maandag 2 maart 2020

78 - HET DAGELIJKS NIEUWS *

2302
  78 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
ZONDAG 1 MAART 2020
****
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
Het Europese rapport.
*
… Iets van gezien of gehoord in onze media?....
-*-*-*-*-*
…de concurrentiekracht vergroot moet worden om de productiviteit op te krikken…
*-*-*-
… De belasting op arbeid zou moeten zakken….
**-*-*-*
… Zeker voor dat laatste probleem heeft Europa geen oplossing en ook geen militaire macht….
*
Tot zover deze inspiratie…
In de allereerste plaats, beste vriend Guido, gedenk het spreekwoord dat
‘Un bon vin, pas d ‘Enseigne’.
Goede wijn behoeft geen krans. Lezers en zelfs niet-lezers weten al lang bij U aan het goede, ja, zelfs beste adres te zijn. Digitalia/Digthalys, al heel z’n leven ’s soort ‘Tafelspringer’ geweest vertoeft graag langs de door U begane wegen.
Dat zal zo doorgaan, (verergeren?) net zo lang tot onze ‘Media’, naast al die flauwe kul, die Linkse vooringenomenheid, het eindelijk eens door hebben, dat de mensen ook blijde zaken vernemen. Lammetjes in de wei, Blijde Intochten. Gouden Bruiloften. Goed draaiende bedrijven (reportages). De gewone gang van zaken in de partijen waar jullie nooit over spreken, ten zij om er de slechte kantjes van in het zonnetje te zetten. Minder aandacht, heel veel minder, voor die ene kant in de USA-politiek waarvoor jullie de schoothondjes spelen, en wat meer aandacht voor de Goede Kant van de Geschiedenis. Het Marxisme is dood. Leve onze eigen Beschaving.
*
Ondertekende sluit zich dus volgaarne aan bij de door Guvaal van rechtswege toekomende eerbetuiging. Niemand doet U dat na: kort en goed. Vlaamser kan het niet. Geen chi-chi, geen bla-bla, maar op de man recht af.
Vandaar dat er geen reactie tégen komt….
*
Maar U doet er mij aan denken. Die veel te hoge belastingen op arbeid die U aanklaagt…. En we komen uit een uitgesproken LINKSE investituur.
M.A.W. luisster naar hun woorden, maar kijk niet naar hun daden.
En ja, door dat allemaal inderdaad staan we, inzake (het Midden Oosten, en alles wat daar verkeerd loopt), met z’n allen niet aan de juiste kant van de Geschiedenis.
Erdogan is 20x erger dan Dgjengis Kan
Maar!!!!
(Zie verder hieronder) Maar als in Afghanistan de carrousel eindelijk stopt – wat de Hemel ons moge geven – dan ligt het allerseerste begin bij Trump en het einde van de Linkse ‘democ rarts’ regime in de USA van de periode nà Clinton/Obama .
Amerika sedertdien ten 1ste is uit zijn as herrezen, met ten 2de is met de Brexit de Anglo- Saksische ziel ontwaakt, en ten 3de u komt nu het Oude Avondland aan de beurt.
Even the sky is not the limit.
Maar Marx is dood. En diens zogezegde ‘idealen’ zijn niet meer dan gezichtsbedrog geweest. Zoiets als de fata morgana, een luchtspiegeling van iets is dat een heel stuk verder verwijderde , werkelijkheid is.
**
*
En die werkelijkheid? Dat is die van elke dag. In het zweet des aanschijns. Niet in het zweet en de arbeid van anderen.
Solidariteit?
Als het Christendom, waarvan de menselijke solidariteit als top-prioriteit geldt, wordt overboord gezet, wat wilt U dan dat de kopij beter zou zijn dan het origineel?
*
Kijk, ondergetekende is zeker geen pasters-sleppe, maar nog eens: luister vooral niet naar de woorden van geen enkele zelfbenoemde ‘Overheid’, maar beoordeel diens daden. Er is in heel Europa    een ‘clan’ aan de macht, door ons in een ver en ook nabij verleden vrijwillig gekozen, maar daar moet een einde aan komen. Omdat, als de kat aan de melk kan, zij alles opslurpt zonder daarbij aan mooie principes te denken.
De naam van dat soort katten? Het zijn geen katten, maar eerder ratten: De Democ Rats.
*

En dan… het belangrijkste. De rest…
*
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
**
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
*
ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020
*
Proficiat aan allen die maar 1 keer 
In de vier jaar verjaren!
**
*
  1. De VS en de ‘Taliban’ hebben (buiten de Regering van dat Land) een wapenstilstand gesloten, door de VRT gemakkelijkheid halve als ‘vredesakkoord’ aangemerkt.
Subliem verschil… die voor bvb bij de jeugd, onbekend zijnde met de feiten van 19 jaar geleden, er ingaat als zoete koek… Als het de islammerij; de nieuwe ‘Bezetter’, maar goed uitkomt. De naam voor zoiets? Collaboratie. Hulp aan de vijand.
*
Er zou eindelijk ‘na decennia’ van opstand oorlog vrede komen. Eerst was er (1979-1989) USSR-invasie en na ‘9/11’ waren het de VS die daar vooral de zich schuilhoudende Osama Bin Laden, de bedenker van de achterbakse bloedige aanslagen op Amerikaanse bodem (De Twin Tovers in NY + Het Pentagon) wilden wreken. Vergeet vooral niet dat dat de hele familie van der Bin Ladens in de USA de beste vriendjes waren van de Democ Rats. Kwestie van fortuinen verdienen met daar voor ‘aannemers’ te spelen in hoofdzaak van ‘Overheids-Opdrachten’.
Wat men daar beweerde niet te weten, was dat diene in de USA in de familieschoot levende Osama Bin Laden ondertussen de Hoofd Aanvoerder was geworden van alle extremisten, de Al Quada, die met alle middelen, de bloedigste eerst, de wereldheerschappij nastreefde.
De feiten.
9/11 is 11 September 2001. Bill Clinton was toen in zijn 8ste en laatste jaar President. Met AL GORE als vice-president. Het aannemersbedrijf Bin Laden deed dus geode zaken. You see the picture?
Eind November 2001 kwamen dan de Presidentsverkiezingen, met G.W.Bush, Republikein, aan de macht. Gevolgd door Barack Obama. Terwijl de vroegere ‘Vice’ van Bill Clinton, AL GORE zich toelegde op de verdere wereld-revolte onder de mom van ‘de ‘opwarming van de aarde’ – En de hele Linkse meute volgde hem. In blijde verwachting dat ’n zwarte halve Amerikaan en islam-aanhanger het aanschijn van de hele aardbol ROOD zou doen kleuren. Rood van het Marxisme, en Rood van het bloed?….
Maar: who cares? Als ’t zin tijd maar duurde. ’t Bracht goed op en hun pensioen was verzekerd.
In de 1ste plaats door de ‘Natie Amerika’, die de Duitse Socialisten hadden verslagen (1945), met die 5 gekaapte vliegtuigen in het hart te treffen.
**
*
Deze historische feiten, die iedereen nog vers in het geheugen liggen bij +30-ers – ik weet nog precies waar we waren, wat we deden, het begin van die namiddag, toen er vanuit de USA, terwijl de kapers nog in de lucht hingen, van minuut tot minuut verslag werd uitgebracht. Raar, hé, dat al die buitenlandse ‘Reporters’ daar op het afgesproken moment toevallig aanwezig waren, nietwaar? – maar jaren later is ‘men’ dat allemaal ‘vergeten’. En wordt er nog alleen over ‘de Taliban’ gesproken, een soort van ver-idealiseerde vrijheidsstrijders
**
*
De fundamentalistische Taliban (merk wel: er is al geen verschil meer met ‘rebellen’) doden hun tegenstanders en de sharia werd toegepast dwz ALLE vrouwen verliezen hun mensen-rechten. Volgens de strenge afdwingbare Wetten van ALLE islammerij, zijn vrouwen gelijk aan slaven, en in de meeste gevallen als beesten.
Nu beloven zij de vijandelijkheden stop te zetten in ruil voor de terugtrekking van alle USA-troepen na 18 maanden.
Er is dus nog geen ‘vrede’, wel een belofte. Ze moeten ten eerste praten met de Regering zelf van Afghanistan, want deze was niet bij de besprekingen tussen de VS en de opstandelingen van Osama Bin Laden.
Er is enkel onderling ‘beloofd’ gevangenen te ruilen. De Taliban heeft zelfs geen wapenbestand moeten ‘beloven’. Dat is heel merkwaardig, want men denkt eenmaal alle vreemde troepen uit het land zullen zijn, dan hebben zij vrij spel en zou het terug kunnen herbeginnen met hun geweld en de sharia.
*
Wat niet wegneemt, dat een paar maand voor zijn her-verkiezing, den Donald eens te meer een van zijn beloften nakomt. Alle Amerikaanse ‘jongens’ terug te halen naar Moeder-de-Vrouw in een welvarend en vredelievend Amerika. Waar ‘het klimaat’ als miljarden jaren voorheen, wel degelijk zichzelf wel zal redden.
*
Coronavirus:
Frankrijk: laat geen manifestaties toe met meer dan 5000. Dus de halve marathon van Parijs is geannuleerd.
In Nederland zijn er reeds 5 besmette, in Frankrijk zelfs 76.
Italia blijft het zorgenkind, want van daaruit heeft het virus zich in 24 EU-landen verspreid, zegt men. Waarom dan niet iedereen in quarantaine zetten die in Italia geweest is in de krokusvakantie???
**
*
Heet van de naald (10u Zondag).
Radio Klara ‘geeft bekend’ dat een (1) besmetting werd vastgesteld in Scharrelroi van uit Italia (terugkerende ’n toerist)
Duivelachtige bijgedachte van mijnentwege…
Toch vreemd dat het juist in dat bij uitstek Christelijke land, dat die Gele Pest voet aan de grond kreeg. Remember de Zwarte Pest uit de Middeleeuwen? Die kwam, volgens historische bronnen, iedere keer toevallig uit de Arabische Wereld…
Deze keer kwam de eerste ’besmetting’ bij een toevallig dinertje van ’n Italiaanse burger met een zekere Meneer Onbekend. Sedertdien spoorloos verdwenen.
Hallo, wetenschappers, dat virus: iets bekend over de oorsprong? Of mogen we dat weer niet weten?
*
Bruxellabad en Wallonië verbieden nu alle plastic-zakjes in alle winkels, ook voor fruit en groenten.
In Vlaanderen hebben veel winkels dat al spontaan en zonder Bevel van Hogerhand gedaan, bv. Colruyt heeft zelfs een soort katoenen zakje, die meerdere keren kan gebruikt worden, voor groenten en fruit, aan haar klanten gratis uitgedeeld. Maar een verbod om geen plastic meer te gebruiken is er bij ons niet.
Maar daarover werd er nooit iets ‘gecommuniceerd’. Dat de Francofone ‘vriendjes’ plotsklaps jaren later bij VERBOD datzelfde opleggen, dàt is pas vermeldenswaard. Met, als duidelijk gewenst neven-effect, dat de milieujongens van Al Gore er dan maar baat bij hebben.
Ns ns connons, n’est-ce pas?
*
Het nummer 1712 is vorige maand 76% keer meer gebruikt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is het nummer waar men kinder-mishandeling, verwaarlozing, emotioneel geweld… aan de Overheid kan melden. En dit is vooral te danken aan het programma ‘Als je eens wist’ op TV.
Men schat dat 3% van de kinderen op één of andere manier ‘’mishandeld’ worden, en dat ondermijnt de ontwikkeling van het kind.
*
Hoe dadde, ‘kindermisbruik’? En d’ er zijn geen Pastoors, Paters, of Nonnekes meer. Dus ze zijn de ‘daders” te zoeken in de bekende (eigen) milieus….
Maar weest gerust, de Groten van Het Nieuws van de Dag van vandaag, die zullen wel verborgen blijven.
*
‘Baaatibouw’ is er weer! Geen paniek, het virus is daar niet! Iemand die ‘drager’ is, komt er zelfs niet eens binnen!
2 vaststellingen:
1. Velen richtten zich op ‘sleutel op de deur’ formule
2. Meer appartementen gebouwd/verkocht dan huizen

Oorzaak: Het gevolg van de complexiteit van het bouwen vandaag: isolatie-normen, energie-normen, grond-onderzoek, verwarmingsnormen.
**
*
Ne mens zou zich beginnen afvragen, hoe het komt dat de mensen vroeger daar allemaal geen problemen mee hadden. Ja, met z’n allen leven we langer. Maar komt dat door de haarklieverij rond metselwerk, of door de goede geneeskundige zorgen? ‘n Goede huisdokter aan de haard is goud waard. Goed om weten. Naast de slimmigheid van over ’t Kanaal, dat ‘an apple a day, keeps the doctor away’.
Al is dat dan, in mijn geval, gerekend buiten de halve telloor pillen per dag. Maar die helpen mij ‘kwik and a live’…
So what?
*
 ERDOGAN & deze islammerij-invasie. Duizenden vluchtelingen aan de grens tussen Turkije en Griekenland. De Grieken laten niemand door en daardoor komt iedereen in een soort ‘niemandsland’ te zitten.
Erdogan: zolang EU hem niet inwilligt steunt in Syrië, hij de vluchtelingen de vrije doorgang geeft.
En neen, het woord ‘chantage’ bestaat niet in ’t Turks.
Er zijn er zo’n 180.000 tot 300.000 op weg naar EU.
*
De ‘Media’, zo te horen aan de intonatie van hun stemmen, zijn daar blij van blij mee, tot enthousiast over. Hoe meer zielen, hoe meer (exotische) vreugd…. Want des te exotischer, des te minder de eigene voorvaderlijke kwaliteiten…
*
In South-Carolina zijn het terug voorverkiezingen voor de Democ Rats. 6 op 10 inwoners zijn daar zwart. Wordt dus bejubeld.
Republikeinse Top Conventie? Trump gelanceerd voor de Verkiezingsstrijd? Een zekere Mike Pence (1959) , thans vicepresident en tweede man op diens achtergrond. Zijn gedoodverfde” opvolger voor binnen vier jaar?
Deze Conferentie wordt beëindigd op Zaterdag 29/02/2020?
Nooit van gehoord.
**
Mike Pence
*
Och, ’t is maar ’n idee…. De voornaam ‘Mike’ is het Amerikaans voor Michaël.
Toch nooit geen (voorbestemde) allusie op Aartsengel Michaël, die Rome ooit bevrijdde van De Zwarte Pest? Dezelfde die boven op de Engelenburcht het zwaard terug in de schede steekt?
Komt begot daar diene Bruggeling, de schepper van dat bronzen beeld weer niet ter sprake? Neen, toeval bestaat niet.
*
De eerste voorjaarskoers ‘de Omloop het Nieuwsblad’ is een Vlaams onderonsje geworden. Jasper Stuyven won in een duo-sprint van Yves Lampaert. Oliver Naessens werd zevende gevolgd door Philippe Gilbert, en er volgden er nog 7 bij de eerste 20. We deden het dus niet slecht bij ’t begin van het seizoen.
*
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Veel valt er niet meer te zeggen. Alles is al gezegd. Buiten het feit dat de media niet kunnen zwijgen over het onderwerp van de dag. ’t Hee gene naam!
De ‘Weersvooruitzichten’ volgens de Media waren storm, wind, regen sneeuw. Kortom, geen weer om een hond buiten te jagen. Afgezegde top-marchen. Verboden bijenkomsten. Thuis blijven mensen. En U vooral laten de schrik op het lijf jagen voor dit soort ‘voorjaars-griepje’ met vaak dodelijke afloop. Vooral voor 80-Plussers.
En wat kregen we? Windstil zomerweer. Prachtige zon. Overal waar we kwamen (Brugge) niets dan lachende gezichten.
Welke besmetting zou daar eigenlijk heersen, in die donkere hoekjes waar de media haar hersenspinsels bij elkaar probeert te krijgen?
Zelfs het weer proberen naar hun hand te zetten, mislukt keer op keer.
*
 

 

Geen opmerkingen: