maandag 16 maart 2020

98 - HET DAGELIJKS NIEUWS Nood-Regering of niet – zelfs cCorona weet het niet – Sofia Loren aan de Macht?

*
    98 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Maandag 16 maart 2020
(02:44:24)
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
EEN (TIJDELIJKE) DOORBRAAK ?
*
… Volgens het duo Dewael/Laruelle – dat vandaag rapport uitbrengt bij de koning…/…
 
 Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…
-
Weer op z’n typisch Belse wijze wordt het wijze hofd gebogen over enerzijds het ene, en anderzijds het andere.
Noch mossel noch vis: een nieuwe ‘uitvging’ in dee onderwaterwereld
ER is al bijna 1 jaar geenRegering eer in de echte zin van het woord, en men plat er een amalgaan oop van ongrondsettelijke afspraken. Eenn iet eens meer bestaande ‘Rgering’ die regeert door middel van volma  chten uit de oppositie.
Wete wa, Géerard? Dat God-den-Here bij de Schepping van de Wereld, weer ’n flater van belang heeft begaan.
**
*
Hij wil de dat er vissen zouden bestaa, en mosselsbovendien ook o.a. mossels. En kijk, daar heeft men nu in Coburgia, enig in dit Universum, ‘n mosselvis of ’n vismossel voor geschapen.
De Koning is dood? Leve de nieuwe Kobing…
*
Het maakt mij zelfs ’n beeetje (politiek) moedeloos.Niet POCO, maar POMO
Wete nog van diene kapotte auto die mordicus moet blijven rijden? Eersdt ’n nieiw zchterlictje, dan ’n nieuwe spiegel. Eerst Links, dan Rechts.. Maar zonder ons rijdt dat ding nooit. Daarom willen wij het wèg en willen we meewerken om op zoek te gaan naar ’n splinternieuw nieuw model. Aangepast aan de tijd, zo’n beetje lijk de TESLA rijdt onder intellectuele begeleiding.
 
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
**
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

Laat-avond-journaal van de dag voordien
 
             
..
ZONDAG 15 MAART 2020
*
Nog maar eens herhaling van de herhaling van alles wat er reeds wekenlang over CORONA gezegd is geweest geworden.

V.V.T                                                                         

En toch vinden sommige luyden het allemaal larie en fel overdreven: “Het is minder erg dan een griepje!” zeggen ze!
Bij ons heeft men nu een N.N., een Nationaal Noodnummer ingevoerd en speciale website.
Geen Sofia Loren, boordevol talent, AAAAA

maar Sophie Wilmès
heeft een video getwitterd speciaal in ‘de Vloms’ want speciaal tot de jongeren gericht: “volg AUB de maatregelingen strikt op, dus absoluut geen feestjes meer” Echt kanp voor een Eerste Minsiter in haar allereerste belangrijke rol.
Nu 883 besmet, dus ongeveer 200 meer dan gisteren. In Wallonië praktisch geen, en O-en W-Vlaanderen het minst in de Vlaamse ‘Deelstaat’ Vlaanderen.
Nu moet Maggie toegeven dat er een gebrek is aan mond-maskers: de (Waalse) productie ‘kan nie volg nie’ zee ze. Maar daarna verwijt ze Duitsland en Frankrijk die onze mondmasker geblokkeerd/opgeslagen houden. Volgens Inge Vervotte in ‘De Zevende Dag’ is hett ‘onbegrijpelijk’ dat er nu al geen voorraden meer zijn. In een ziekenhuis in Mechelen maakt men ze zelf, nl 1500 per dag!
Tiens we daar niu inesn rerug hebben. Het motje Vervotje, het rechterhanddje van IEF IL TERMINATORE… Een slot-heroptreden net voor de finale?
Ons aller Maggietje dan weer, zegt dat er 5 miljoen besteld waren in China en normaal reeds geleverd moesten zijn. Nu kon ze ineens toch nog ergens een 500.000 stuks bemachtigen. En dat voor hoeveel ziekenhuizen???
Even na-reekenen. 11 Mio landgenoten voot 500.000 levensreddende mond-maskers. Wil dus zeggen, dat de overigen mogen verrekken.
Ook ander wegwerp-materiaal is er tekort!!! En Maggie vorige week maar zeggen dat er van alles ‘genoeg’ was… ze waren voorbereid…
-
Endaar kraakt de EUSSR in al zijn voegen… Veel Europese landen sluiten hun grenzen: Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, ….
Maar zegt Ursula van de EU, het vrachtvervoer moet doorgelaten worden, zo niet krijgen we nog andere problemen zoals lege winkel-rekken, geen medicatie, …
Neen, µZuster Ursula het wel von der Lahnen, maar haar nu al de laan uitsturen? Is gewoon, dank zij Corona, enekle dagen te vroeg….
In Italia di mio Cuora zijn er (in 24u) 368 besmettingen bij, en in totaal reeds 1800 doden. Waar hebben die arme Italiaantjes dàt verdiend?
En wat meer is, waar is de EU-hulp gebleven?
La     ar het ’n goede les zijn, om na d Brexit, ook werk te maken van Itxit.
Gr. Britt. neemt momenteel nog weinig maatregels: er zijn 1400 gevallen en 35 doden. En toch hebben de mensen daar massal gehamsterd, want de schappen zijn leeg…
-
Frankrijk: sluit nu ook alle bars, resto’s, ciné”s… maar de (niet verplicjte) Gemeentelijke Verkiezingen gingen vandaag gewoon door!
Want stel U voor zeg, dat bij ‘Einde Mandaat’ en dus van de ‘postjes’ ook al die exurbetante Bezldongenen zpuden stilvallen. Corona of geen corona, het ‘zakkelorummen’ gaat door.
-
In Nederland dan gaan nu eindelijk ook de scholen dicht en vanaf 18u vandaag zijn ook alle café’s en resto’s dicht. Tot 6/4. Maar Sluis (gemeentje juist over de grens naast Knokke) heeft niet gewacht op dit ‘bevel’, die hebben vanmorgen zelf besloten alles dicht te gooien wegens de overrompeling door… Belgen.
O, watt zijn die ‘Open Grenzen’ van Scvhengen toch mooi…
-
Spanje heeft (in 24u) 2000 gevallen bij en maar liefst, spihtig geneog, 200 doden in 1 dag.
En ja, van Hogerhand nog nergens gehoord, gelezen of zelfs maar geroken: in al die Zuiderse Landen is het veel vroegr ook veel… warmer. Wat goed is voor bacerië, is deze keer echt niet goed voor mens en dier….
Prego!!!!
En vooral zeer tussen jaajes: waarom wordt het Ddierenrijk gfepaard, en het Mensdom juist niet?
-
En als laatste China: daar her-ademt men. In de laatste 24u zijn er slechts 24 gevallen bijgekomen waarvan er 22 uit het buitenland kwamen.
*
Wegen& Verkeer
Doordat veel wedrkgevers en werkmemers technische werkloos of thuis-werkenden zijn geworden, zullen er vanaf Maandag-morgen minder treinen rijden tijdens de spits: dus zet jullie maar lekker dicht bij elkaar!
De wijk waar wij wonen lit geknemd tussen de driekheo van de IJzeren Weg en de Exprfess Weg. In de loop van de dag is het er be-angdtigend STIL geworden. Geen gedaver, geen geronkl, geen sdtank. Met die stilte, die rust, die blaiwe lichr en dat voorkaars-zonnetjen waanden wj ons terug, net als in de dagen van weleer, terug aan de Ovrerkant der Alpen.
Zvh lieve vriend Raymondo, Smidje Smee zoals hij mijn Vlaams ook begreep, hoe zou t nu met jou wezen? Bija 90 jaar was je, maar van stilzitten wxas er (noodgedwongen) geen tijd…
En jij; Allesandro, il Marechallo dei peccorini (=schaoen): jij ws het toch die osn die in Il Messagero als feulleton verschenen vervpmg-verhaal over de ‘Istoria Italiana’ cadeau deed, toenw e daar pas waren gearriveerd. En het was jij tocj, die met een knipoog bewerde, dat in de tijd vn Il Duce, de treinen tenminste op tijd reden…
Alles Ok daar?
*
En dan als (uitgedoofde) kers op de taart… Een NOODREGERING.
Die komt er waarschijnlijk dan ook juist NIET!
PS + MR/PVV verwerpen elk voorstel van BDW. Magniette vindt het werkelijk ‘skandaleus’ dat BDW van deze noodsituatie gebruikt maakt om Premier te worden. Dit is zuiver tijdverlies! De PS wil (eist dat) de minderheids-regering van nu te steunen voor de maatregelingen die moeten worden genomen ivm het virus.
MR, m.a.w. Monsieur Bouchez, ook hij, is effenaf furieus: niet te verwonderen hé. Ze hebben nu 5 Mini Sterren en de Première WILMÈS, en bij een noodregering zouden dat er zeker (allemaal) minder zijn…!
-
Alle Vlaamse partijen zijn dus nu ook kwaad, zélfs de SP.A!
*
FINITO😉🐕😉
 
 **
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

 Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten



 

Geen opmerkingen: