vrijdag 6 maart 2020

120 – DOORBRAAK Prof Reynebeau achtterna? - Die Line - DiLi ipv Nazi - Energie Wende

888

                                
120 – DOORBRAAK



9
‘WAANZIN IN EIGEN RANGEN’
*
VRIJDAG 6 MAARTi 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
 Vroeger, veel vroeger, in de tijd van Oom Adi, waren dat de Nazi. Nu heten die DiLI…. Geen Nazi
Raar, hé.
Hieronder leest U veel verhelderende zaken die zowat overal in de EUSSR tot leven komen. Klimaat – Milieu – meer groene energie -
Precies of daar een smering goor reukje aan is…
Overgewaaid van over de oceaan? Zwijg, me mens, wat hangt er nog boven ons hoofd?
*
*
Bernd Riexinger, Co-Voorzitter van Die Linke
 
Reporters / DPA
*
De links-radicale 'Die Linke' slaat haar eigen ruiten in met ongehoorde uitspraken
*
6 maart 2020
Leestijd 6 minuten
**
 
*
Wanneer komt Die Linke, de opvolgster van de ‘leidende partij’ van de voormalige DDR, nu eindelijk aan het bewind in het Westen? Jarenlang is er over die vraag gediscuteerd. De marxistisch-leninistische partij Socialistische Einheitspartei Deutschlands (SED) had zich na ‘de Wende’ omgedoopt in Partei des Demokratischen Sozialismus (PDS) en wist na de Duitse eenmaking in 1990 jarenlang toch nog altijd 20% tot 25% van de Oost-Duitsers te bekoren. Als partij van het Oosten vertolkte ze het protest en het misnoegen van vele Ossis en deed daar vaak nog een schep revolutionaire retoriek bovenop.
**

*

Herinnering aan Stalin

stroomt er toch nog altijd bolsjewistisch bloed door de aderen van sommige van haar mandatarissen en leden?

Pas vanaf 2007, na de fusie met West-Duitse gauchisten, begon ze als Die Linke ook in West-Duitse deelstaten voet aan de grond te krijgen. De laatste jaren leek ze definitief aangekomen te zijn in het Westen, zowel geografisch (West-Duitsland) als ideologisch (aanvaardbaar als coalitiepartner voor de gevestigde linkse partijen, namelijk de sociaaldemocratische SPD en Bündnis 90/Grüne). Of stroomt er toch nog altijd bolsjewistisch bloed door de aderen van sommige van haar mandatarissen en leden? Bepaalde uitspraken op de Strategie-conferentie afgelopen weekend in Kassel wekten nare herinneringen op aan massa-executies en arbeidskampen zoals ze gebruikelijk waren in de Sovjet-Unie onder Lenin en Stalin.
‘De rijken doodschieten’
lokte een van de deelneemsters uit haar tent

Wat had de gemoederen in heel Duitsland weer opgezweept? Tijdens die conferentie ging het onder andere over het milieu. De bewering dat het rijkste 1% van de Amerikanen verantwoordelijk is voor een groot deel van de CO2-uitstoot lokte een van de deelneemsters uit haar tent. De dame fantaseerde onverbloemd over het doorvoeren van een revolutie en wat er op zou volgen: ‘Energiewende ist auch nötig nach ’ner Revolution. Und auch wenn wir das eine Prozent der Reichen erschossen haben, ist es immer noch so, dass wir heizen wollen, wir wollen uns fortbewegen.‘ (‘Energiewende is ook nodig na ’n revolutie. En ook wanneer we dat ene procent van de rijken hebben doodgeschoten, is het nog altijd zo dat we willen stoken, we willen ons nog voortbewegen’). Er ontstond even geroezemoes onder de 400 aanwezigen. Sommigen lachten, andere schudden het hoofd. Pas nadat de revolutionaire haar betoog had beëindigd, reageerde Bernd Riexinger, covoorzitter van Die Linke, met iets wat voor een grap moest doorgaan: ‘Wir erschießen sie nicht. Wir setzen sie schon für nützliche Arbeit ein.’ (‘We schieten ze niet dood. We zetten ze wel in voor nuttig werk.’)
‘De partij van de Muur’

de weigering van Die Linke – nog altijd — om de DDR als ‘Unrechtsstaat’ te bestempelen

Zowel het feit dat Riexinger de dame niet onmiddellijk tot de orde had geroepen als de bewoordingen waarmee hij achteraf haar moordfantasie probeerde weg te lachen, veroorzaakten veel opschudding in het politieke landschap van de Bondsrepubliek. Uiteraard veroordeelden politici van de centrumrechtse — in Duitsland: ‘burgerlijk’ genoemde — partijen CDU, CSU en FDP onmiddellijk de voorzitter van de Linkspartei. Het versterkte hen in hun wantrouwen tegenover de partij waaraan nog altijd het odium kleeft van de SED. Dat is toch de partij die de Muur heeft laten bouwen en verantwoordelijk was voor het schietbevel aan de toenmalige grens tussen de twee Duitse staten. Een bezwarende factor is de weigering van Die Linke – nog altijd — om de DDR als ‘Unrechtsstaat’ te bestempelen.

Paul Ziemiak, de secretaris-generaal van de christendemocratische CDU, noemde de houding van Die Linke en van Riexinger ‘afschuwelijk’ en twitterde ‘Erschießen oder Arbeitslager? Unfassbar! Deshalb keine Zusammenarbeit mit @dieLinke‘. Markus Blume, zijn collega van de Beierse christendemocraten (CSU), eiste zelfs het ontslag van Riexinger. De liberale FDP gaf nog eens te verstaan dat zij op basis van het gebeuren Bodo Ramelow (Die Linke) niet zou helpen verkiezen tot minister-president van de deelstaat Thüringen. Overigens, de FDP onthield zich afgelopen woensdag tijdens de stemrondes in het deelstaatparlement; Ramelow werd verkozen met de stemmen van Die Linke, SPD, Grüne en CDU. En ook Alexander Gauland van de Alternative für Deutschland (AfD) liet zich ook niet onbetuigd: voor hem was het duidelijk dat Die Linke zich nog niet van haar ‘bloedige SED-erfenis’ heeft bevrijd
**
Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Meerdernood’ komt….
*
NA GESCHRIJFSEL
*
…. de Duitse ‘eenmaking’ in 1990, na de val van De Muur…
*
… Pas vanaf 2007, na de fusie met West-Duitse ‘gauchisten’…
*
‘Energiewende’…staat gelijk met ‘de rijken erschiesen, of, menselijker, in arbeidskampen zetten..
*
Bodo Ramelow (Die Linke)…. Thüringen….
*
   

Geen opmerkingen: