zondag 22 maart 2020

51 – TSCHELDT CORONA MEPT GRETA & ANUNA K.O. – De Sproojes zijn over en uit – nu wijwater uiteen ander vatAUB

51 - TSCHELDT
*
CORONA MEPT GRETA & ANUNA KO
Naar verluidt zijn Greta hunberg, Anuna De Wever en tal van hun klimaat-medestanders in een collectieve depressie weggezonken.
**
Vanuit uit meerdere verre landen zijn gerenommeerde psycho-therapeuten per zeilboot, catamaran of olietanker onderweg om onze geliefde klimaat-engelen er bovenop te helpen. Te vrezen valt dat alle hulp te laat komt. maar toch niet helemaal vergeefs zal zijn. integendeel.

Met de urgentie van een hoogdringende opname op de spoedafdeling, worstelen Greta en Anuna met een acute vraag naar zingeving en het toekennen van enige betekenis aan hun bestaan.
Televisie kijken, lijkt het alleen maar erger te maken. van radio-nieuws moeten ze braken. Geen van beide durft een rinkelende GSM nog aannemen. de bodem is onder hun voeten weg geslagen. Op goed een paar weken tijd, kreeg het Corona voor mekaar waar duizenden klimaat-spijbelaartjes slechts kunnen van dromen. Dat door het massaal wegblijven van toeristen in Venetië opnieuw vissen in de gondelvrije kanalen zwemmen, zonder dat Greta of Anuna daar de hand in hebben, wordt als een streep door hun missionaris-houding beschouwd. En Corona heeft nog meer heilzaams in de aanbieding.

Vliegtuigen blijven aan de grond (tel uit je CO²-winst!). Treinen worden geschrapt. Bussen worden vervangen door een bakfiets, daar in de regel toch slechts één passagier kan worden geteld.
Zowel op het platte land, steden en grootsteden is het autoverkeer gedecimeerd. Burgers genieten van weldadige nachtrust. Ongevallen met zware letsels worden een zeldzaamheid. Zingende kinderen gaan te voet, met de fiets en de step naar school. fijn stof? nooit van gehoord! Het dagelijkse bestaan dat zich in stilte en eenvoud voltrekt, wint aan kwaliteit.
De files richting shopping-centra zijn verdampt. Het is gedaan met het aanslepen van overbodige rommel en industrieel voedsel dat de aarde en ons lichaam vernietigt.
Iedereen blijft thuis. de vakantie-industrie stort in elkaar. Het is voorgoed voorbij à 49 euro naar Barcelona, Zmsterdam en Genua te vliegen. Asfalt en beton van Europese en internationale luchthavens wordt door geëngageerde schoolkinderen weggekrabd en vervangen door een tapijt van biologische teelaarde.
Hier-winkelen wordt de norm. Buurtwinkels die het hoogst noodzakelijke aan de man brengen, schieten als tere paddenstoelen uit de grond.
Benzine-pompen gaan dicht. Auto-industrie in transitie. Huifkar en paard worden opnieuw de norm. Het kost u minstens vier weken en een voerman om bij uw Erasmus-lief in Bordeaux te geraken.
Het is gedaan met het heen en weer transporteren van miljoenen flessen wijn en duizenden vaten bier. Elk gezin heeft recht op vijf theeplanten om feesten en partijen mee op te luisteren. Water uit de kraan wordt helemaal gratis.

Bovenstaande lijst is verre van volledig. in de omgeving van Greta en Anuna kan wel worden vernomen dat beide Klimaat-Heiligen overwegen het roer helemaal om te gooien. Meer zelfs: ze broeden op een revolutionair, innovatief en urgent plan. Greta en Anuna hebben bij hoogdringendheid een audiëntie aangevraagd bij Eurocommissaris Frans Timmermans. Ze zouden deze goedbetaalde grijze baard willen vragen de 1000 miljard (!) die de Europese Green Deal ons de komende decennia zal kosten, om te buigen richting de Chinese provincie Wuhan. Een paar tientallen miljoen euro zullen overigens volstaan om openbare markten, slachthuizen en eet-stalletjes schoon te vegen en te desinfecteren. Chinese markt-kramers die toch nog worden betrapt achter aan een aanrecht dat doorbuigt van de niet-gespoelde darmkanalen, vleermuis-vleugels, kippen-magen, gebakken eekhoorn-pootjes, inktvis-schubben, wormen, sprinkhanen, gemalen tijger-kloten en gestoofde apen-hersenen, worden per direct op strafkamp gestuurd. net zoals in Mao’s goeie ouwe tijd!
tibeert
*
Naschrift
*kijk, er zijn nu eenmaal bij jonge meisjesdromen, veel soorten van. Maar bij ‘sprookjes’ weet iedereen dat deze een soort van positieve ervaring willen meegeven. Het kader is dan ook meesral schilderachtig. Zelfs bijna…hemels, bij manier van spreken.
Misschien is sit de reden waarom ze in onze tijd niet meer zo gegeerd zijn. ik durf er zelfs nen Duvel op verwedden, dat geen van beide kliimaat-vijgen ook maar iets weet over boze heksen of zo. Noch over dappere ridders op witte paarden.
Zeker wensen we hen nog een verder lang en gelukkig leven. Met misschien andere ‘vershijningen’, zo van meer religieuze aard. Waant daar zal veel vraag naar komen…
En,e, wetewa, meistjes? Als het erop aankomt, zal ‘T
Rome’ een veel vrijgeviger sponsor zijn dan die waar jullie nu fortuin mee maken.
Odertussen, zodra het kan, ga
terug naar de schoolbanken om er die ‘stringen van jullie te verslijten. Stringen BH’s, zijn zo hebben jullie al bewezen, de beste middelen om mooi weer mee te maken.
.
Onnozele truntekoesen! Rap were in ulder kot.



 

Geen opmerkingen: