donderdag 19 maart 2020

158 – DOORBRAAK Calamiteiten zijn opportuniteiten – Lamme Goezakkerij en Tijl Uylenspielelerarij uit bittere noodzaak… Vlaanderen, let op Uw saeck

.
158 - DOORBRAAK
*
DONDERDAG19 MAART 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
Wat niet al lachende kan gezegd worden….
En staat Francofonia, diene Wael op kop, nu niet voor de ver scheurende keuze, mee tellachen? Of gaan ze nu misschien die 13-koppige ongeluks-regering laten vallen?
*
Al is het natuurlijk beter, dat we dat zelf doen… Alles namelijk wat de Vlaming doet, doet hij beter. Wij zijn wel geen mos-slimmerds, maar het mes er in! Ge moogt zeker zijn.
Sedes sapientiae
*
*
*
18 maart 2020 Erwin vanmol - Leestijd 0 minuten
*
IEDER DOET ZIJN DUIT IN HET CORONA-ZAKJE!
*
Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak - steun doorbraak
Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak
Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.
*
NA GESCHRIJFSEL
*
Doorheen de Geschiedenis der Lage Landen loopt een rode draad. Die datert al van lang vóór Marx en heeft het leven geschonken aan twee schilderachtige figuren: Tijl Uyenspiegel en Lamme Goedzak. En die zijn spijtig genoeg nietin één zak te… verpakken.
Even ginnegappen, hen nen fermen geeuw lappen en de bladzijde dan maar weer eens draaien? Zelfs in deze dagen van Corona-juwelen?
*
Calamiteiten zijn opportuniteiten. ’t Geluik vliegt, en wie het vangt, heeft het. En wij, we hebben het. We hebben den Tom TVG… en met al de rest: weg ermee
*
*
                   






Geen opmerkingen: