maandag 30 maart 2020

112 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE CORONA PUTSCH (2) - De Belse Ongeneselijke Ziekte en de 20 opties voor na De Conrona Ziekte

2362
                                    
  112 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Maandag 30 maart 2020
*
 
En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

Gisteren 16 uur
Minister, den Koenen Geens, slim als altijd heeft bekomen…Rechtbanken. Die mogen via video-conferenties op vanwege de partijen vrijwillig de zaken verder behandelen.
Echt Zondagswerk van uitzonderlijk grote klasse
Overal in ons Oude Avondland bereiken de ziekenhuizen hun max capaciteit. En dan? Fabriekshallen en loodsen ombouwen? Legertenten opzetten? Het ‘Verpleeg’ van de maan gaan plukken?
De Heilige Vader smeekt om overal ter wereld alle oorlogen stop te zetten.. Benieuwd hoe de Arabische wereld herop zal reageren. Erdogan bijvoorbeeld…
Gisteren 18u
Nederland. Vandaag 132 doden - +4.000 in Intensive Care… -- Spanje: vandaag 138 doen – Engeland 1200 doden -- wereldwijd één miljard huisarrest -- Na 19/4 zien we wel weer. Vakantie-dagen? Moeten kunnen verplaatst worden maar vóór einde dit jaar opgenomen.
  1. Wit-Rusland: de voetbal competitie mèt publiek gaat gewoon door.
Vandaag 06 uur
Vooral veel plaatsekijk getater… Antwerpen, de Kempen, alles i.v.m. met Corona –
**
*
Brugge. Voor ’t eerst sedert 1310… geen H. Bloedprocessie – Trump verlengt de Noodtoestand tot 30 April – daar reeds +40.000 ernstige besmettingen..

Vandaag 06.30
Besmettingen zouden met 50% gedaald zijn sedert begin van de pandemine. Maar mondmaskers blijven laattijdig – 900.000 besmettingen??? Moeder, waar is mijn hoor-apparaat?
Vandaag 07 uur
Rare geluiden over… mondmaskers – Zouden ‘gebrekkig’ zijn. Afgekeurd? Bestellingen afgezegd? Wordt het – buzenis as joezoeël - een Prijzenoorlog? --
Moskou +1.000 besmettingen – ook daar worden nu fabrieken stilgelegd…
Vandaag 07.30
Geweigerde 3.000 mondmaskers kwamen uit… Henegeouwen – Italia. Minister-President smeekt om ‘EU Corona-Obligaties’…Goed idéé, of… EU-paniek?

Vandaag 08 uur
OCMW wordt meer en meer druk geraadpleegd -- is dit een oproep?

Vandaag 9 uur
Vele huis-huren kunnen niet meer worden betaald…OCMW’s komen tussen? – Amerika en de Corona. Joe Biden gaat achteruit in de peilingen.. De bevolking helt meer en meer over naar… Trump. De Hoernalist van dienst huilde er haast bij…
Wereldwijd reeds meer dan 150.000 genezenen. Nageteld tot op het 2de cijfer na de komma. Keep smiling.

Vandaag 10 uur
  1. Vandaag de dag voor het eerst, het laagst in 37 jaar. 20 Dollar per vat van deze heilige ruwe olie. Prijzenoorlog buiten en tussen de lakens bij alle… pietrol-pompers van deze wereld???.. Daar zal nog veel volk komen naar kijken…
Vandaag 13 uur
Communiefeesten zijn uitgesteld (iedereen gehoord?), maar deze keer werden ook de a –christelijke Voorjaars Feesten vermeld… Dedju, waren ze die toch wel vergeten te bewieroken, zeker…
Corona. +500 doden in totaal, vandaag tot 12 uur… reeds 82!
Gelukkig zijn er stabiele opnamecijfers in ‘Intensieve’. -- Hoogtepunt voor bij volgens de wetenschappers. In totaal 4500 besmettingen waarvan +400 in IC. Zorgwekkend dus. Als troost wordt hierbij aangevuld dat er reeds 1.500 genezenen zouden zijn.
  1. De dood loert om het hoekje
Op 1 km van hier. Buurman tegen buurman, over de tuindraad. ‘Onze Pa (82j) onverwacht opgenomen in AZ Deinze. Hoe dat komt? Mijn vrouw en ik zijn hem nog gisteren, na nu 14 dagen geleden Ski, hem gaan bezoeken… nu reeds overgeplaatst naar IC inUZG.
Beider pas dan gevallen Eurocent verpletterde bijna de tuindraad…
Drager zijn, niet ziek maar ook niet ‘getest’ … om vervolgens de CV zo maar te kunnen doorgeven…
Ook maar één letter gehoord van ene alles zaligmakende EUSSR? Al iets gehoord daarvan op de TV, over de Radio of gelezen in Uw gazet? Nikken nook nie. ‘Geen golven maken’, heet dat. Daartegenover… Urenlang gekwebbel over het doen en vooral het laten van diene Trump in Amerika…
Wie gelooft die mensen nog, Yves? Wete gij het? Nikke wel.
 
 *
Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
DE CORONA PUTSCH (2)
*
… Ik kom nog maar eens terug op die volmachten, waarvan de francofonen misbruik hebben gemaakt door ze niet alleen aan de federale regering te geven – zoals was afgesproken – maar ook te laten gelden op regionaal vlak, maar dan alleen voor de Waalse deelregering, voor het Brusselse gewest en voor de Franse Gemeenschap. Dat laatste kan straks betekenen dat in die entiteiten de afbouw van de crisismaatregelen ook economisch op het Belgisch vlak zouden kunnen aangepakt worden…./… En het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat we op de E.U., die de autoriteit mist van bv de Amerikaanse FED, niet teveel zullen moeten rekenen…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

SPEAKERS CORNER

Naast deze wel zeer realistische benadering van de Belgische Ziekte die nu al 190 jaar aansleept (anders dan de Gele Pest, zonder dodelijk te zijn) is het aangeraden om nogmaals van de Vlaamse Volks Beweging VVB, DOORBRAAK (Nr 173) van gisteren, Zondag te herlezen.
De Titel ’De twintig visioenen van een realist’ door Pieter Bauwens, Hoofdredacteur, zijn, erger dan Sinte Corona van Aken, huiveringwekkend. Wèg de ‘Kleurpattijen’. Steile Opgang van de Eigen Nationalisten, terug de veiligheid van effectieve grenzen, einde van deze EUSSR, steile duik van de Pakkersbonden, herleving van onze gezonde economie onder begeleiding van deze keer de opbouwende joernalistiek.
August Vermeylen (1872-1945)
*
Kortom, de droom van een zekere ‘sociaal bewogen’ August Vermeylen, de bedenker van ‘Eerst Vlaming zijn om dan Europeeër te worden’.
Laat-avond-journaal van de dag voordien

Zondag 29 maart 2020
*
In eigen land. +78 doden (431); +629 in AZ (4138) en 876 op IC.
Grote problemen bij de WZC. Bewoners en Zorgverleners zijn besmet. Zeer erg? Erg Minder erg? Velen krijgen de indruk dat de WZC’s gewoon door de man in de Wetstraat in de steek worden gelaten. Het zijn toch maar oude mensen, die kosten ons alleen maar geld. Maar men vergeet dat de Zorgverleners voortdurend hun eigen leven riskeren door gewoon voor die ouderen te zorgen. Slinx, Schots en Scheef egoïsme?
Men smeekt de regering om meer voorzorgkledij en maskers om de zieken te verzorgen want zo besliste men dat deze niet meer naar AZ moeten gevoerd worden. Maar hoe kan een gewone zorgverlener daar nog werken zonder zelf maar iets van bescherming te hebben??
Nu isoleert men besmette (?) mensen op basis van de uitspraak van een huisarts ZONDER ook maar één test uit te voeren.
VLD-De (warme?) Backer: ja ik weet er moeten meer testen komen; die zullen nog arriveren, maar … wanneer dat weet hij niet.
Mini.Ster Beke: het is niet eenvoudig om aan voldoende beschermend materiaal te komen.
Van Ranst heeft het ‘n beetje komen uitleggen: aan de hand van…curven… We moeten het enkel zo regelen dat er meer IC-bedden zijn.
Een dermatoloog klaagt aan dat er nu veel mensen problemen hebben met droge handen met diepe kloven erin. Dit komt door het veelvuldig wassen. Raad: was je handen met vloeibare zeep en wrijf ze daarna in met een hydraterende crème!

Zijn onze mensen werkelijk zo stom dat ze dat zelf niet weten? Ongelooflijk!
De Bisschoppen van Brugge en Antwerpen hebben laten weten dat alle Communies & Vormsels afgelast zijn. Zeker tot juni. Gelieve dus te blijven leven. We zien dan wel als het zo ver is!
De politie wordt door ‘jongeren’ (kleur?) die in de fout gaan bespuugd en expres be-hoest! Daarom wordt er gevraagd (!) om niet alleen sancties uit te schrijven maar ook juridische stappen te nemen bij deze personen zodanig dat dit ophun strafblad staat, want ze vormen een bedreiging voor hun eigen leven/gezin van deze levens-redende ordehandhavers…Zelfs een verdoken moord-poging…
De politie vraagt daarom ook goede mondmaskers die ze zouden kunnen gebruiken bij dergelijke interventies/arrestaties. Maar ja, er zijn geen. Ze komen eraan… wanneer??? ‘k Wete ‘t nie…
Mons is één van de steden met de meeste besmettingen. Hallo, Olio di Poeppo…Nu nóg roder, maar deze keer van schaamte?
Italië: +756 doden in 24u (toch iets meer dan 100… minder dan gisteren) (totaal….10.779)

*
*
In dorpje Ferrero Erbognone, in Lombardije nl. is er NIEMAND besmet. Het dorp telt 1100 inwoners en de Dokter is ook Burgemeester. Het is de gezonde lucht die het hem doet, zeggen de mensen. En weten dat de meeste bewoners ouder zijn dan 60 jaar.

Een minister smeekte de EU wanneer ze eindelijk een EU-Hulpplan zou zijn. Hij wacht er al zo lang op, maar hij zal blijven volhouden tot zijn laatste adem om de EU te smeken! Maar van de EU uit, geen teken van leven… Da moet heel zeker nen Extreem Rechtse kwast zijn. Misschien zelf een Vlaams Belanger. How he dares!
Spanje: +838 (6528)
Nederland: 771 doden en 3483 in AZ. Meer dan 900 personen op IC en daarmee is men daar aan hun maximum. In Zwolle ligt het AZ vol, en men transporteert de patiënten reeds over de grens naar Duitsland.
Duitsland: 58.247 besmet en 455 doden.
Er worden daar enorm veel testen, dus vandaar dat er veel besmette mensen werden ontdekt, maar die zijn daarom niet ziek. Dus zijn er ook niet zoveel doden. Maar… daar is de helft van die doden…. jonger dan 40 jaar!
-
India: met zo’n 1.3 miljard inwoners gaat in lockdown. Er zijn daar enorm veel armen en daklozen, zodat dit een ramp betekent voor al menselijk… ‘afval’. In New Delhi hebben de dagloners geen werk meer, en trekken die massaal weg uit de grootstad. In de stations/treinen vertrappelen ze elkaar om toch maar weg te geraken. Nu al meer dan 1.000 besmette gevallen bekend.
-
20.000 Belgen zitten ergens vast in ’t buitenland: Australië, Peru, Z.Afrika, N.Zeeland,… De regering doet er alles aan om hen terug thuis te krijgen. Terug op de rug van de belastingbetaler?! Kan er niet eerst eens uitgezocht worden wanneer die personen vertrokken zijn? Als ze na de Krokusvakantie nog weggegaan zijn, dan zou de regering ze daar moeten laten. Ze hebben het zelf gezocht! Ze wisten van de strenge maatregels alhier, dus moeten ze nu niet weer met nieuwe besmettingen willen binnenkomen!
Wit-Rusland: de president zegt dat er nog geen enkel geval van CV bij hen is. Het is “een psychose”, zegt hij, om de economie stil te leggen! En ondertussen gaan alle sport-evenementen gewoon door net als al het andere!
**
*
Menen (West-Vlaanderen): daar heeft men een mobiele Corona-Arts. Georganiseerd op vrijwillige basis van de huisartsen. Eerst moet men zijn huisarts bellen, deze verwittigt de mobiele corona-arts die dan met een soort ambulancecamionette ter plaatse gaat. Men wordt gescreend, en indien nodig is, worden de slachtoffers door een andere ambulance naar het AZ gevoerd. Deze dienst is enkel voor mensen die zich niet zelf kunnen verplaatsen.
In een WZC in Wingene (W.VL) zijn er 12 besmette bewoners en 2 ervan zijn naar een AZ afgevoerd. Nu moeten alle bewoners op hun kamers blijven, daar men niet kan testen (geen materiaal) wie nog besmet is en wie niet!
In O.-Vleteren (W.Vl) in de dierenopvang ‘Zonnegloed’ heeft men het financieel moeilijk. Liefst 350 dieren moeten iedere dag verzorgd en gevoederd worden. Er komt nu geen geld binnen, en dan is het moeilijk om te overleven.
*
In het Kortrijkse hebben de burgers een website ‘Call on Me’ gelanceerd : deze zoekt vrijwilligers die willen hulp bieden in deze moeilijke tijden, maar ook mensen kunnen er hulp vragen om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of te strijken … Vrijwilligers bieden zich volop aan! Nu nog durven hulp vragen!
*
In Roeselare heeft gisterenavond ‘iemand’ op eigen initiatief een licht-show-spektakel gegeven op de gevel van ARhus, op de munt: het thema was ‘dank aan alle zorgverleners’. De bewoners rondom het plein apprecieerden dit enorm en gaven een daverend applaus vanop hun terras of balkon.
FINITO
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten
Herhaling….

Lombardije. In het dorpje Ferrero Erbognone (What’s in a name?) is er NIEMAND besmet. Het dorp telt amper 1100 inwoners en de Dokter is ook de Burgemeester. ‘Het is de gezonde lucht die het hem doet’, zeggen de mensen.
En weten dat de meeste bewoners ouder zijn dan 60 jaar.
Persoonlijke kanttekening.
Ligt het aan de lucht alleen, of misschien heel even ook aan de ‘mineralen’ diep ondergronds? De vraag stellen is ze beantwoorden…
En nu komt het. Op het gehuchtje waar wij woonden (4 ver uit elkaar staande woningen) tussen allemaal (magere) olijfgaarden en minstens 100 schapenstallen, op 5 km², werd ons drinkwater opgepompt van op 54 m diepte. Bij analyse bleek het bacteriologisch (bij manier van spreken), 150% OK te zijn. Maar 500 m verder was het ondrinkbaar. Door roest aangevreten…
Dat gehuchtje (heb ik al verteld) lag aan de voet van de ‘Monte Landra’.. waar de legers van Generalissimo Garibaldi ooit hun enige nederlanag leden tegen de Pauselijke Zouaven; waaronder… veel Vlamingen. Als dat geen prachtige banden schept… Ja Ja geen België, maar Fiaminghi di Belgio… Kiezen tussen Eddy Merkx en de Gebrs. Van Eyck of Memling.
Het dorpje zelf, een paar honderd meter hoger dan onze Vigna Bella en 7.5 Km verder, was/is precies de kopie van voornoemd geval in Lombardije. Als er al enig verschil is, is dat de armoede. De naam? San Lorenzo Nuovo. Omdat er ooit een San Lorenzo Veccio heeft bestaan, een paar honderd meter lager in de vallei. Waar men er als vliegen stierf aan de moeraskoorts. Tot Paus Pius VI (dezelfde die volgens de Sansculotten van Napoleon de Grote, alhoewel doodziek, zijn ontvoering van Rome naar Avignon verder diende te ondergaan, omdat sterven nu eenmaal overal kon…) schonk als Goede Herder dat hoger gelegen stuk grond aan zijn trouwe schapen. Om daar ’n nieuw dorp te bouwen. Mooi centrum, kopie van De Eeuwige Stad. Twee tegenover elkaar liggende kerken. Waarvan de ene; toen wij daar leefden, (2002-2018) iedere week tot tweemaal toe nokvol zaten voor de Zondagsmis. Voor speciale gelegenheden was er dan Kerk Numero Duo
Maar… uit vrees voor de realiteit, durven wij al weken aan een stuk geen contact meer nemen met onze vrienden daar…
Heilige Sinte Corona van Aken uit TSCHELDT… B.V.O.
*
**




Geen opmerkingen: