zaterdag 14 maart 2020

96 - HET DAGELIJKS NIEUWS EEN 'VIRULENTE' START – ons leven cimpleet her-inrichten? – is er leven na de dood?

2022-+
    96 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
ZATERDAG 14 MAART 2020
****
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
EEN 'VIRULENTE' START
*
…. Met een ‘lockdown’ op zijn Belgisch…/… Géén ver-van-mijn-bed show, maar een epidemie die zich over de hele aardbol heeft verspreid…/… niet alles te verplichten zoals in het Communistische Chinese systeem…/… en heeft Donald Trump de medische noodtoestand afgekondigd…./… een onuit-gegeven situatie, waarvan we het laatste nog niet gezien hebben…/..
Opmerkleijk….
* Wie niet gelovig is, is meestal bijgelovig. Een mens gelooft altijd wel in iets.
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie…
Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
-
Daar in Grobbendonk weet men blijkbaar zeer goed hoe er nagels met koppen moeten worden ingeslagen. Ondergetekende voelt zelfs niet eens de noodzaak meer, om nog ‘n ‘doorslag’ (werktuigje) ter hand re nemen. Een goed afgelijst werkstuk, dat zó in het raam kan. Niet eens ’n maagje patine nodig….
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
Rdaio Klara (13u)
Zaterdag
433  700
dat is nu eenmaal de aller-recentste Corona Taal. Volgorde der cijfers: Doden – Nieuwe Besmettingen – Totaal aantal besmettingen binnen de Staatsgrenzen….
-
Dendermonde Gevangenis… ‘n 90-tal logé”s willen niet meer terug in de cel na de morgen-sanitaire luchting…
Gebrek aan… mond-maskers. Alleen maar mond-maskers?
**
*
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
*
VRIJDAG 13 MAART 2020
*
CORONA
Bij ons worden (eindelijk) ook drastische maatregelingen getroffen. Tot 3 april. M.a.w. tot aan de Paasvakantie, maar zegt Wilmès, we gaan zeker niet in lock-down. Deze maatregelingen worden genomen om te verzekeren dat de verspreiding ervan wordt vertraagd:
-     Scholen gaan geen lessen meer geven, maar moeten wel voor opvang zorgen voor de kinderen (tot 14j) waarbij beide ouders werken en om ze alzo niet naar de grootouders te brengen die een risico vormen. Zo kunnen ze spelletjes organiseren, sport beoefenen en andere nuttige bezig-houdings-therapie be-oefenen. Leerkrachten moeten wel de ganse tijd in standby staan, om online-les te geven, of om oefeningen door te geven aan hun leerlingen, opfristaken geven die de leerlingen maken, maar ze zeggen op voorhand dat ze voor niks meetellen. Ook de crèches blijven open.

Of de lessen zullen ‘ingehaald’ worden? Met on-line lessen, die niet verplicht zijn, zou dat moeten lukken om de eindtermen te halen. Het is ook de taak van de ouders om te voorzien dat er elke dag studie-momenten zijn bij hun kinderen.

In Brugge is er 1 leerlinge besmet in een school en deze werd gesloten.
Min. Weydts benadrukt dat we nu veel begrip voor elkaar moeten hebben.
-     Bedrijfs-stages gaan gewoon door voor de technische scholen.
-     Ieder is vrij om zijn woning te verlaten
-   Als je besmet bent, maar niet erg ziek, dan kan ‘t perfect dat je thuis in quarantaine gaat.
-     ‘De Spoed’ staat nu al onder druk. Alle mensen met ademhalings-problemen worden ‘gescreend’ en opgenomen tot de uitslag van de test. Het zou natuurlijk veel beter zijn als deze testen sneller zouden kunnen gebeuren. Nu moeten deze personen ‘in isolatie’ zodat de hulpverleners tekens moeten veranderen van beschermings-materiaal.
-     Niet-dringende operaties worden uitgesteld zodat er genoeg bedden vrij zijn voor…
-     ‘Viroloog’ Van Gucht: er zijn momenteel ook veel andere virussen in omloop zoals de griep… dus veel ongeruste personen, omdat de symptomen van Corona niet zoveel verschillen van de andere virussen. Alleen testen kan dit uitwijzen.
-     Italia di mio cuore….In een ziekenhuis in Brescia (It) liggen patiënten (bijna als beesten?) op veldbedden in ‘n niet-afgewerkte vleugel van het ziekenhuis. Allen samen in precies één hangar. Daar moeten ze verblijven tot de uitslag gekend is. Er worden zelfs tenten opgezet voor mensen met intensieve zorgen. Hier is men klaar voor veel scenario’s, maar we trachten de piek(en) te vermijden. We zijn niet te laat met de maatregelingen, nu is het moment daarvoor!
-     Vandaag is bij ons het aantal besmettingen ongeveer verdubbeld.
-     Het Rode Kruis roept op om bloed te blijven geven, hebben nog een voorraad voor (maar meer) DRIE (3) dagen! Alhoewel het virus niet wordt door bloed doorgegeven!
-     Peter Piot, ontdekker van het EBOLA-VIRUS, zegt dat we het coronavirus niet mogen onderschatten, daar er nog geen echte medicatie tegen bestaat. Hij maakte de vergelijking met de Spaanse Griep die
w e r e l w ij d 100j geleden 50 miljoen doden eiste. Nu is de situatie natuurlijk verbeterd: we hebben antibiotica, beademings-machines… Wereldwijd zijn er vandaag meer dan 142.700 besmettingen en meer dan 5.500 doden.
-   Spanje, meer bepaald in Catalonië, is, nà Italia; het ergst getroffen: 4300 besmet. Reeds VIER (4) complete dorpen in quarantaine. Het is mogelijk dat daar reeds morgen Zaterdag de noodtoestand wordt uitroepen.
-     Frankrijk sluit eveneens de scholen. Maar de verkiezingen gaan gewoon door.
-     Duitsland laat alles vrijblijvend: de Regering verplicht niks, sommige deelstaten doen dat wel zoals … Beieren.
-     Oostenrijk : café en resto vanaf 15u dicht
-     Nederland: ook daar blijven de scholen ook dicht
-     Denemarken sluit zijn grenzen
-     AMERIKA, volgens de VRT, ‘denkt men eraan’ zijn noodplan te activeren
-    Italia kreeg deze morgen hulp vanuit China. Een vliegtuig landde er op Ciampino, het militair-burgerlijk vliegveld, met artsen, die ervaring hebben met het virus, en zo’n 31 ton aan medicatie. Dit werd gezegd op VTM, bij de VRT geen woord hierover. Wat toch de wenkbrauwen doet fronsen. Is dat dan nog ‘correcte informatie’ die we krijgen? Of is het eerder voorgekauwde Rode kost?

Maar door al deze maatregelen zijn heel wat andere ‘sektoren’ ook sterk ja zelfs dodelijk, getroffen:

-     Vanaf vannacht 24u moeten alle café’s en bars pot-dicht. Hetzelfde geldt voor restaurants, die net hun grote voorraad vers ingekocht hadden voor het weekend. Frigo’s zitten over-vol. Sommige Chefs zijn vindingrijk en proberen klanten te winnen met afhaal-menu’s. De Regering wil deze zaken 4.000€ schenken voor die 21d. Daarna nog 160€/dag.
-     Voedingswinkels, dierenwinkels, supermarkten, Apothekers mogen open zijn zoals gewoonlijk, maar ALLE andere winkels moeten sluiten. Deze krijgen 2.000€/21 dagen en later 160€/d.

-     EREDIENSTEN worden geschrapt. Begrafenissen en huwelijken mogen slechts in beperkte kring doorgaan, dus geen maaltijden of feesten.
-     Culturele evenementen, disco’s … worden volledig afgeschaft.
-     De frituren mogen openblijven, maar er mag ter plaatse niet gegeten worden, enkel afgehaald.
-     De meeste sportactiviteiten gaan niet door of achter gesloten deuren.

Het virus bij ons zit nu nog maar in zijn begin-fase, maar wint aan kracht. Vandaag is het aantal besmettingen verdubbeld (550).

De maatregelen die we nu treffen zullen in feite maar effect hebben binnen 10 à 14 dagen…

Als iedereen doet wat de Regering ‘vraagt, vooral AFSTAND HOUDEN, en zijn verantwoordelijkheid tegenover de mede-burger, zijn ‘evennaaste’, neemt, dan zou binnen 4 à 6 weken het ergste voorbij KUNNEN zijn.

Bedrijven in financiële problemen krijgen 75% waarborg op hun leningen. Beter dat, dan faillissementen aan de lopende band.

Unizo vindt dat iedereen moet geholpen worden, zo ook de toeristische sector en de werknemers!
Veel minder pendelaars vandaag en in de ochtendspits was er slechts 25 km file, dat is 7 à 8 keer minder dan normaal. Zo merk je dat veel mensen van thuis uit kunnen werken.

En wij allen samen, de Belgen, zijn massaal aan het hamsteren gegaan. De diepvriesproducten, droge voeding (pasta), suiker, … worden in grote hoeveelheden meegenomen, zodat de schappen er leeg bij liggen. Niet omdat er niet voldoende in voorraad is, maar men kan niet op tijd bij vullen. 20 minuten aan de kassa wachten was geen uitzondering. Nogmaals vraagt de Regering dit niet te doen, want alle transporten gaan gewoon door. De mensen denken gewoon niet meer logisch na.
*
Er is misschien één lichtpuntje bij dit virus. De PS en NVA zouden nu misschien toch samen een regering willen vormen om deze noodsituatie het hoofd te bieden, er zijn zware economische factoren en het nieuwe begrotingscijfer zou 2.8% zijn. Zelfs al is dit maar voorlopig, aldus de VTM.

Er zou tussen de PS en NVA een compromis zijn ivm ‘de scholen’ maar NVA wil gene Wilmès als Eerste Minister.
Dit zijn nog allemaal gissingen, want pas Maandag zullen we weten wat die 2 ‘kwistenbiebels’ besloten hebben.
  FINITO
*
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Het dagelijks leven her-uitvinden
En… wat als de ziekenhuizen in de wijde omgeving overbevolkt worden?

de Spaanse Griep….
Als kind had ik dat verhaaltje over diene overleden verre Opa, in 1917 op de vlucht in Amiens, gestorven aan deze Spaanse Griep, wel gehoord. Maar nog eens: ‘dood’, wat was dat voor ’n kleine peuter. En of die ‘Griep’ nu, net als Sinte Maartens, uit Spanje kwam of niet, wat maakte dat uit?
Toch curieus dat de VRT dat verzwijgt, en het VTM is die de kat de bel aan bindt….
Idem dito over
Italia kreeg deze morgen hulp vanuit China’.
How they dare!!!!
Trouwens, als U verder zult lezen hoe Denemarken zijn grenzen sluit, hoe zit het dan met dat geitje Greetchen? Is toch nooit waar, dat Corona meteen ook ’n einde zou maken aan de klimaat-heissa? En, Dieu mercie, ook aan die wilde islamitische zondvloed die onze welvaart wegzuigt?
-
…Om van te huiveren: Spanje, meer bepaald in Catalonië, is, nà Italia het ergst getroffen..
Ook hierover zult U kunnen verder lezen. Als U tenminste de moed nog niet tot in Uw schoenzolen is gezakt…
-
Kijk, ik sta er zelf verwonderd over dat door- en doorslecht karakter van mijzelf. De pandomine komt van oorsprong uit Communistisch China en treft bij voorkeur eerst de van oorsprong meest christelijke gedeelten van het Avondland… Italië & Catalonië….
Komt daarbij, als toppunt van sadisme (???), dat datzelfde China ongevraagd en met de stille trom (????) zijn ‘Eerste Hulp’ naar ‘Rome’ overvliegt.
Al aan gedacht, wiens economie er het best zal bij varen, als de onze vernietigd wordt?
De dader van ’n misdaad? Men hoeft geen Witse of Van In te zijn, om te weten dat het best is eerst nagaat wie er het grootste voordeel bij heeft gehad…
-
Een bevolking ‘overluttigen’ van zaken die iedereen vanzelf weet: ja daar zijn ze sterk in .
Volgens mij moet een ‘Regering‘, die naam waardig, niet in de eerste plaats ‘overtuigen’van iets, maar bij Wet, afdwingbaar, opleggen en doen respecteren.
Of gaat deze Linkse richting misschien meer naar ‘Richtlijnen’ ipv naar Strafwetboeken? Moord zou dan kunnen omschreven worden als ‘af te raden’, lees ‘niet aan te moedigen’. Ook ‘diefte’ zou dan kunnen omschreven worden als zijnde ‘vermijdbaar’…
Mark my words. Er komt binnenkort bericht, dat deze ‘windturbines’ schadelijk zijn, niet alleen voor het landschap, maar vooral voor de portemonnee.
Weten we met zijn allen nog hoe deze EUSSR is tot stand gekomen? Via de E.E.G (Europese Economische Gemeenschap = OK), om dat de E.G.K.S. (Economische Gemeenschap van Kolen en Staal).
Welnu, waar zijn zowel die ‘Kolen’ als dat ‘Staal’ gebleven?
Even in het haar krabben?
Juist. Heel juist. De makers hiervan, denkte? Nagel op de kop. Ook in Waregem zit er gezond verstand, en niet alleen in Grobbendonk….
De makers van al dat moois, dat zijn de Eurocraten, die van oorsprong hun wortels hadden/hebben zoals Adolfina Merkel. Dicht bij de theocratie van Oom Adi.
Maar met iemand als diene Trump zijn we wel beter af. Slagkracht, maar geen Stuka’s. En al zeker geen Kalasjnikovs….
-
En dan, buiten die paternoster-bollelekens-winkel-woorden, dat taalgebruik. We worden niet ‘onderzocht’ bij de dokter, maar ‘gescreend’…. Dank zij dat ‘virus’ dat vroeger door het leven ging als ‘bacterie’, zijn er nieuwe beroepen
Als ‘Viroloog’, om er maar dat ene te vernoemen.
-
Maar het is zoals men het kort en krachtig weet uit te drukken in Grobbendonk: we moeten ons leven compleet her-inrichten. Desnoods, als het er zou op aankomen, zoals Adam & Evan dat ‘in den beginne’ ook deden vlg de Bijbel.

*


 

Geen opmerkingen: