vrijdag 27 maart 2020

54 – E. J. BRON De Spaanse Furie dze keer in eigen l and

584
54 – E. J. BRON
*
Voor geschrijfsel
*
De reisroute van het CRCV (Corona Virus). Via het Italië van de Oude Romeinen die de hele wereld, de Oude zowel als de Nieuwe, later (toch uit hun omgeving) het Katholicisme brachten en meteen onze huidige Beschaving & Welstand. Vooral in de Lage Landen ‘vaarden we er wel bij’. Bloeiende handel. Welvaart Cultuur. Zie Erasmus. Zie Keizer Karel V, geboren 1500 in het Gentse ‘Patershol. Hij heerste vanuit Valladolid, over zijn erfdeel, over een Rijk waar ’de Zon nooit onderging’….
Toen leefde de voorzaten van Magnièt en Wilmès nog in grotten onder de grond… En precies dààr in die twee door Goed gezegende oorden, sloeg het Gele Gevaar toe.
Dat zijn, in het menorabel Jaar O.H. 2020, de feiten. De wind der Communistische vernieling waait uit het Verre Oosten en wordt overal aangewakkerd door dezelfde waanideeën die ons WO II op de hals hebben gehaald. Het Gele Gevaar gedragen door een Rood-Grtoen zogezegd Lentebriesje. Almay, Rousseau, are you there?
‘In ons kot blijven’ en ‘doodvallen’, dat is het voorlopig antwoord.
En onze o zo Verlichte Grote Verstanden staan erbij en kijken de andere kant op. Waar…?, ja, maar dan zonder iets te zien.
Ze kunnen ook niet anders, want ze zijn, mede-actoren van wat ons overkomt.
De enige weestand komt van de Europese Burgers zelf, die landstreek na landstreek, zich willen losweken uit het nationaal en internationaal Duivelsverband dat hen wurgt.
-
Dit zijn allemaal hoogdravende woorden die eenvoudig te vervangen zijn door Corona, EUSSR langs de ene kant, en Onafhankelijkheid à la Trump. Terwijl de Kerk, die Europa mede groot heeft gemaakt, optreedt als Pontius Pilatus. Ze kunnen er inderdaad ook niets aan doen. Weg met Hem. Kruisig Hem.
 
Spanje: Catastrofale toestanden in bejaarden tehuizen – Spaanse leger vindt alleen gelaten mensen en doden
*
*
*
In de corona-crisis in Spanje worden vooral de bejaarden tehuizen getroffen. Veel oudere mensen zijn aan zichzelf overgelaten, velen van hen sterven eenzaam in hun bedden.
In Spanje hebben in de strijd tegen de corona- pandemie ingezette soldaten in bejaarden tehuizen volledig aan zichzelf overgelaten bewoners en in veel gevallen zelfs doden gevonden virus.
Tijdens enkele van hun bezoeken zouden de soldaten gestorven mensen in hun bedden ontdekt hebben, berichtte minister van Defensie Margarita Robles gisteren op de tv-zender Telecinco. Het Spaanse Procureur-Generaal startte naar eigen zeggen een onderzoek betreffende de toestanden in de tehuizen.
*
De regering zou “streng en onverbiddelijk” zijn als het om de verwaarlozing van bewoners van bejaarden tehuizen zou gaan, zei Robles. Het Spaanse leger heeft opdracht om de tehuizen te desinfecteren.
Veel doden in bejaardentehuizen
*
In bejaarden tehuizen in Spanje zijn al tientallen mensen aan de door het nieuwe corona-virus veroorzaakte longziekte Covid-19 gestorven. Minister van Gezondheid Salvador Illa be-nadrukte dat de regering in de strijd tegen de uitbreiding van het virus “absolute prioriteit” aan de bejaarden tehuizen zou geven. De situatie in de tehuizen zou intensief bewaakt worden.
*
Spanje behoort tot de ergst door de pandemie getroffen landen in Europa. Het aantal besmettingen bedraagt daar meer dan 33.000. Het aantal geregistreerde dodelijke slachtoffers van corona in Spanje steeg tot maandag naar 2182. Het laatst werden binnen 24 uur nog eens 462 aan Covid-19 overleden Wat het
Wat er die arme Spanjaarden nog allemaal te gebeuren staat, mag Joost weten. Maar net als bij ons, zal dat niet veel soeps zijn.
Beter dus er maar over te zwijgen…
 





Geen opmerkingen: