donderdag 19 maart 2020

101 - HET DAGELIJKS NIEUWS Namen noemend van het clubje Vlaams hatende samenzwweerders – Corona en Xavier Waterslagers

.
    101 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
DONDERDAG19 MAART 2020
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Lezerreacties
*
… hij stelde dat die herstart naar die zgz ‘volwaardige regering’ in feite een reden was om een deel postjes bij te maken…./…10 van de 13 …/… In De Standaard…/… De nieuwe opvolgers in het parlement zijn o.a. Sammy Mahdi, de voorzitter van de CD&V-jongeren , Bercy Slegers – ook CD&V, die Natalie Muylle opvolgt, Tania Dejonge (Open VLD), die in de Kamer de plaats van Crootje inneemt en Bram Delvaux die er op de plaats van Maggie De Block komt te zitten…./…over Poetin (‘Vlad van Leningrad’), waarin hij vindt dat ik ook wel eens meer iets mocht schrijven over die andere grote heerser, Xi Jinping, die eveneens voor het leven benoemd i…/… Wel, het Rusland van Poetin, het Turkije van Erdogan, het Syriê van Assad en het Iran van de Ayatollahs zijn voor mij allemaal schurkenstaten
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…
-
En ik die al altijd heb gehoord dat het getal 13 ’n ongeluksgetal was… Er zijn dus geennatuurwetten meer. Goeede tijden dus voor mensen die naar de maan willen vliegen….
-
En het is natuurlijk weer De Schandaard die het monster de bel moet aanbinden. Enne, juist llijk de kat van ons Omoe die moest jongen en het ging niet, probeerde ze nog ne keer en het gong. Dat soort samenzweerders krijft begot zelfs ‘de ‘meerderheid’ achter zich…
-
En dan komt er iets dat Guvaal door elkaar haalt. ‘De Poet’ en Assad naast de Ayatollahs en Erdogan zetten: dat is water boven op het vuur zetten. De eersten besturen elk hun eigen land op de eufen manier, maar ze laten ons gerust
De andere twee daarentegen… Die doen zelfs de duivels tegen elkaar vechten.
Enfin, die doen maar. Wil ik maar zeggen, dat vòór de Ayatollahs de dames in de straen van Teheran erbij liepen als Westersen. Lichtjes uitdagend zelfs. Maar ja, diene Sjah daar werd ineens ziek en ging piepe-dood. Wete nog van zijn Farah Diba, de Queen van de carwalk.. Ook onthouden hoe die Khomme Ny, terug uit Parijs, kwam, uit verbanning? Hoe die terug voet aan de grond zette in dat land? 24 uur later liep iedere vrouw met gebogen hoofd weer in jutezakken rond…
 Och, ’t is maar een gedacht lijk ’n ander. En wat koop je ervoor?
**
*
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
**
TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – ENZN naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.
-
Scholen: vlg beroep ouders apartheid opgelegd – overal waar mensen nog gereglementeerd mogen komen: bakker, beehouwer: herrekederrie – Cristina de Champetter (ECB) 750 MILLIARD NIEUWE PESCHIJVEN. Om PANIEK TE VERMINDEN      - China : vrij van besmettingen tenzij ‘externen’ die terugkeren maar ziek zijn – meerderheid Chinezen zijn genezen – hier te lande eindigt het hamsteren overal pop rumoer – het ABL werd ingezet…
-
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
-
12 uur. Corona is zaak van leven of dood, geen zaak van Wlen of Vlamen – de broek afgedaan. Italië faat de weg op van China, maar dan duizend keer erger….
-
Mail van onze vrienden uit Italia. In het Italiaans van ’n Oekraïnse vrouw naar haar Vlaamse collega…
Traagjes lezen, even Google Mappen, en U zit er meteen midden in… Bolsena, het stadje waar in de late jaren 1500 ons Margrietje Vande Ghinste haar laatste levensjaren sleet. Het is alsof ze daar, na 500 jaar, nog iedere dag op straat komt…
   Date: wo 18 mrt. 2020 om 15:00
Subject: Re: La Salute?
Ciao, la situazione non è buona, è stata prima morta a Bolsena, intorno ci sono alcuni contagiati. Io sono a casa con i bimbi, la pizzeria e chiusa come tutto resto, anche banca per farti capire che non c'è nulla fuori di alimentari. La spesa posso fare solo a Grotte di castro, perché rischiamo la multa sé vado a Acquapendente di 206€, esco una volta o due a settimana per farla da sola con mascherina e guanti. Yuriy ha avuto influenza, ora un po'si ripreso, loro ancora lavorano. Io ho ora un po'di tosse e mal di gola da due settimane, dottore dice che influenza. Un abbraccio.”
 Laat-avond-journaal van de dag voordien
*
*
NIHIL
18 maart 2020
*
In extremis nog dit windje uit de zandwoestijn…
Corona: nog 2 ½ weken thuisblijven zegt onze regering; ons sociaal leven een tijdje opgeven. Er geldt tevens een samenscholingsverbod en de politie controleert de naleving van de maatregelen. Nu ook geen openbare markten meer, containerparken dicht, en ook de doe-het-zelf-zaken (die nu goed draaiden), daar de Vlaming niet op zijn gat kan zitten als hij thuis is!.
-
Sporten mag nog (joggen) maar met max. 2 personen.
-
Aan supermarkten worden veiligheids-agenten ingezet om alles vlot te laten verlopen: 1 persoon/m2.
Reeds 400.000 tijdelijke economische werklozen, en de 145.000 huishoud-hulpen willen ook dit statuut. Zij krijgen dan 70% van hun brutoloon. Zij kunnen dan op vrijwillige basis ingezet worden in ‘de Zorgsector om daar eventueel te helpen, al is het maar om te kuisen. Bij die tijdelijke werklozen wordt hun energie-factuur betaald door de Vlaamse Regering: nu voor 1/12 van de factuur van vorig jaar.
-
De Heer J.J. zegt dat de EU geld geeft voor de gevolgen van het virus: maar er gaat méér naar Wallonië dan naar Vlaanderen, niettegenstaande de Vlamingen met meer zijn en dat het virus ook hier meer mensen treft. Wordt nogal besproken!
In ons land 1486 besmette personen, waaronder 889 in Vlaanderen en 597 in de rest.
-
In de Paasvakantie gaan er voor de jeugd geen kampen door.
Bij ons zijn er nu 14 doden en 500 mensen in een ziekenhuis; 135 nieuwe besmettingen vandaag.
-
De eerste patiënt (reeds vermeld) was in AZ Brugge opgenomen en heeft nu de kliniek mogen verlaten maar moet nog 3 weken in quarantaine thuis. Hij plaatste een berichtje op de sociale media waarop hij zegt dat hij er eerst ‘mee gelachen had’, maar nu raadt hij iedereen aan… in zijn kot te blijven!!!
*
In Italia reeds meer dan 3000 doden: horror-toestanden in de ziekenhuizen, zegt een internist. Mensen die op intensieve moeten liggen, liggen op gewone afdelingen naast elkaar, zelfs op de gang, en sommige zelfs hebben geen bed, maar moeten aan een be-ademingstoestel ‘liggen’ op een stoel!!! En het aantal blijft maar stijgen…
*
Frankrijk: 2de lockdown-dag: je moet er een briefje hebben om je te verplaatsen.
*
De haven van Zeebrugge moet operationeel blijven: zoniet valt onze economie stil. Vrachtwagens worden extra ontsmet, vooral die voor de voedingssector.
*
Johnny Voners, een echte Tienenaar, is gestorven aan kanker op zijn 74ste. Ze hadden reeds de opnames van de nieuwe film ivm De Kampioenen stilgelegd.
Hijwas enerzijds een gevierd acteur (De Collega’s, Axel Nort, ’t Pleintje…) Maar allen zullen hem blijven herinneren als Xavier Waterslaghers van De Kampioenen, die altijd om nen ‘dagschotel’ vroeg… Zijn gids was Nand Buyl, waarbij hij aan zijn zijde speelde in de Axel Nort, een detective-serie waarin een man gekleed als Sherlock Holmes, rijdend in een oud 2 peekaa'tje, misdrijven oplost.
Anderzijds was hij een goede zanger, die vooral het repertoire van Charles Aznavour zong.
*
Het Euro Song Festival 2020 in Rotterdam moet voor de 1ste keer in zijn 64-jarig bestaan, afgelast worden.
*
USA: Joe Biden wint terug in 3 staten! Trumpy, are you there

FINITO

*
*

DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Ja, thuis zitten heeft zo zijn eigen charmes. Maar dat zal U wel al gemerkt hebben…
Alhoewel. De stilte op straat, bgint hinderlijk te worden. De wereld om ons heen lijkt nu al één groot kerkhof te zijn. Mar dan een ‘kerkhof’ met zonder kerken maar met vooral veel om de haverklap bom-lege mosketen..
En de TSF laar blijven janken over altijd hetzelfde. Dat de ‘Dagschotel-binnenlapper’ dood is, is bijna het enige Nieuws dat de moeite waard is.
Ja Ja, dat is zo. Als in ’t Parlement de Vlamingen tot op het bloot vel de broek afgestroopt worden: wat zie je dan?
Je ziet helemaal niets. Want het is de herhaling van een herhaling van een verftoning die al bijna 200 jaar duurt. Geen Lamme Goesdzakken dus, maar Lamme Klootzakken…
Maar voor Xavier Waterslaghers is dat geen probleem meer. En daar moeten we met z’n allen maar eens naartoe. Zeg dat de Wael het gezegd heeft….
Skoll, Pascol en doe ze nog ne keer vól.
*



 

Geen opmerkingen: