zondag 22 maart 2020

104 - HET DAGELIJKS NIEUWS Corona Manie & Volwaardige Coburger Comedie

1636
    104 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Zondag 22 maart 2020
*
    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
DE VOLWAARDIGE COMEDIE
*
De vorming van de federale noodregering, die zgz nodig was om het hoofd te kunnen bieden aan de coronacrisis, was helemaal niet nodig. Dat komt niet van mij, maar van Rik Van Cauwelaert, de eminence grise van de Vlaamse wetstraat journalistiek…./…voor CD&V ligt dat een stuk gevoeliger…/…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
Moesten de historisch Nederlanden dw.z. de originele bevolking van thans maar liefst drie ‘Staten, van de Oostzee tot aan de monding van de Zoom (La Somme) VRIJ-UIT kunnen mogen kiezen, dan zouden al lang op de torentransen, de leeuwen dansen. Alle ‘oude gewaden’ zouden zijn afgelegd. In hedendaagse bewoordingen zou betekenen dat PVV-VB het zakje besturen.
************
Rood, Blauw en Groen incl. alle tussenschakeringen, worden bij Wet verboden (insubordinatie), met de steun van de van oorsprong tot Regeren bestelde ‘Christelijken’. De ‘Kiesdrempel’ staat aan onze kant; terwijl de CVP tot nader order halvelings uitgesloten blijft ter wille van het OCRA-Schandaal, en nog meest omwille van het onlangs gepleegde VERRAAD door mee te spelen in deze zgz ‘Noodregering’.
*
Met een propere lei beginnen aan de opgang in de vaart der volkeren, eiste ook nieuwe Leiders. Deze keer door het volk zelf gekozen.
-
Allemaal zaken die dringend op de agenda staan, voor wie deze CCC-aanval zal hebben overleefd. Afspraak na Mei 2024. Houdt de vuren brandende.
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
-
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    TSF (en Flamand) 06 u-03.30 – 07 – ENZ
naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.
-
   Laat-avond-journaal van de dag voordien
21 maart 2020
Bij ons ‘in de Vlaanders’ zijn er OP EEN DAG maar liefst 30 doden bij, zodat het totaal nu op 67 staat. Er liggen meer dan 1000 gevallen in de ziekenhuizen waarvan 238 in IC. De verspreiding van de gestorven is: 33 in Brux., 10 in Vl en 24 in Wall., dus 6% van de gevallen moet dat bekopen met de dood (en niet zoals VRT meldde 3%)
-
Alle geplande niet dringende operaties zijn geannuleerd en ook zo de consultaties.
In de meeste ziekenhuizen worden de afdelingen die leeg waren gekomen, verbouwd: Technici en zelfs medisch personeel helpen daarbij. Het is nu nog de stilte voor de storm, medische ploegen zitten thuis in stand-by.
-
Wat wel opvalt, is dat er op Spoed veel minder andere gevallen zijn, zoals hartfalen, breuken, … Waarom is nog de vraag!
De grote bezorgdheid van de Overheid is nl. dat het toezicht op ouderen voor een groot deel wegvalt bij hun thuis! Eenzaam & verlaten…
De eerste 2 weken zullen nu moeten uitwijzen hoe goed de bevolking de maatregelingen opgevolgd heeft.
*
Noord-Italia, vooral Lombardije, is catastrofaal: precies of er een tsunami doorgeraasd is. 1800 patiënten op IC. Militairen helpen de zware zieken vervoeren via de weg of zelfs via de lucht, naar andere mindere drukke hospitalen. Alle zorgverleners werken er 12u/d. En 't is wel zo dat Italia met méér dan 62 miljoen inwoners, veel minder IC heeft dan wij!
De laatste 24u zijn er 800 doden bijgekomen. Totaal meer dan 4800.
Zelfs Het Leger vervoert naar de crematoria… Meestal reeds in de eerste uren na het overlijden…
-
De burgemeesters in die regio eisen nóg strengere maatregelingen. Alhoewel, sedert Mussolini ‘in de pas lopen’ meer regel is dan uitzondering….

De daklozen mogen niet op straat rondhangen: maar waar moeten ze dan heen??
In een fabriek waar be-ademings-toestellen worden gemaakt, schakelt men het leger in om te helpen. Zo kunnen er meer de deur uit…
Bij de koerier-bedrijven zingen de werknemers onder het werk. Op die manier willen ze ‘t volhouden.
*
Nederland. Heeft te weinig IC, en moeten eveneens patiënten overplaatsen naar andere ziekenhuizen onder begeleiding van het leger. Ook bussen dienen voor ziekentransport!
*
In de Elzas (L’Alsace) Frankrijk, krijgen we hetzelfde te horen. Mulhouse kan het niet meer aan. Alle AZ liggen vol, nood-hospitalen worden opgericht in veldhospitalen van het leger. Een militaire Airbus brengt patiënten over naar andere regio’s die minder getroffen zijn om daar in IC te kunnen geholpen worden.
De medische staf van Mulhouse wordt zelfs ondersteund door psychologen zodat ze het kunnen vol houden.
En dan kampen ze nog met een tekort van allerlei materiaal: mondmaskers … tot be-ademingstoestellen.
*
In Brux. controleert men met Drones: men heeft de indruk dat veel mensen de maatregelingen niet goed opvolgen. Of zou dat eerder een taal-probleem zijn??
-
In la Capitale is het, met dit mooi weer enorm druk in de parken: mensen sporten samen, en laten geen afstand tussen hen onderling. Reeds 48 PV’s opgemaakt.
*
Onze landgrenzen zijn dus potdicht sinds gisteren. Maar nog proberen mensen dit te negeren. Enkel mensen die naar hun werk gaan met een attest van de baas mogen door.
Er werd ook bekomen dat de politie-controles niet gemeld worden via de GPS-systemen!
In Kemseke was er geen controle, en zo gingen mensen te voet van Vl. naar Ned. om daar in de Albert Hein te shoppen. Waarom zou dat niet mogen, aldus die mensen zelf!!! Burgerzin??? Ook zag men op de beelden verschillende Ned. wagens bij ons binnenrijden.
Op de E17 in Rekkem kwam een (getinte) ‘Fransman’ met vrouw in lange rok ook shoppen bij ons. A ja, hij was grensarbeider bij ons, en kreeg oa maaltijdcheques als loon, maar die kon hij niet gebruiken in La Douce France. Back home was de boodschap! Enz.
*
Aan zee had men ook zijn handen vol. En de zakken leeg.
Knokke moest veel Nederlanders terugsturen. Allen kregen een PV want er was nu al genoeg verwittigd (zelfs tot op de grens met borden!!).
-
Blankenberge: 17 PV
De Haan: daar controleert men met een drone.
Daar zegt de burgemeester dat alle campings door de overheid dicht moeten. Maar… op die campings ‘wonen’ mensen permanent, dus die kunnen niet naar huis, want ze hebben er geen. Dat is al jaren een Wet dat men niet permanent op een camping mag wonen. Maar dat gebeurt overal, ook bij de Wallons.
*
AZ Groeninghe (Kortrijk) zegt dat ze voldoende bedden vrijgemaakt hebben op hun afdelingen. Ze zijn er klaar voor.
*
Haven (Antwerpen): nog 100% draaiende. Daar leveren ze goederen bv. bananen, voor de ganse EU. Wel wordt vastgesteld dat de aanvoer uit China nu daalt. Er is enkel hoop dat de dokwerkers niet ziek vallen, want dan is dat een nog grotere ramp…
*
Australië: neemt nog altijd geen drastische maatregelingen niettegenstaande het virus ook daar heeft toegeslagen. Men mag nog met max 500 mensen samen komen. Zo heeft men bepaalde stranden gesloten omdat er téveel volk was! Idioten zijn het!
*
China: geen nieuwe binnenlandse besmettingen meer, maar daar vreest men een mogelijke 2de golf vanuit het buitenland.
Huwan is al 14d virus vrij!
Hong Kong: stijgt het aantal CP. Nu moeten alle ambtenaren thuis blijven.
*
India: dat 1 miljard mensen telt, daar wilt iedereen nu naar huis. Uit vrees voor CV. Met als gevolg overvolle treinen, stations, bussen, pleinen…
*
Unizo vraagt aan de verhuurders van panden of ze niet 1 of 2 maanden huur kwijt willen schelden aan de ondernemers (die een flink budget krijgen van de Vlaamse Overheid). Zo zot had ik het nog niet bedacht!
*
Radio 2 ‘leeft mee met de mensen’: daar nu geen concerten meer mogen, brengen zij op hun app huiskamer-concerten van zangers/ressen
*
Het blijft een vraag of de Olympische Spelen dit jaar zullen doorgaan. De belangen daarrond zijn gigantisch. Bij de atleten zijn de meningen verdeeld.
*
Daar men vaststelt dat nog voor ‘veel mensen’ de maatregelingen niet duidelijk zijn, is er een nieuwe website: coronagame.be. Deze is gratis en is een spel dat men gemakkelijk met de kinderen kan spelen, bv. hoe was ik mijn handen goed?
*
In Oostende start maandag Daikin terug op: ze hebben op de werkvloer, alles aangepast zodat het veilig werken moet zijn met minder personeel.
*
Daarentegen sluit NV Deceuninck (Hooglede + Frankrijk) zijn deuren. Ze werken met duizenden arbeiders en zijn op de wereldmarkt, leider van PVC ramen en deuren
*
In Zeebrugge is er een 39 j verongelukt met de wagen, die uit de bocht vloog en uitbrandde. Hulp kon niet meer baten.
*
Door de CV ontdekken de Vlamingen terug hun buurtwinkels. Die herleven. Daar mensen zich niet te ver moeten verplaatsen voor verse producten, bv. Hoeve-boerderijen waar men verse zuivel, groenten, vlees... kan kopen.
FINITO
*
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Dit wel zeer dramatische  een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten
-
De Dag des Oordeels? De Dood komt als een dief in de nacht…
Mei ‘40
Toen was de lucht vol geronk.. ’t Gebuurte bij ons liep samen: die Rijkwachter-op-Rust van nr. 19 bezat als enige, ‘nen TSF’ waarop hij van minuut tot minuut luisterde naar zowel het NIR (Bx): die vent sprak Frans, als naar het OKW in de Deutsche
Sprache want hij had nog in de jaren 20 in Duitsland ‘gediend’. Zo bleef iedereen dagenlang getrouw op de hoogte. Met de echo’s van de Libre Belgique als toemaat.
Kijk, dezelfde seffer heerst deze morgen bij ons, aan de ontbijttafel. Met dat kleine batterij-dingetje dicht tegen ons oorschelpen. Acht uur. Van Het Westelijk Front geen Nieuws…
*
**








Geen opmerkingen: