maandag 16 maart 2020

47 – EJ. BRON Àf Haan op de loop voor zijn en ons aller lot in de gewezen DDR

795
47 – EJ. BRON
*
MET CORONA BESMETTE AFGHAAN MET ERNSTIGE ZIEKTESYMPTOMEN VERDWIJNT UIT AZC IN SUHL
*
Geplaatst op 15 maart 2020
*
*
Geen zin in quarantaine: met Corona besmette Afghaan met ernstige ziekte-symptomen verdwijnt uit AZC in Suhl
**
*
De instelling voor eerste opvang in de stad Suhl in Thüringen.

Zelfs in de crisis blijft in ‘Merkel-Duitsland’ het dagelijkse falen van de Staat een betrouwbare constante: in een Instelling voor 1ste opvang in de stad Suhl in Thüringen bevinden alle 533 bewoners zich sinds gistermorgen in quarantaine – nadat een “vluchteling” met ziekte-symptomen positief op Corona werd getest. En uitgerekend die is nu verdwenen.

journalistenwatch

Zoals “inSüdthüringen.de” bericht, zou de besmette persoon een Afghaan zijn, die compleet ongehinderd via Zweden Hamburg zou zijn binnengekomen en pas vrijdagmorgen in de Instelling voor Eerste Opvang in Suhl aankwam. Daar zou zijn toestand de hele dag “erg verslechterd” zijn, hij zou er “slecht uitgezien hebben, zwaar gehoest hebben en koorts gehad hebben”. ´s Avonds liet hij zich nog door de EHBO-post controleren – daarna verdween hij uit de Instelling en dook onder. De andere 533 bewoners zitten nu in quarantaine.
**
*
Groene Minister van Migratie van Thüringen, Dirk Adams,
*
Daar kregen ze gisteren bezoek van de Groene minister van Migratie van Thüringen, Dirk Adams, samen met de verantwoordelijke president van het bestuurs-kantoor van de deelstaat en de Burgemeester van Suhl. De hele instelling wordt nu volgens “inSüdthüringen.de” beveiligd door de Politie, die “uit de hele Deelstaat werden samengetrokken”.

Geen begrip van de “bescherming-zoekers” voor gezondheids-politieke maatregelen
Reden: de “bescherming-zoekers” vonden het helemaal niet nodig om gevolg te geven aan de quarantaine-voorschriften – en moesten daarom “gehinderd worden aan het verlaten van de Instelling”. Anderen protesteerden luidkeels en gingen zelfs in hongerstaking. Ondanks Corona blijven ze denken overal aanspraak op te kunnen maken.

Dat alleen al het meest primitieve begrip voor zulke preventieve maatregelen ontbreekt, spreekt boekdelen over de graad van socialisering en vooral over het constant beweerde “integratie-vermogen” van de zogenaamde vluchtelingen, die door Duitsland onverdroten, zelfs terwijl het hele land stap voor stap wordt stilgelegd, opgenomen en gehuisvest blijven worden. Wat er gebeurt wanneer nog meer Corona-positieve asielzoekers onderduiken, die niet de door de brave Duitser aan de dag gelegde volgzaamheid en bereidheid tot medewerking aan het overmeesteren van de crisis bezitten – daarover kun je maar beter helemaal niet nadenken.
*
Bron:

NASCHRIFT

Minister? Of is het niet eerder Mini Ster
KIJK….
Ondergetekende is, zoals U weet, is ’n heel tijdeke gelden al tot de jaren van verstand gekomen. Enfin, hoop ik toch. Wat er ook van is, voor iemand die het tot Minister geschopt heeft, zal ik die altijd en in alle omstandigheden met ‘n Hoofdletter aanspreken. Is gewoon een zaak van spontane etiquette. Men zei toch ook niet “paus pius XII” i.p.v. Paus Pius XII . In de Lagere Jongensschool leerden we half de jaren ‘50 trouwens ’n lied dat ongeveer zó klinkt, als “Eviva Pio, Padre nostro, il Papa Pio Duodecimo.
Dankie wel, Meester Daniël
**
*
En ja, hoe de Geschiedenis ook eenmaal de huidige Paus (paus?) Francesco zal onthouden, is nog maar de vraag.
-
Anders goed gevonden, hé, van diene Groene Mini Ster, hoe heet die ook weer?, om het, zo jong nog, te hebben gebracht tot Chef van de Sraci, Afd. Op Voorhand Verloren Zaken. Het alternatief kan niet moeilijk zijn…. Zal waarschijnlijk daar al zijn nog voor dat virus is verdwenen…
Angelina Märkallaina dan maar weer. Die is door al die trammelant rond de AfD reeds haar (op voorhand afgesproken wereldberoemde) opvolgster kwijt geraakt. Spijtig, hé.
Misschien de voorbode, dat het met haar bijna ‘geschafft’ is met al dat ‘Das schaffen wir’..
-
Ook hierboven gelet om mijn aangeboren Hoofdletter-Manie? Zoveel verbeterwerk! Mijn wijsvingers doen er pijn van.
How did they dare! Een regering blameren, daar waar er zou moeten staan dat deze Regering best een definitieve trap onder haar kont krijgt. Jawel, Kont, met kleine letter. Want zoveel zijn ze nu ook niet waard.
En dan nog ’n tweede zaak: = al die rare bij-bedoelingen. Zo zeggen de mensen bij ons over ne lapzat, dat ie ‘popeloere zat’ is. Al eens dieper ingegaan op de oorsprong van dergelijke gezegden? Allez, Walter, ‘k zal het dan eens anders zeggen.
“Dermate bedronken zijn, dat betrokkene begint te loeren”. En waar naartoe loert zo ne vent dan? Juist.
Dat ‘dansen’ (bumpen) van daar straks bracht me deze volkswijsheid boven in mijn hoofd. En als ‘t in mijn hoofd zit, zit het ook in mijn kop.
**
*
Goed, hé, Verastenhoven Bonaventuur …. Uit wijlen De Collega’s. Want het verschil maakt altijd de differentie uit.
Hij haalt het in zijn hoofd, maar hij steekt het in zijn kop..

Geen opmerkingen: