donderdag 26 maart 2020

108 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE BELGISCHE DROOM-JOB. Geen tijd om het Cv vervelend te vinden – MAAR ER IS GEE ANDER NIEUWS -

2512
    108 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Donderdag 26 maart 2020
*
    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
*
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
*
   Wilmès TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – enz,naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.
-
    De dag voordien (18 u)
Tussen een allegaar van losse floddersZware gevallen. Zwaardere gevallen. De zwaarst denkbare gevallen…
Italië. Angstwekkend aantal nieuwe doden. Waaronder… vele huisartsen…
Eigen land
De weinige oorlogsbodems (op vredesmissies) lopen terug binnen. Noodgedwongen: wegens besmetting aan boord…
*
Maar laten we de moed niet zakken. De ziekte is aan het keren. Minder gevallen, minder doden. Maar de lopende quarantaine zal wel, als vijgen na Pasen, iet of wat verlengd moeten worden.
     Vandaag 06 uur
Van Ranst op De Afspraak… Rijzende Ster. Het Coroniseren net als de cyclo Cross, zit in de lift. Port vooral de Jongeren op om met propere handen door het leven te gaan. Wie de Jeugd bezit, bezit immers de Toekomst. Hoe ranzig die er ook uitziet, hé Van Ranst?
-
Kinder Amoede Fonds… Grotere leer-achterstand…
-
Brandstofhandelaars aan de klaagmuur. Door al dat ‘Blijf in Uw Kot’ blijven hun tanks vol en de portemonnee leeg…
-
Edelman Trump kan nu eindelijk van wal steken met zijn Rampen-Plan. De ratten zijn – uit lijfsbehoud? - in hun holen gevlucht.
-
De Rode van Frk . … 26 Juniu… Geen publiek toegelaten? Iedereen in zijn kot.
Ook de renners?
-
      08 uur
Onze eigen Politie smeekt de Overheid om eindelijk duidelijke en kordate maatregelen uit te vaardigen, en geen ‘adviezen’ die iedereen naar willekeur kan en mag interpreteren.   Met hoeveel en waarom er op straat mag gekomen worden. Hoe ver van de eigen woonplaats. Hoe dicht bij elkaar?
Bij ons in de Westhoek, aan de overkant van ‘De Schreve’ hebben de Franse collega’s daar geen problemen mee. Kak of geen kak, het boekje op. Al heet dat daar dan ook weeral anders.
Maar wa wildee? Met twee
Regeringen, de Vlaamse en de Federale, die alle twee zo graag ‘vergaderen’. Om de dingen ‘op te lijsten’…
-
Komt daarbij, dat vooraleer die twee iets mogen of kunnen doen, dat er voorafgaandelijk eerst overleg moet zijn tussen de VIER andere ‘regeringen’ die dit apenland rijk is? De Brussels/Federale, de Waalse en de Duitse Deelregeringen, overkoepeld door de Wallo/Bruxsele Entente Cordiale. En daar heb ik me begot nog vergist, ook in het tellen. Maar, peu importe, ze zijn er en ze zullen er blijven. Want ze zitten er goed en vooral, financieel veilig.
-
*
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
DE BELGISCHE DROOM-JOB
*
… was me niet meteen opgevallen, maar Philippe De Backer (Open-VLD) is nu ook minister in de federale club van Sophie…/.. blijkt het ministerschap in dit landje een zware aantrekkingskracht te hebben…/… Tot dan Marrakech kwam…/… of nog straffer is het geval Beke….
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
*
SPEAKERS CORN
En zo zitten we weer van ’s morgens vroeg met ons arm overlevingspensioentje tussen al dat sjiek vet betaald volk. Hun opdracht beroepsmatig is de mensen bezig houden, wat op TV of de radio komen zwanzen als ‘het werk’ maar ondertussen gedaan wordt door al even vet betaalde ‘cabinetards’.
CABINETARDS zijn luiden (m/v, maar liefst ’n mixte daarvan) die het grootste deel van de dag, meestal slapend doorbrengen op hun Cabinet.
Het woord Cabine heb ik nog van ons Ma, die telkens als de familie er was, ons WC dan zo vernoemde. Waarom weet ik niet, want iedereen sprak in die tijd van ’t Vertrek’. Nu zijn dat overal WC’s geworden, vol blinkend porselein. De plank met dat gat in… is de pijp uit. En Cabinetten zijn Kabinetten geworden. Ruime luchtige kamers vol zonlicht, computerschermen en bevallig aandoende secretaressen.
Tja eigenlijk weet ik dat allemaal niet zo goed. Is maar van horen zeggen. Vooral van ’n hoog geladderd jong dicht familie-lid die soms wat kwijt wil over haar ‘werkdag’. De uren zijn van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur. ’s Morgens staat een lekker kopje koffie of thé klaar. Om 11 uur daar zo omtrent is er aperitief op ’t Verdiep dat uitloopt of eindigt op ’n uurtje fitnessen in de Sport Accommodatie. Meestal swatchen. Dan douchen, koffie of thé en vooral op tijd zijn voor de trein. Home sweet home.
De gedane prestaties? Wordt nagevraagd aan het secretaresje, dat tevens het liefje is van de Chef de Bureau en meestal druk bezig is met haar nagels te verzorgen. De verloning (4-daagse werkweek): een stuk belangrijker dan wat Opa ooit verdiende in één jaar tijd…
Ja, en dan is daar ineens de Corona…de Ophok-Wet, de vele vriendinnetjes aan de GSM…
Ik wenste dat ons Ma dàt nog had mogen beleven… Zij die in het zweet ons aller aanschijns ons heeft grootgebracht. Enfin ‘groot’ dan in de meest bemeten zin van het woord. De rest hebben we zelf moeten doen..
Enne… ge moogt twee keer raden wie er het best slaapt. Hoog geladderde Cabinetards, of Opa’s- op- rust…
Nen apple a day en de verveling is gone away…


Laat-avond-journaal van de dag voordien
*

*
Woensdag 25 maart 2020



Bij ons in ‘de Vlaanders’ zijn er 56 sterfgevallen bijgekomen. Het totaal ligt nu op 178. Vandaag reeds 434 nieuwe gevallen. Daar bovenop liggen 474 mensen in stervensnood? op IC.
*
 De Backer (Zie hoger bij Guvaal) van VLD zegt dat het aantal testen zal verhogen van 2.000/dag naar 10.000/dag. TIENDUIZEND PER DAG…
-
In UZG wordt iedereen die opgenomen wordt, nu al getest; zelfs al is het maar voor een breuk bijvoorbeeld.
-
Weydts is toch weer van gedacht veranderd: nu mogen de leerkrachten toch opdrachten geven voor nieuwe leerstof.
Maar… zo’n 10.000 leerlingen hebben geen PC (raar hé, hadden ze dan niet nodig voor de school?), maar geen nood, ze zullen er één krijgen. Een bedrijfje ‘Digital for Youth’ haalt PC’s op bij bedrijven die er tenminste 30 wegschenken. Deze worden dan volledig opgekalefaterd, en voorzien van de nodige software. Dat heet dan ‘Burenhulp’ op z’n Vlaams. In tijden van nood kent men zijn vrienden. Of niet soms?
-
Dus bedrijven toon jullie goed hart maar…
-
In een en dezelfde serviceflat in Borgerhout zijn er vijf (5) doden te betreuren: het waren 5 vrienden die veel bij elkaar waren in de Gemeenschappelijke Ruimten. Ja dat hadden die daar gemeen. Tesaam vereend in vreugd’ en nood. Als d‘ene sterft, is d’andere ook dood…
Ook met hen treuren we mee.
Nu is er een soort lock-down, zeg maar kamer-arrest (K.A): de mensen worden ‘verzocht’ op hun kamer te blijven, tenzij het niet anders kan.
Beekmanneke: in de WZC was dat reeds de regel, maar in serviceflats die volledig zelfstandig zijn zonder zorgcentrum, was die regel niet van toepassing. Die bewoners moeten zich voortaan ook houden aan de regels nl. blijf in je kot. Z & Z: zitten en zwijgen. Uw beurt komt wel. Dus het zou beter zijn de Gemeenschappelijke Ruimten te sluiten, maar het is (nog) niet van moetens…
-
Volgens ‘bepaalde bronnen’ zouden er 1.200 personen van de WZC’s besmet zijn van de 5.000 in totaal. Het is dan ook de meest kwetsbare groep! Open dus de ogen voor het CV ze sluit.
Beke: je kan ze niet op hun kamer opsluiten, dat is mentaal niet verantwoord!
Om over na te denken. Want de mens is lijk z’n eigen hond: ’n gezelschapsdier…
De verzorgers dan weer in die WZC. Die vragen om een filmpje te maken voor hen, want die hebben in hun opleiding nooit zo iets gezien, ze zijn voor zo’n pandemie, net als wij allemaal, niet opgeleid.
Beke… dat ze erover vergaderen, vergaderen en vergaderen…Is enerzijds vol risico’s, maar anderzijds…helpt het de Tijd te… doden.
En onderwijl lijsten ze op wat tekort is: mondmaskers, ontsmettings-alcohol, beschermingskledij, enz. … Maar doen… dat is iets anders… Daar namelijk worden Mini-Sterren niet voor betaald. Da’s goed voor Pastoors en Nonnekes. Moesten die er nog maar zijn geweest…
-
De voedsel-bedeling verloopt moeilijker daar er nu ook minder vrijwilligers zijn. Want het zijn meestal ouderen en er is geen bescherming voor deze mensen!
J.J. (Min Pres): wil dan weer kwijt, dat privé-bedrijven meer mensen zouden moeten aan het werk houden, maar dan wel in veilige omstandigheden. Goed gevonden, hé!!! Daarvoor is de man dan ook MinPres. Is ‘goede burgerzin’ voegde die daaraan ten overmoedde toe: op de tanden bijten, blijven werken om alles draaiende te houden. Hoe anders zouden Ministers nog verder kunnen verloond worden?
Als dit nog 3 maanden duurt, dan krimpt onze economie met 5%. Zei die ni VIJF, VIJFTIG of VIJFHONDERD procent? Ja, zie Ministers en rekenen… Onverenigbaar.
De voedsel-sector dan weer. Die daalt nu al met 40%. Sterk, daar ook de uitvoer veel is verminderd, bv. chocolade…
-
In Zaventem worden aankomende reizigers ‘aangespoord’ (niet verplicht?) om 14 dagen thuis in quarantaine te blijven. Ze krijgen wel ‘een brief’ mee met de nodige informatie. Met de groeten en de woorden van ons Maggie.
Het toerisme dat ligt totaal plat. En van ‘plat gooien’, daar weten de Pakkersbonden alles van.
-
Door de (wanhopige) klachten van de burgemeesters waar asielcentrums zijn, moeten die dingen nu om 18u dicht. De bewoners worden 1 per 1 uitgelegd en ingelicht over het virus en de maatregelen er tegen. Want velen begrijpen niet wat er gaande is.
Oost-West, Thuis Best? Ach, waren die maar bij moeder thuis gebleven… Wat ‘n win-win situatie ware dàt geweest…
-
USA: nu reeds 60.000 besmet waarvan de helft in N.Y.
Er zouden 150.000 bedden moeten zijn, en er zijn er maar 15.000. Die Rode Zender toch! Weten of nie, ze kleineren den Trump er mee… 30.000 ‘IC-bedden’ zouden moeten, en er zijn er amper 2.000. Beweren de ratten van de VRT weg ermee.
Nu zou de regering – van horen zeggen - een hulppakket van 2.000 miljard US-Dollar vrijgegeven. Die dollars zouden soelaas moeten brengen, Geven zelfs de Democ Ratten nu eindelijk toe. Want elk gezin krijgt zomaar een cheque van 3.000 dollar. Weggesmeten geld, vlg de VRT.
Nu wil men het hospitalen, geven de Democ Rats knarsetandend toe, in een sneltrein-vaart uit bouwen.
USA, ook wel eens de VS genoemd, is het rijkste land ter wereld maar nu zit het met de billen bloot voor 10-tallen miljoenen mensen. Hebben de Ratten daar altijd al voorspeld. Hadden zij maar aan de vetpotten kunnen zitten, dan was er zelfs voor de man in de straat niet eens sprake geweest noch van Corona noch van… Dollars
Bij een opname aldaar in een ziekenhuis moet men eerst 8.000 dollar ophoesten Anders geen opname.
En dat na al die jaren waar de Kennedy’s, de Clintons, de Obama’s het Land o zo goed hebben … gepluimd.
Daar bestaat er geen ‘technische werkloosheid’: dus voor heel veel mensen zal het bloeden zijn… Die Rijke Oom uit Amerika…Wo ist Er geblieben? Sag’mir wo die Blumen sind. Was ist gescheen?
Wel bestaat er een soort werkloosheids-verzekering van 350€/week, maar een klein appartementje in NY kost al gauw 1.000€/w. Nu belooft men (Trump?) ineens dat de mensen 600€/w extra zouden krijgen??! Dat zou willen zeggen dat ze als ’t ware een loon krijgen om de CV-periode te ‘overbruggen’. Diene Trump toch How he dares?
Trump: het land is niet gemaakt om stil te liggen. Na Pasen zal alles wel weer normaal verlopen.
In 16 Staten hebben anderzijds de Gouverneurs nu ook al verordend wat Maggie bij ons, onlangs maar veel te laat, heeft aangeraden; zij hebben bevolen dat ‘allen in hun kot moeten blijven’.
-
Italia is nog altijd de koploper met de meeste doden in Europa: +683 (totaal 7.503). ZEVEN DUIZEND VIJF HONDERD EN DRIE…
Dat Trump maar die muur tussen Mexico en de VS afwerkt. En als die dan toch bezig is, dat de NATO dan een nieuwe Chinese Muur bouwt rondom heel China, Hong Kong inbegrepen. Alles potdicht en met niet één rat er in. Geen ‘Handelsoorlog’, maar zoals Oom Adi het uitdrukte: ein Totaler Krieg. Bis zum Ende.
Schluss damit. Godverdammt.
Ook in Spanje is het erg: +743 doden (3.434 totaal).
Daar zijn ook al veel (5400) Dokters en Verplegend Personeel CV-besmet. Zelfs al maar meer doden bij. Komt hoofzakelijk door het gebrek aan beschermings-materiaal en de lange werkdagen. Compleet dubbele shifts zijn geen uitzondering.
Voor de twee meest Christelijke landen van ons Avondland: de proundis clamavi ad te Domine…. Wij delen in hun calvarie-tocht naar Golgotha…
**
*
Stonden onze Kerken; Kathedralen en Kapellen nu niet, dank zij Rood-Groen, niet leeg, we zouden veel heel ’Zielemissen’ kunnen laten lezen om hun arme zielen te gedenken.
-
Maar het leven gaat verder.. Ja toch?
Prins Charles (71j) van Wales is ook besmet. Hij is thuis in Schotland. Bij Moetje…Samen zijn ze bijna 200 jaar oud mogen worden. Deo Gratias.
-
Iets of wat positiever denken nu. Het Kortrijkse bedrijf Savic Engineering heeft beslist om Spanje te helpen bij het bestrijden van deze verdoemenis Het maakt ontsmettings-machines en er zijn nu al aan het Spaanse Leger liefst 6 toestellen geleverd om grote ruimtes te desinfecteren. Die worden daar zelfs gebruikt om in open lucht hele straten te desinfecteren. Het zijn precies warmte-kanonnen, maar dan wel kanonnen die een vloeistof vernevelen of verstuiven.
-
Zal het in le Très Grand Bruxelles nu eindelijk doordringen dat het Amen en Uit moet zijn met al hun ‘misplaatste’ pretentie? Ce sont les idées qui gouvernent le monde, en die hebben wij Vlamingen samen et onze spreekwoordlelijke werkkracht, op overschot.
Voor jullie dan? Va jouer ailleurs. Compris? Of moet er eerst een lesje aan vooraf gaan?
FINITO
**

*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

*
Ook voor de crematoria zijn het droeve tijden. Droeve, maar Gouden Tijden. Er wordt veel tijd te kort gekomen. Als hun ovens maar blijven branden, hé. Nogal ’n chance dat de mazout nu zo goedkoop staat. En dat – niet vergeten - vooral de OCMW’s zo gulhartig omspringen net ‘tussenkomsten’ voor de werkingskosten.
Grafdelvers? Met schop en spade? Of met graafmachientjes, al aan het werk gezien?
Neen, denk ik. Kan het niet weten want kom niet meer buiten. Die zijn waarschijnlijk .. mee met hun tijd.
R.I.P.
Rap in ’t Putje. Dat ook zij rusten in Vrede.
In afwachting van… Ja, in afwachting van wat? Van wie?
Straks is er niemand meer over om het hel MensDOM te bewenen…
En zo zullen er alleen, zoals op elk kraaienveld, alleen nog kraaien zijn om het voort te vertellen?
Moge de Heer ons bijstaan. Amen.
 *


Geen opmerkingen: