maandag 16 maart 2020

142 – DOORBRAAK Bisschoppen spreken - MAATREGELEN TEGEN HET HYSTERIEVIRUS - CORONA = Cowid-19 = EEN DER MOGELIJKHEDEN - SARS-CoV-2, beter gekend als het coronavirus…

661
 
   142 - DOORBRAAK
*
Maandag 16 maart 2020
VOOR GESCHRIJFSEL
*
Zoëven op de radio (Maandag 17 uur)
Volgens de Zeer Eerwaarde Heren Bisschoppen, de Hovaardigheidsbekleders van Rome staat er niets, en zeker al geen samenscholingsverbod van Overheidswege, in deze weg om ‘onze doden’ te begraven. Wereldlijk of kerkelijk werd er niet bijgezegd. Ook niet als dat ‘begraven’ bedoeld werd in de aarde of in de ‘clouds’. M.a.w. als in de Catacomben- of de crematoria –tijd.
Onder verzwegen (zoals Fat Maggie): alles mag, niets moet. Maar doe het AUB met mate..
*
MAATREGELEN TEGEN HET HYSTERIEVIRUS
*
**
*
15 maart 2020 - Leestijd 6 minuten
*
Noot van de auteur: ‘Ik heb de indruk dat men dit leest als een relativering van het virus en als een protest tegen de strenge maatregelen. Dat is het niet. Het is een aanklacht tegen hypocriet gedrag. Ik wil mijn verantwoordelijkheid in deze crisis opnemen. Maar blijven we even voorzichtig na de Corona-periode? ‘
**

CORONA = Cowid-19= EEN DER MOGELIJKHEDEN
*
We noteren Vrijdag de 13de. Kan het symbolischer? Lange rijen paniekerige burgers aan de inkom-deuren van de supermarkten, wachtend totdat de deuren openen om zich te spoeden naar levensmiddelen met een lange houdbaarheidsdatum en praktische producten zoals toiletpapier, zakdoeken en handzeep. Hier en daar wat geduw, getrek en gegrabbel om toch maar die overlevings-kit te kunnen bemachtigen. Ontsmettings-gel is nergens nog te vinden.

Het is de ochtend na de laatavond-aankondiging van zeer strenge maatregelen om, te neutraliseren. De verspreiding moet kost wat kost tegengegaan worden en dat kan alleen door menselijke contacten tot een absoluut minimum te herleiden. Scholen, winkels, horeca, recreatieplaatsen, enzovoort moeten de deuren sluiten voor onbepaalde tijd. Bezoek aan zorginstellingen is uit den boze. Begroetingen gebeuren vanop afstand. Thuiswerken voor iedereen die dat kan. Enkel de voedingswinkels en apotheken blijven volledig toegankelijk. Wie toch nog durft buiten te komen wast zijn handen en ontsmet ze tot onder de vingernagels.
Krachtdadig optreden

Het moet gezegd, na veel getreuzel, onduidelijke communicatie, geruzie en relativering hebben de overheden zich verenigd achter eenzelfde duidelijke visie in de strijd tegen het oprukkende virus. Experten pleitten al meerdere dagen voor de invoering van strengere en eenduidige maatregelen over het hele land. Onder druk van deze stemmen, maar ook van vele kritiek op sociale media, mainstream media en bij oppositie én partijgenoten bekeerden de overheden zich tot forse daadkracht.

De samenleving wordt enkele weken op non actief gezet, of toch op een minimale graad van activiteit. Zulke extreme noodmaatregelen zijn nog nooit getroffen in België, zelfs niet tijdens de destijds fel onderschatte Spaanse griep die woedde aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.
Perspectief

Het SARS-CoV-2-virus zorgt klaarblijkelijk voor een erg gevaarlijke pandemie die ons allen tot extreme voorzichtigheid noopt. Alles wat een samenleving draaiende houdt is voor onbepaalde tijd ondergeschikt aan de bestrijding ervan, zelfs de economie. Wat staat er op het spel? Mensenlevens! Maar hoeveel, dat is natuurlijk de hamvraag.
*
John Croughs
*
NA GESCHRIJFSEL
*

CORONA = Cowid-19
Dat heb ik ‘van horen zeggen’, want beroepsmatig was ik slechts ’n klein boekhoudkantoortje, en zeker geen viroloog.
Trouwens, die ‘informatie’ was/is afkomstig van dat boekhoudkantoortje, en zoals U weet: experten in de Economische Praktijk, mogen niet liegen. Vandaar mijn stil protest tegen virus-leugenaars….
-
U las hierboven bij DOORBRAAK, dat iemand met kennis van zaken…. Iets beters beweert. Ja, dat kan ook. In deze onzekere tijden is alles mogelijk. Vandaag IK, morgen GIJ.
Mij kan ’t verdomd weinig schelen, als ’t kind maar neen naam heeft.
SARS-CoV-2, beter gekend als het coronavirus…
Goed om weten: de Britten hebben op de binnen-muren van hùn Menenpoort in Ieper (‘Wypres’, op z’n Frans, zeggen die), vele duizenden namen gekerfd van ‘Soldiers, known unto to God’. De vergelijking loopt weliswaar ietwat mank, maar de kern der dingen, bij massa-evenementen, is altijd van minder belang.
De Dood, Het Oordeel en de Eeuwige Verdoemenis zijn belangrijker.
*
 
BLIJF DUS IN UW KOT…
                
 

Geen opmerkingen: