dinsdag 10 maart 2020

5360 - LA VITA E BELLA




*

  Italia non e bello. E perucoliso.
*
      VOORSCHRIJFSEL
Waarom ineens al die zwartgalligheid, voor dat kleine seizoens-griepje van niemendalle waarvoor er jammer genoeg voorlopig nog altijd geen vaccin/medicatie bestaat. Gelieve dus even geduld te oefenen. Op de tanden bijten. De Jeugd overleeft het wel. En de oudjes? Maar die moeten toch eenmaal dood. Alleen ’n beetje vroeger dan verwacht. Scheelt ’n slok op de borrel voor de Ziekenkassen. Die dreigen namelijk nu al op zwart zaad te geraken door de overbevolking van die ene bepaalde soort. ’Nieuwe Belgen’, volgens het Gentse Liegebeest.
Zwart Zaad, Zwarte Pest, snapt U?
*
 Elkaar op minder dan 1 meter benaderen mag niet meer. Ist VERBOTEN.
Mondmaskers? Die zijn op. Overheid niet aan gedacht tijdig de nodige voorzorg te nemen. Medicatie? Zo goed als op. Alleen nog in voorraad voor dringende gevallen.
Wie wel voorbereid is, zullen dan zeker de begrafenis ondernemingen zijn? De crematoria staan heet gestookt?
Nogal ’n chance dat Oom Adi ons dat geleerd heeft, dat verstoken. Ziet U anders al die besmette doden ondergronds onze waterspiegel om zeep helpen. Wat zegt U, van de weeromstuit nu al die roetdeeltjes in de lucht? Kom nou, roetdeeltjes die kunnen alleen maar voortkomen van die vele uitlaatgassen, waar Milieu- Meisjes en -Jongens zo tégen zijn.
*
*
ITALIË IS VANAF DINSDAGOCHTEND VOLLEDIG IN QUARANTAINE.
**
Italië volledig in quarantaine
In heel Italië wordt iedereen vandaag verplicht thuis te blijven, tenzij om boodschappen te doen, te werken of naar een dokter te gaan.
*
 *
 

Even deze bekentenis. Om erbij te gaan wegdromen. Uit ervaring weten we, dat vanaf begin Maart in Italia de Lente reeds volop in het land is. Van de vroege morgen tot de late avond zangvogels in de blauwe lucht, overal fris nieuw groen, bloemen in de tuinen, de weiden, op de vensterbanken, in huis. Dolce far niente? Nee hoor! Zwerven op dat frisse water van het bergmeer. Hard zweten in de tuin. Wat babbelen met de schaapherder van daarnaast. Hem gelukwensen met die vele lammetjes. Onze drie Duitse Herders, even zot als dat jong goed, speelden om zo te zeggen samen in de wei. Net als in dat kinderliedje, van Jezuke en St.-Janneke die speelden met ’n lammeke al in ’n groen geklaverd land…
Alessandro was de naam. ’n Vervroegd op pensioen gestelde ‘Maréchalo’ van de Luchtmacht. ’n Echt natuurmens. Woonde nog bij La sua Madre ergens hoog in ’t Dorp, maar was de hele dag bezig met groenten en fruit in zijn tuin, zijn wijngaard(je), zijn olijfgaardje. Dat alles op die ene van zijn Padre ge-erfde hectare wildernis, die deze nog van de Duce als vergoeding had ‘gekregen’ na zijn Servizo Militare bij de (Fascistische) Militie van weleer.
Om gewezen Oostfronters jaloers op te maken!
*
Maar neen, daar komt niets van in huis. Onze ‘César’ is al ’n half jaar naar den hondenhemel en de andere twee van zijn broers, zijn te oud om nog te kunnen reizen. Twaalf uur aan één stuk in de auto is zelfs voor mij van het goede teveel. De villa, eigendom van de zoon, staat leeg en is nog altijd niet verkocht geraakt.
En dan is er dat virus.
Om ervan dood te gaan. Willen, maar niet kunnen.
Zou diene Machiavelli daar soms voor iets tussen zitten?
*
Resto a casa
*
      NASCHRIFT
*
Toch vreemd dat we alles, ik wil zeggen, toch vrij veel vernemen over vliegtuigen, schepen, toeristen, in en uit, naar en van…
Zwitserland, een land dat erom bekend staat om altijd en overal met uiterste precisie tewerk te gaan, heeft ook besmettingen.
Maar dat virus schijnt sterker te zijn, of over efficiëntere middelen te beschikken. Het is dermate sterk, dat er zelfs geen ‘Regeringen’ meer kunnen gevormd worden. Of het kan ervoor zorgen, dat de EU onbestuurbaar wordt. Vanwege o.a. de machinaties van Sultan Erdogan. Daartegenover staat, dat er weinig bekend geraakt over in- en uitvliegende bacteriën richting van of naar Mekka.
Rome ligt plat. Constantinopel is al vele eeuwen Istambul geworden. Kromzwaarden en Kalasjnkovs veroveren de Vrije Wereld… Of zie ik dat verkeerd.
Tja, is dat alles dan niet eerder een probleem voor de KUL? Die zijn ondertussen gespecialiseerd in de verhoudingen tussen God, Allah en Jahweh.
*




Geen opmerkingen: