maandag 16 maart 2020

144 – DOORBRAAK ‘HOOG TIJD VOOR MAATREGELEN VOLKSGEZONDHEID’ - ze waarschuwde al eind December

353
     144 - DOORBRAAK
*
Maandag 16 maart 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
Tik, na lezing van wat volgt, op ONDEERSTAANDE link, om het interview te beluisteren via dit soort verbinding…
**
*
KATHLEEN DEPOORTER: ‘HOOG TIJD VOOR MAATREGELEN VOLKSGEZONDHEID’
*
**
*
16 maart 2020- Leestijd 0 minuten
*
Kathleen Depoorter (N-VA) is Apotheker en zetelt sinds mei 2019 in De Kamer. Volksgezondheid is dus helemaal haar terrein. Ze waarschuwde al eind December dat er maatregelen moesten genomen worden op het terrein. Ze nam onlangs zelf initiatief om mondmaskers geleverd te krijgen.
**
*

Om de patiënt te beschermen, heeft ze trouwens geijverd om de geheime farma-deals op een evenwichtige manier te controleren. Ze afschaffen zou in het nadeel van de patiënt geweest zijn, maar democratische controle is nu ook mogelijk na een uitspraak van de Raad van State. Verder ijvert ze voor een wetsvoorstel die de voorraad van geneesmiddelen moet waarborgen.

Kortom, een gezond gesprek tussen David Geens en Kathleen Depoorter in volle corona-crisis.
*
David Geens
*
NA GESCHRIJFSEL
*
..... ze waarschuwde al eind December…
-
     EinD December: dat is ruim 2 maand voor de epidemie zo goed als niet meer te stoppen is.
Fat Maggie doet er, op TV, het zedig zwijgen aan toe. Da’s echt niet veel, maar minder kan niet. Tenzij verlegen de andere kant opkijken. Maar dat mogen we dan weer niet zien.
Ja, PVV-Coriféé, de boodschap van TVH moet wel hard aankomen. Het VB (38%) samen met de NVA (19%)…. 38+19 = 57%. Hou dus de eer aan Uzelf.
Met vriendelijke groenten naar Uw hoofd. Liefst rotte tomaten, maar spijtig is het daarvoor nog net iets te vroeg in het seizoen.
Met Pasen misschien? Dan is de ponte van de quarantaine er wellicht al af, en kunt U gerust op ski-vakantie vertrekken. Liefst zo ver mogelijk. Is Timboektoe goed voor U? Of mag het Marrakesh zijn?
Enne, o ja, voor ik het vergeet. Neem gerust de rest van Uw blauw partijtje mee, met diene Wael om de rij te sluiten. En de wind in ’t gat, hé.

     
 

 

Geen opmerkingen: