Ursula van de EUSSR daar niet dringend stantepede de klimaat-fee Gretchen met haar hele hofhouding niet moet naartoe sturen om te protesteren.
How dare he!!!!!
*
Een half uur later, om half zeven op precies te zijn, verbetert de VRT zichzelf. Gezegd Trylo dictaat geldt NIET voor het VK. Een beetje met de stem van ‘zie je wel, wie zijn vriendjes zijn’

Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
*
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
WOENSDAG 11 MAART 2020
*
CORONA:

Bij ons: 314 besmet en 3 sterfgevallen: 91-86-73 jaar. En O ironie, de eerste twee verbleven in het WZC.
Nu heeft onze Federale Regering beslist om alle WZC + Dienstencentra te sluiten voor de buitenwereld. Zeker tot 20 April, einde Paasvakantie. Enkel personeelsleden mogen nog binnen. In Wallonië werd deze beslissing al veel langer genomen! Gouverner c’ est…
Een beter bewijs dat elke ‘deelstaat’ eigenlijk al lang ’n ander land is, moet niet…
De nu dode 86-jarige leefde in dat Welzijns-Zorg Centrum (St.Genesius-Rode): daar zouden nog maar liefst 8 personen besmet zijn. Het is wel zo, dat iedereen niet allen getest wordt, enkel bij zij die symptomen vertonen!
Nu worden eindelijk ook alle gemeenschappelijke uitstappen van senioren verboden.
Experten willen duidelijke en bindende richtlijnen voor het ganse land!
BDW had kritiek op de Regering en wil ‘een rampenplan’. Adviezen geven is niet voldoende. Er moeten beslissingen + verantwoordelijkheid worden genomen. Strikte regels. GAS-boetes? Strafrechtbanken? Het is voor iedereen moeilijk en we staan allen onder druk. Dit is net hetzelfde als wat de artsen/medische staf vragen. Hoe meer Fat Maggie paniek wil bezweren, hoe meer ze die opstookt.
Maggie zegt vandaag net hetzelfde als gisteren. Zij raadt aanbevelingen/maatregels aan en het zijn de Gouverneurs die op hun niveau die verantwoordelijkheid hebben. Dit is hun taak, en zij lichten op hun beurt dan de Burgemeesters in en alle ‘groepen’ die betrokken zijn.
Kortom, een Regering is de facto niet eens meer nodig. Tenzij om de honeurs waar te nemen en de Ministeriële wedden te toucheren. Blauw dus tot in de diepste vezels.

Maggie ging wel nog kijken of er eventueel bijkomende maatrelingen moeten komen. Maar daar wordt ze zo moe van. En gezegde maatregelingen die echter nog altijd niet gezegd werden, die zij willen nemen, hebben maar effect als ze door elke Burger nauwkeurig opgevolgd worden = burgerzin!!!
Het tijdstip waarop Hare Eminentie beslissingen genomen heeft, was zeer belangrijk: nl. aan ’t begin van de epidemie, van als de eerste patiënt ontdekt werd! ‘We’ zijn duidelijk genoeg geweest: alles wordt verspreid door alle media van TV, lokale radio, Facebook, Instagram,… En alles berust op wetenschappelijk advies die de Regering krijgt van wetenschappers.
We zijn zéér vroeg met die maatregelingen begonnen in vergelijking met Italia, bij ons al 10 dagen na de eerste patiënt. ’t Was dan ook maar ’n licht wintergriepje…

In W.-Vlaanderen heeft de Gouverneur besloten dat alle indoor- evenementen verboden zijn boven de 1000 pers.
Koers: Gent-Wevelgem gaat door, maar bij de aankomst zullen er slechts max. 1000 personen toegelaten worden in de VIP-tent.

WHO: nu is er officieel een PANDEMIE = een nieuwe besmettelijke wereldwijde ziekte.

Wereldwijd: 118.000 (bekende) gevallen en 4291 doden, ongeveer 1 op 3.

Aantal besmette personen in Spanje 2067, Frankrijk 1784, Duitsland 1565,…
Onze Flipper is op bezoek geweest bij Sciensano in Ukkel dat onderzoek doet naar het coronavirus. Sciensano is de Belgische GGD ook wel bekend als het Belgisch Instituut voor de Gezondheid. Hij heeft het volste vertrouwen hoe de Fed. Reg. + de experten het virus aanpakken. We moeten ons hoofd koel houden, zei hij.
Sommige Uniefs gaan lesgeven on-line of toch gedeeltelijk.

Scholen gaan volledig dicht in Polen, Oekraïne, Tsjechië, Oostenrijk, de regio Oise in Frankrijk, streek in + rond Madrid, …
In Italië waren er, verspreid over het hele land, gisterenavond reeds 827 doden. We houden ons hart vast voor de vele vrienden daar. Maar zij zwijgen. En wij ook. Doden namelijk, die liggen daar al sinds mensenheugenis, binnen de 12 uur in hun… laatste rustplaats.
*
De Bidsprinkhaan Joe Biden is op weg om de (kansloze) Democ. Presidentskandidaat te worden: 4/6 staten gewonnen gisteren. Zijn campagne is de ziel van onze natie, zegt hij zelf!
*
Zelf-oogst-boerderij of CSA = Community Supported Agriculture betekent ‘landbouw gedragen door de gemeenschap’. Het draait eigenlijk allemaal om een win-win situatie voor de boer en de consument. Het steunt op enkele eenvoudige basisprincipes. De consument betaalt aan het begin van het jaar een vaste (kleine) bijdrage, bv. 350€/pers. Hij betaalt niet zozeer voor zijn groenten en fruit, maar koopt eigenlijk een aandeel in de boerderij. Zo krijgt hij verse producten, maar ook inspraak in het reilen en zeilen van het bedrijf (?). Hij draagt bij om de verwerkingskosten te dragen en de boer inkomenszekerheid te geven. Zo deelt de klant ook in het risico van bijvoorbeeld een slechte oogst door weersomstandigheden. Dus dat heeft de boer een vast inkomen. In ruil daarvoor doet de boer al het werk op het veld zorgt hij ervoor dat alles op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt. Meestal zijn CSA boerderijen ook bio-gecertificeerd.
         Zoekplaatje
Zoek de zeven verschillen met de ‘Kolchozen’ uit wijlen het Sovjet Rijk…
*
Gent. W. Van Beirendonck, mode-ontwerper, geeft vorm aan een tentoonstelling van portretten uit de Renaissance en de Barok.
*
  1. Een Van Eyck-tentoonstelling in het Groeninghe museum.
*
Kortrijk. De ‘Belleman’ vandaag begraven, die vorige week omkwam bij een woningbrand. Zijn collega’s Bellemannen met hun … bellen… waren er om hem een laatste groet te brengen
*
FINITO
*
*
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Overal in de streek staan de velden onder water. Verzopen boerenland, zover je kijken kunt. De boeren kijken, bij manier van spreken, om het uur op hun horloge: de tijd van zaaien en planten, komt er nog van? Maar de slimmekes in Bx wrijven zich de handen: eindelijk is het peil van ‘het ‘grondwater’ hersteld. Hebben zij dat even goed geflikt. Slaap maar op de twee oren brave Lamme goedzakken, deze zomer zullen geen schrik moeten hebben van de droogte.
En kijk, noch de Weergoden, noch de Burger, noch de virussen, bacteriën of allergieën van alle slag en soorten, luisteren niet naar de Regeringen, zowel de Nationale als de Europese. Want, neen, de verlinksing is uitgewerkt. Want niet gewerkt. Alles valt van vooraf aan te herbeginnen.
Misschien zelf vanaf het allereerste begin, van toen het woord ‘Globalisme’ nog niet was uitgevonden… En waar in veel huiskamers nog in een ouderwets kadertje te lezen hing:
Daar alleen kan Liefde wonen,
Daar alleen is ‘t Leven goed, waar men stil en ongedwongen,
alles voor elkander doet.
*
Met, aan de muur daar tegenover ‘God ziet mij, hier vloekt men niet
*


 

Geen opmerkingen: