dinsdag 17 maart 2020

48 – TSCHELDT De Hassans en het OCMW- Het CV temporiseert Marc Leemans – Sjeke Skarline II is verzworen – 1 koper per m²

1115
48 - TSCHELDT
*
OP TOURNEE MET HET OCMW (9): DE TRUC VAN DE PRO DEO ADVOCAAT
*
*
14 maart 2020
*
Elke week valt er ergens in Vlaanderen een dossier uit een groene lak-ijzeren kast van een groot OCMW. Alleen de vrijwillig medewerkende journalisten van ‘tScheldt verwaardigen het zich om te bukken en het dossier op te rapen. De betaalde en gesyndiceerde collega’s van de Regimepers halen hun neus op voor dergelijke dossiers want zij vinden - het ongepast om kritiek te hebben op beslissingen van een eerbiedwaardige instelling als het OCMW.
**
*
Deze week het verhaal van de familie Hassan.

De familie Hassan is een vluchtend gezin. Zij hebben iets wat een gewone Vlaming niet heeft, een pro-deo-advocaat. Het is ‘tScheldt nog altijd een raadsel hoe de familie Hassan in België kan arriveren uit oorlogsgebied zonder bagage, maar wel met een pro deo advocaat onder de arm.

Dankzij hun pro deo advocaat verwerven de Hassans op een wip en een gauw het diploma van ‘erkend vluchteling‘. Het is na ‘burgerlijk ingenieur’ het meest interessante diploma in België want het levert ogenblikkelijk een riant inkomen op dat mits wat hulp van de pro deo advocaat kan omgezet worden in een permanente bron van inkomsten zonder dat de Hassans ooit maar één dag moeten werken in hun verdere leven.
**
*
De Hassans zijn met 8. Papa, mama, 5 kinderen (waarvan 3 minderjarig) en een inwonende grootmoeder. Eigenlijk zijn ze met 9 want de pro deo advocaat is vastgelijmd aan elke aanvraag die de Hassans in ons systeem lanceren.

De eerste truc van de pro deo advocaat is de Hassans te verdelen over drie verschillende hulpsystemen die de Hassans – zoals investeringsfondsen – Manna 1, Manna 2 en Manna 3 hebben genoemd naar de Bijbelse oorsprong van het ‘brood uit de hemel’, de ‘hemel’ zijnde Vlaanderen.
De pro deo advocaat verdeelt de noden van de Hassans over: Manna 1 of de ‘leeflonen’, Manna 2 of de ‘hulpgelden’ en Manna 3 of de ‘gedelegeerde beslissingen’ een vanwege de Overheid opgelegd extra bingo-kassasysteem voor erkende vluchtelingen.

Door de familie in 3 op te splitsen slaagt de pro deo advocaat erin om een installatie-premie van 1250 euro te bekomen voor mama Hassan én papa Hassan (2 x dus) via het systeem van de gedelegeerde beslissingen. Oma Hassan krijgt 1250 euro installatie-premie via het systeem van de hulpgelden. En waarom ook niet, de twee meerderjarige kinderen krijgen ook nog eens 1250 euro elk via het systeem van het ‘individueel recht’.

De Hassans krijgen dus 5 x dezelfde installatie-premie. Normaal dient dit voor 5 onderkomens te installeren. Maar de Hassans gaan allemaal in één huis wonen met achter de kiezen dus 5 installatiepremie’s.

Normaal kan je met deze premies bijvoorbeeld een wasmachine kopen. Van zodra het woord wasmachine viel, veerde de pro deo advocaat op en bezweerde de Hassans geen wasmachine te kopen. Nee, de pro deo advocaat wist ook daar een mouw aangepast. De pro deo ging eerst naar Eandis voor een energie-cheque van 200 euro, en ging daarna naar het ‘energie-fonds’ voor een extra 200 euro. Kassa voor de Hassans, opnieuw 400 euro.

De pro deo heeft een soort van zwartboek bij getiteld ‘Hoe pluim je de Vlaamse samenleving’ en voor de Hassans hun eerste woord Nederlands kenden werd hun elektriciteit betaald, werd hun zorg-verzekering betaald, werden alle school-rekeningen van alle kinderen betaald door het OCMW en had elke meerderjarige in het gezin ‘leefgeld’.

Het enige wat de Hassans voortdurend moeten doen is tonen dat ze werkwillig zijn. In de praktijk betekent dit: ‘naar de Nederlandse les gaan’. Dat is het enige wat de Hassans moeten doen.

De Hassans die hier nooit een euro hebben afgedragen hebben binnen het jaar een gezamenlijk inkomen waar een gewoon Vlaams gezin nooit aan komt.

De pro deo zag ook dat er in het gezin Hassan twee kinderen zijn die meerderjarig zijn. Zou het niet leuk zijn dat zij met een mooie wagen doorheen Vlaanderen kunnen rijden? Daarvoor heb je echter een rijbewijs nodig. Daarvoor met je eerst een theoretisch rijbewijs halen. En rijlessen nemen. In een normaal Vlaams gezin wordt daarvoor gespaard of gaan de kinderen ervoor werken. Allemaal niet nodig bij de Hassans. Zij hebben immers hun bijna inwonende pro deo advocaat. Die richtte zich tot geld-fonds Manna 2, het fonds van de hulpgelden dat beheerd wordt door de Robin Hoods van het OCMW (Robin Hood in de zin van, pak het geld af van gewone Vlamingen en herverdeel het onder de Hassans). Het duurde niet lang of er stond 300 euro op de rekening van de Hassans zodat twee kinderen naar de rijschool konden gaan.

Lieve vrienden, Vlamingen en Anderen, laat dit tot U doordringen. Het OCMW betaalt de rijschool voor kinderen van erkende vluchtelingen.

De drie minderjarigen hebben uiteraard ook vervoer nodig. Zij kregen uit het Manna 2 fonds 3 keer geld om een fiets te kopen. Zo kreeg een plus 12-jarige 130 euro en een min 12-jarige 75 euro. Na twee maanden werden beide fietsen gestolen. Het immer goedlachse OCMW ontving een nieuwe aanvraag van de pro deo voor opnieuw 130 euro en 75 euro. En zoals we het OCMW kennen, werd dit opnieuw gezwind gestort op de ondertussen uitpuilende rekening van de Hassans.

En nu gij!
De Bekbroeder
                  

*
NASCHRIFT
*
Wat niet al lachende kan gezegd worden, is de waarheid niet…
Een waarheid als een koe. En inderdaad, koeien zijn er in hoofdzaak om gemolken te worden. Om, op ’t laatst, nog als soepvlees te worden opgefret…

 Soc. Verkiez. Uitgesteld
**
Superman M.L.
*
Merde alors! Dat WILMÈS-effect, van het niveau van haar Achtbare Voorgangster, de Weledele Heer Sjieke Sjarel, begint al van de eerste dag bij mij ook al door te slaan. Radio Klara zal dus voortaan de TSF heten. Poco difficile, no? Wot do joe stink?
Daarnet op de TSF dus het heugelijk nieuws vernomen, dat, voor wat betreft ‘aan de verkeerde kant van de Geschiedenis staan’, de Vakbonden deze keer wèl prijs hebben…. Dat CV, joe now… Die Fijne Heren met propere handjes (ACV+ABVV) moeten voortaan ‘temporiseren’. Ten gevolge van het CV..
Wat ’n echt ongemakkelijke kant van de dagelijkse realiteit zou zijn. Nen realistischen ‘Inconvenient Truth….
Wat gij, Marc Leemans?
-
12u: Sofia Loren II (Sorry Sjieke Sjarel II) dat Serpent op de Constitution gezworen.
Straks de ‘Nacht der Lange Messen’’?
*
IN EXTREMIS
13 uur. Het is zo ver. In de winkels die nog mogen ‘open’ zijn: één klant per 10 m². Verder, onder politie-controle: iedereen blijft binnen. Zet, vanaf NU, geen poot meer buiten de eigen voordeur.
En dàt, met als enig middel van ‘verzet’, Tinternet…
Moeder, waarom leven wij nog?

*





Geen opmerkingen: