vrijdag 20 maart 2020

102 - HET DAGELIJKS NIEUWS Circus Wilmès uit de startblokken, met aankomst in Neurenberg 2

.
    102 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
VRIJDAG 20 MAART 2020
*
Heugelijke dag vandaag!
Eindelijk is de LENTE in het land. Het weer buiten bewijst dat ten overvloede, temeer daar we zo goed als geen verkeer horen en er weinig treinen voorbijkomen. Rust dus, overal. En dat is goed voor de ziel.
Vandaag (1943), ’n Zaterdag, was de sterfdatum van onze Lieve Pa. Pas de dag ervoor 39 jaar jong. Pneumonie. Fleuris, zei ons Ma later. Was veel simpeler en kwam op hetzelfde neer.
En wete wa op zijn bidprentje stond? Dat het leven gewoon verder ging, maar dat ‘de ene de andere moest schragen en stutten’…
Een oorlogs-erfenis die we met ons gevijven, tot aan de dood van ons Ma (1980) getrouw hebben nageleefd.
-
    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
WILMÈS WIL MEER
*
… van een regering in ‘lopende zaken’ nu een regering ‘met volheid van bevoegdheid’./… echter beperkt tot alles wat met de coronacrisis te maken heeft én in de tijd: drie tot zes maanden…./… de volgende verkiezingen, waarschijnlijk in 2024…./… Het vertrouwen in Sophie’s nieuwe club…/… zeker nu de voorzittersverkiezing o.w.v. de coronacrisis twee maand is uitgesteld…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…
Dat Wilmès-dingetje daar in Bx is dus echt ’n speelgoedje om lapmiddletjes te kunnen leggen op dze meedogenloze wereldwijde pandemie…
De Geschiedenis zal er schande over spreken. Alles achter de rug van de Meerderheid flikflooien op z’n Francofoons, oeverloos postjes creërenn dat alles om zogezegd de wereld te kunnen meehelpen redden. Inderdaad, faut le faiire.
Bedeenking: zullen erin Vlaanderen ooit hoge bomen genoeg zijn?
En wat, als net als in Juni ’44, de Yankees opnieuw voet aan wal zetten op de Normandische stranden? O Dio mio. Wat was het dan rap schluss damit… Met als orgelpunt…
**
NEURENBERG
*

En dan… het belangrijkste. De rest…

En dan… het belangrijkste. De rest…
Radio TSF ‘UN’
06- 06.30-07-07.30-08
**
Alibaba mondmaskers
*
Luik: de bestelde honderd duizendenden (5 mio) mondmaskers ALIBABA (ut het Land der Spleetogen) zijn eindelijk aangekomen. Op BruxelleSud. Vrienden ondereen, hé!!! Kassa! Kassa! Kassa! Bisenis as joezouwel.
Ook gehoord? De Vlaamse Kust is dagjes-me,-vrij gemaakt, maar de Ardennen en de Hoge Venen, twee open en gezonde natuur-gebieden, tu sais, schreeuwen om aandacht. Et on y parle même le Flamand. Zelfs even verder, in Le Grand Duché, à coté, kosten tankbeurten bijna de helft minder…
**
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
*

Laat-avond-journaal van de dag voordien
19 maart 2020
Italia. meer doden dan in China…. waar er geen nieuwe besmettingen meer zijn. Wel is er nog altijd die ‘import’… Die worden gecontroleerd bij aankomst en gaan zo nodig in ‘n hotel in quarantaine.
Italia 70 miljoen inwoners, heeft in het Noorden (Lombardije) een nood-ziekenhuis voorzien: tenten en veldbedden. Er is terug ‘medisch personeel’ en tonnen medicijnen uit China gearriveerd.
-
Vlaanderen: weer 309 gevallen + 21 doden. Er liggen 634 mensen in een ziekenhuis en 137 op intensieve.
In Roeselare naast het AZ Delta: tent voor de 1ste check-up van mensen die naar de Spoed gaan.
Duitsland & Spanje het aantal besmette stijgt angstrwekkend.
  1. het hamsteren neemt toe, rijen van honderd meters bij supermarkten. De scholen zijn nu dicht en de Queen is naar Windsor Castle (Schtoland) ‘uitgeweken’. Pas nu beseft men daar eindelijk de ware impact.
De Noorderburen hebben meer en meer doden.
**
*
Goed om weten. De psychologische impact van quarantaine mag niet onderschat worden. Dus bellen, mailen, skypen, kortom blijven contact houden…
Structuur houden is noodzakelijk, zeker met kinderen. Vooral bewegen!
-
De Gaverstreek: ook bij ons blijven mensen massal hamsteren: echt niet nodig zegt ook hier de plaatselijke Ooverheid.
-
De Kustgemeenten sturen de ‘tweede-verblijvers’ terug naar weg. Onder politie–toezicht…
Schoolse-opvang: enkel nog voor ouders die in de zorg werken. ‘Kwetsbare kinderen’ hebben voorrang. Mensen die thuis werken, moeten zelf op hun kinderen passen.
-
De dievelings ineen geflanste anti-Vlaamse (minderheids) Regering ‘krijgt STEELT het vertrouwen’: 84 Si 44 non.
Enkel de fractieleiders mogen in het parlement ‘debatteren’. Geen camera’s.
-
TVG: de helft van Vlaanderen opzij gezet voor een Frans liberaal Diktat. De grootste partij van het land is de broek afgedaan: ‘il faut le faire’! Frans-Liberale machtshongergesteund door een links sociaal front!
L’Histoire du dans le temps est revenu.
Calvo: het zal hem noh onsterflijk maken…Corona is nog Links of Rechts: maar van leven of dood.
-
Kitir: niet het risico nemen om in crisis-tijd tijd te verliezen om snel maatregelen te kunnen nemen.
De Roover: onnodig en verdacht onuitgesproken anti-NVA-coalitie uit te broeden volgens de methode waarmee men kikkers koopt, want een aantal partners beseffen dat ’t dient om ze in een fuik te zuigen.
Lachaert: de opportuniteit om een regering te hebben die de nationale eenheid zou uitstralen, ging dit weekend verloren. Door politieke spelletjes, profileringsdrang of partijbelang.
*
Economic Risk Management Group: dit is een NIEUW advies-orgaan die de economische impact van het virus in kaart moet brengen, voorstellen formuleren of maatregelingen om de gevolgen van deze crisis te bestrijden.
Wie zit daar in??? Ministers, Vakbonden, Voorzitter van de Nationale Bank… Geen ondernemers.
-
De Croo, min. Zonder financiën: stelt een paar maatregelingen voor om de economie te helpen: uitstel van 2 maanden om je belastingen te betalen zowel voor bedrijven als PB; jobs beschermen door de bedrijven die gezond waren, te beschermen (voor een faillissement) door met de Banken te praten en hun overbruggings-kredieten toe te staan. (risico’s worden gedragen door de Bank en de Regering!!)
*
LUFTHANSA, Afd. Brussels Airlines iq daie zo’n bedrijf?? (bestaat dat nog wel, dat is toch Lufthansa!) In 2019 maakten zij verlies zogezegd door dat Thomas Cook op de fles ging. Nu ziet het er nog veel slechter uit. Maar ook dat Sabene Spook eist die steun!!!
*
(Reeds gezegd) De ECB in Würzburg ‚am Main (Duirtsland)
‘pompt’ uit het niets 750 miljard euro in de banken.
*
*
Het heeft wat Wioki-werk gekost, maar die ‘ALTE MAIN BRUCHE deed die strict geheim gehouden locatie de das om…
“Die Alte Mainbrücke ist die älteste Brücke über den Main in Würzburg und ein Wahrzeichen der Stadt“…
Dat is dus he verborgen rattenhol waar Cristina La Champêrre zich schuil houdt.
-
BPost blijft draaien: zelfs nu met minder brieven maar meer pakjes.
-
Er zijn merkwaardig veel brandjes in tuinen gesignaleerd, nu dat de containerparken dicht zijn??
-
Ook bouwwerven vallen stil door gebrek aan materiaal. Group Huyzentruyt en Hyboma stoppen hun activiteiten. De buitenlandse weknemers vertrekken naar hun land.
*
Ook de nachtwinkels moeten nu dicht iedere dag om 22u
FINITO
**
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten
-
B

*


 

Geen opmerkingen: