zondag 15 maart 2020

140 – DOORBRAAK De Palestijnse kwestie versus de SOA – het hele verleden moet in de weegschaal niet ’n klein partikeltje want dat is geschiedenis-vervalsing

1362
140 - DOORBRAAK
*
ZONDAG 15 MAART 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
U leest hieronder over De ‘Palestijnse Kwestie t.o.v. de Sjoa.. De eerste zijnde een opgeklopt actueel kunstmatig geheel, en het tweede de grootste mondiale genocide aller tijden. Ons aller Wikipedia gaat in op de details…
Er zijn in feite voor dergelijke duivelse verhalen, geen woorden genoeg voor. Maar vergeten of negeren kan nu eenmaal niet.
In het hiernavolgend hoofd-artikel (Doorbraak) staan daarover verwarrende eerder banaliserende berichten. Althans op het eerste zicht. Maar wetende dat deze ‘Bron’ altijd beter serveert dan gewone verschaalde SPA doet me dat toch even dieper doordenken.
Over bijvoorbeeld, grof gesteld, de figuren van AH tov DT. Een bedenking die wel ’n hele fles scheelt op die ene borrel.
**
*
Ik bepaal mij nader. Beiden waren/zijn geboren ‘Leiders’. Dat staat, gezien hun daden buiten kijf. Tot bij die ene de stoppen doorsloegen, omdat dat nu eenmaal heel eenvoudig in zijn genen ingebakken zat.
“Maar wat ‘de Joden’ eertijds moesten lijden, lijden nu de Palestijnen”. Een nogal àl te vlotte benadering die vooral zowel de poco geit als het poco schaap wil sparen.
Maar soit, ik wil geen voorbarige conclusies trekken, luisteren we dus eerst even naar wat volgt. Want inderdaad, ‘De koppeling van verleden en heden vereist een zeer zorgvuldige aanpak”,
Of course, over die aanpak, maar als gaat om het verleden, dan gans het verleden, de Waarheid, de volledige Waarheid, en niets dan de Waarheid. Het gaat namelijk niet over ’n paar generaties, maar om alle, sedert eeuwen, àlle generaties.


CONFLICT RONDOM DE KAZERNE DOSSIN
*
*
Museum Kazerne Dossin.
foto: ©Reporters
14 maart 2020
*
Negen leden van de Wetenschappelijke Raad van Kazerne Dossin – Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten hebben afgelopen maandagavond ontslag genomen en daar is nu nog een tiende lid bij gekomen.
**
Brigitte Herremans
*
Zij hebben deze stap gezet uit onvrede over het beleid van de Raad van Bestuur van Kazerne Dossin. Vooral de weigering om aan Brigitte Herremans de vredesprijs van Pax Christi in Kazerne Dossin te laten uitreiken, vond men onaanvaardbaar.
Antisemitisme

Toch was het minder evident om aan deze mensenrechten-activiste een prijs uit te reiken op de plaats waar 25.000 Joden uit België zijn gedeporteerd om in vernietigingskampen te worden vermoord. Haar visie het conflict tussen Israël en de Palestijnen is omstreden en het feit dat zij zich tegen de internationaal erkende definitie van antisemitisme keert, zoals die is opgesteld door de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), pleitte er niet voor om haar juist op deze bijzondere plek te eren. Deze definitie is immers een effectief wapen gebleken in de strijd tegen het antisemitisme. Niettemin wijst Brigitte Herremans haar af, omdat zij het er niet mee eens is dat ‘het uiten van disproportionele kritiek op de Staat Israël’ als antisemitisme wordt gezien.
Endlösung

Wat de Joden eertijds moesten lijden, lijden nu de Palestijnen.

De keuze voor deze Joodse gedenkplaats om uitgerekend daar de vredesprijs aan Brigitte Herremans uit te reiken, was in feite een poging van Pax Christi om de actuele situatie van de Palestijnse bevolking in de bezette gebieden te koppelen aan wat tijdens de Sjoa (Holocaust) is gebeurd. Men stelt zo de Palestijnen voor als beklagenswaardige slachtoffers van de Joodse Staat, waarbij het lot van de Joden tijdens het Derde Rijk ter vergelijking wordt aangevoerd. Wat de Joden eertijds moesten lijden, lijden nu de Palestijnen – alsof Israël een plan zou hebben ontwikkeld om het Palestijnse volk uit te roeien, zoals eens de Nazi’s met hun Endlösung…
Conflict import

De situatie hier in Vlaanderen is al ingewikkeld genoeg

Het was daarom een wijs besluit van het Dagelijks Bestuur van Kazerne Dossin om Pax Christi niet de kans te geven het Midden-Oostenconflict te importeren in een herinnerings-centrum aan de Sjoa, zodat de prijs-uitreiking elders moest plaatsvinden op neutraal terrein. De situatie hier in Vlaanderen is al ingewikkeld genoeg – neem bijvoorbeeld de anti-Joodse karikaturen tijdens het afgelopen carnaval in Aalst, maar ook de weigering van moslim leerlingen om een voet in dit Mechelse museum te zetten, omdat het Joods zou zijn. Het zou geen goede zaak zijn geweest om deze verder te compliceren met een controversiële prijs-uitreiking.

Het zou inderdaad beter zijn geweest wanneer men dit besluit niet pas op het laatste nippertje had genomen, zoals nu is geschied. De Raad van Bestuur heeft zich daarvoor ook verontschuldigd, niet voor de weigering op zich. En dit laatste was nu juist de reden waarom deze tien leden van de Wetenschappelijke Raad zijn opgestapt.

dat men actuele problematiek wil koppelen aan het herdenken van de slachtoffers van de Sjoa

Het conflict, dat nu door hun vertrek helaas op de spits is gedreven, staat niet op zichzelf. Het achter liggende probleem, dat bijvoorbeeld ook rondom het Herinnerings-centrum Kamp Westerbork in Nederland vorig jaar voor de nodige commotie heeft gezorgd, is dat men actuele problematiek wil koppelen aan het herdenken van de slachtoffers van de Sjoa. Aangezien de Sjoa een unieke gebeurtenis is – niet vergelijkbaar met enige andere genocide – zal een dergelijke koppeling onvermijdelijk voor problemen zorgen. Wie iedereen wil gedenken, gedenkt in feite niemand.
Afstand

Een memoriaal vraagt bovendien om historische distantie, mensenrechten juist om een actuele politieke keuze. Het zou daarom beter zijn om dit cruciale verschil in de doelstelling van Kazerne Dossin – Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten beter te verdisconteren. De koppeling van verleden en heden vereist een zeer zorgvuldige aanpak, waarbij de herinnering aan de Joodse slachtoffers altijd voorop moet staan. Alleen door zeer terughoudend om te gaan met gevoelige kwesties als het conflict tussen Israël en de Palestijnen, kan de nodige sereniteit voor deze Joodse herdenkingsplek worden gegarandeerd. Een prijsuitreiking, zoals beoogd door Pax Christi, paste niet binnen deze aanpak.
*
Klaas A.D. Smelik
*
*
NA GESCHRIJFSEL
*
Dus nog maar eens de Nazi’s. Wie of wat in ’s Hemels Naam mogen dat wel geweest zijn? De Nationaal Zionisten? Ja, dat zal het zijn! Die Nazi-zwijnen, dat waren zij NA ZI’S. Echt van die smerige Zionisten, die doorheen ja zelfs doorheen de Christelijke Geschiedenis, we als ‘Joden’, stinkende Joden, hebben leren kennen. Kennen en waarderen? Zo bvb voor de diepe KERN van onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving?
Nou Moe, d’er is flink wat mis met die opvattingen over het Godsvolk.
-
… ook de weigering van moslim-leerlingen om een voet in dit Mechelse museum te zetten,
Heb ik dat goed gelezen? Staat dat er zo? En als ik vragen mag: waarom mochten we dat niet weten? O, gewoon omdat dat soort ‘jongeren’ hier verder ongestoord zou mogen opgroeien. Tot ze in staat zijn Sultan Erdogans megalomane moordplannen in Eurabië uit te voeren?
-
Vernietigingskampen… Neen, hier zijn niet bedoeld de tragische vluchtelingen-kampen op Lesbos en/of aan de Grieks/Turkse grens, waar op ditzelfde uur duizenden sukkelaars omkomen door ontbering, maar naar ’t schijnt vooral door COWID-19, zoals dat Corona Virus wetenschappelijk schijnt te heten. Neen, toen was het niet Communistisch China of Erdogan die de schuld kon in des schoenen geschoven worden, maar in die bedoelde kampen, waar ‘Arbeit Frei mache’, het Zyclon-B vazn de Duitse Nat. Socialisten. Ergo, de uitvinder van dat dodelijk gas der Arbeit- und Vernichtungs Lager, was dezelfde als de Joods-Duitse Nobelprijs-winnaar
Fritz Haber
*
… over wie U hier vroeger al meer heeft kunnen lezen.
Natuurlijk was die Nobel Prijs in hoofdzaak voor die andere uitvinding van hem, die de landbouw-wereld een ander aanschijn zou geven: de kunstmest.
Ja, die ‘wetenschappers’… die vinden van alles uit. De ene (slechte) dag is het ZyclonB, de andere dag een of ander virus, dat al even dodelijk is, maar waarvoor, anders dan voor dat Zyclon, al bijna zeker een efficiënt middel tegen zal ‘ontdekt’ worden. Een wetenschappelijk bestrijdings-middel dat wel al bestond maar nog eerst diende te worden ‘uitgevonden’. Concerns als Hochtst en IGFarben moeten toch ook leven. Voor dat andere “Gas’ moest even Oom Adi en zijn kliek de hoek zijn omgegaan. Al blijft het in mijn achterhoofd rondspoken, dat het communisme de oorspronkelijke versie is geweest van het…Socialisme daar voor iets tussen zit. Massa-vernietigingswapens zijn inderdaad ook… wapens.
-
Italianen zeggen over dergelijke onzin:
‘Si non e vero, e ben trovato’…
*
*
 


Geen opmerkingen: