maandag 23 maart 2020

52 – E.J. BRON 5 FOUTE REDENEN die er voor zorgen dat de CORONA-ANGST er goed in blijft zitten – STOP DE MEDIA…

800 
52 – E.J. BRON
*
FOUTE REDENEN die er voor zorgen dat de CORONA-ANGST er goed in blijft zitten
*
**
*
1. Er zijn niet genoeg plaatsen op de IC (Intensive Care)
Een sterk argument om de angst in stand te houden. De boodschap luidt: als ú corona krijgt bent u het haasje. Wees gerust: er zijn nog genoeg plaatsen beschikbaar. Er zijn 1150 IC-plaatsen in Nederland, de helft daarvan is gereserveerd voor corona-patiënten. Van deze 575 plaatsen zijn volgens de laatste cijfers 405 bezet. Er is nog voldoende plaats. Als er plaatsgebrek zou komen, kan het leger bijspringen, want in kazernes en op marine schepen is een groot aantal IC’s beschikbaar. Verder hoeven er niet snel ziekenhuizen gebouwd te worden (die in China worden al weer afgebroken), want er is een aantal prachtige hotels die tijdelijk gebruikt kunnen worden als nood-ziekenhuizen. Daar kunnen nog een groot aantal IC-plaatsen worden gerealiseerd. Álle paniek is niet gebaseerd op de realiteit, maar op verschrikkelijke verhalen van wat er eventueel zou kúnnen gebeuren.

2. Er vallen buitensporig veel doden in Italië
De cijfers die uit Italië komen, zijn niet te verifiëren. Op een bevolking van 60 miljoen mensen sterven er NORMAAL gemiddeld 1700 per etmaal, in de winter kan dat oplopen tot het dubbele van meer dan 3.000. Welk deel van de doden aan corona sterft, wordt niet getest en lijkt vooral natte-vingerwerk. Het zal vrijwel zéker niet afwijken van het Koreaanse cijfer van 0,6 procent van wie besmet raakt, maar de media zijn geïnteresseerd in sensatie en niet in feiten. Wat wél te verifiëren valt, is dat de Italianen zó bang gemaakt zijn dat ze sociale contacten tot in het absurde mijden en zelfs de oudjes aan hun lot overlaten. Die sterven eenzaam en hun begrafenissen zijn verboden, dus de dagelijkse 100den doden worden naar de kerken gebracht en daar achtergelaten. De hyena-journalistiek van de media smult ervan en buit deze lijkenschennis uit om er smakelijke angstverhalen van te maken.

3. De mensen houden zich niet aan de hygiëne-maatregelen

Daarbij wordt bezoek van mensen aan het natuurgebied en de kust voorgesteld als een misdaad. Er zijn dan foto’s beschikbaar waar de mensen niet genoeg afstand houden tot elkaar. Belachelijke voorstelling van zaken. Veel van de mensen die daar lopen zijn familie van elkaar, die éindelijk weer een beetje ruimte hebben omdat ze al de hele dag thuis op elkaars lip zitten. Veel van die mensen slapen zelfs bij elkaar in bed of érger. Zo blijkt dat niet alle mensen hetzelfde zijn zoals onze linkse media graag zouden willen. Wat de puristen vergeten te vermelden, is dat een groot aantal ándere mensen het uit angst niet in z´n hoofd zou halen om naar buiten te gaan. Die liggen thuis op anderhalve meter van elkaar in bed en die zie je niet op de foto.

4. De overheid doet niets aan zakelijke informatie

Er zijn inmiddels genoeg feiten bekend dat het goed af gaat lopen met dit corona-virus. Het valt de politiek en haar supporters zéér zwaar om toe te geven dat ze verkeerde maatregelen hebben genomen. Vooral die maatregel om de economie tot stilstand te brengen en welke nog járen op de schouders van de gewone man terecht komt. Vanwege gezichtsverlies zijn de verantwoordelijken gebaat bij een rookgordijn. Hoe langer de bevolking in de angstmodus zit, hoe hoger ze de kans inschatten dat ze er mee weg komen. Het wordt de hoogste tijd dat de overheid de feiten presenteert: die feiten geven geen enkele grond voor de paniek die er nu heerst. De maatregelen zijn gebaseerd op gruwelijke toekomst-scenario’s die allemaal niet uit lijken te komen. Het is de zaak per omgaande over te gaan tot de orde van de dag. De termijn tot 3 april is véél te lang. De prijs is te hoog. Iedere dag uitstel kost de maatschappij een deel van zijn toekomstige geluk.

5. We weten niet hoe lang het nog gaat duren

Ook dit is een drogreden. Binnen afzienbare tijd is het virus onder controle. Dat is al gebleken in de landen die ons voorgingen. Door dit niet toe te geven, worden op steeds langere termijn economische activiteiten afgelast en doorgeschoven. Daar moet zo spoedig mogelijk een einde aan komen. Angst voor de toekomst verlamt de spirit en het optimisme. Zonder een toekomst-droom is onze natie verloren.
“Weethetwel”
NA GESCHRIJFSEL
*
Na kennisname van wat hier vooraf ging, is er aar één besluit. Elk individueel voor zichzelf te nemen.
Verlaadt     AT ONCE zowel de geschreven als gesproken / vertoonde medeplichtige media.
Hun tijd is eindelijk grandioos voorbij. Ook zo voor zowel DEZE coburgia- constructia als DEZE bolsjewistischer EUSSR Onder het Algemeen Westers Leitmotiv van: ‘ander en beter’…. Enfin, ik wil maar zeggen…
“Chacun por soi et Dieu pour tous”





Geen opmerkingen: