dinsdag 3 maart 2020

81 - HET DAGELIJKS NIEUWS

1259
  81 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Dinsdag 3 MAART 2020
****
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Exit Gwendolientje (2)
*
… In de weekeindeditie van De Standaard…
*-*-*-*-*
…. In het hele interview van drie bladzijden komt Vlaanderen nauwelijks aan bod….

Tot zover deze inspiratie…
*
Ach, het is wel ’n klucht maar best daar niet al te veel mee te lachen. ’t Gepoeërd Scherminkel zou kunnen opgevolgd worden ofwel door ene LACHAERT, ofwel door ene STOMMELINK van aan ’t Zèèèètje.
Kijk, als geboren Ieperling noem ik liever een kat een kat.
De 3 zich dood geregeerde Kleurpartijen, samen met hun vernieuwend aanhangsel van Groen, worden door onze mensen letterlijk UITGESPUWD. Al blazen die zichzelf nog zo op. De Tsjeven kunnen er nog mee door, omdat daar jong en ambitieus maar in de grond geduwd talent zit.
Het Overheidsapparaat moet afgebouwd worden. Om met de kaarten te spelen kan er evengoed worden thuis gebleven.
Mijn standpunt? Laten wij de rangen sluiten, om, oud en jong, achter onze Nieuwe Leiders te gaan staan. Hun namen zijn gekend, hun talenten zijn bewezen. Laten wij ze uit de modder van de uitsluiting, de stille of de felle, naar omhoog en op het schild verheffen. En zij die ons liefhebben, dat ze ons volgen.
Potentaten als Magniette of hansworsten zoals de Flipper in Laken: hun lied is uitgefluit.
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
**
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
*
*
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
MAANDAG 2 MAART 2020
**
*
Coronavirus: Premier Sophie Wilmès vraagt om de kalmte te bewaren. Iedere dag om 10u zal men de nieuwe gevallen melden.
**
Blauwe Sophie Wilmès
(°1975)
*
 Bij ons (dans toute la Belgique) zijn er ACHT (8) besmettingen bijgekomen, allen komen uit Noord-Italia. Zonnekloppers en verlofgangers dus.
Het UZ Antwerpen wordt overrompeld door mensen die de test willen laten uitvoeren. Daarom vragen die met aandrang om die testen bij de eigen huisarts of na overleg met de huisarts bij U op de Spoed te laten doen. Het Diensthoofd UZA van de Afd. Infectiewegen, zegt dat tot Pasen het virus nog zal toenemen en dan hopen ze dat bij beter weer het van zelfs zal verdwijnen zoals de griep.
**
        
*
Japan en Z-Korea sluiten hun scholen, ook in Frankrijk in de Loire-vallei. Zelf het Louvre blijft dicht.
Italia: de skiliften mogen maar meer 1/3 bezet zijn en dat in de gezonde berglucht (begrijpe wie kan)!?? Daartegenover besliste ‘men’ wel er dat de voorjaarsklassiekers nu toch door te laten gaan (want er is té veel geld mee gemoeid hé!). Dus nu zaterdag is het ‘Stradi Bianci’, gevolgd door Tirreno-Adriatico (11-17maart) en Milaan-SanRemo op 21 Maart.
*
Voor de 3de keer dit jaar verkiezingen in Israël. Netanyahu blijft aangeklaagd voor corruptie!
Onze ‘Media’ zijn er als de kippen bij om Israël in het buitenland zoveel mogelijk in een slecht daglicht te stellen. Volgens mij zit daar een uiterst kwalijk reukje aan. Iets in de aard van een dodelijke Corona Besmetting. Maar dan deze keer eerder ’n besmetting niet via bacteriën, bacillen of virussen, maar door de vagina’s van de vele uiterst welgekomen vagina’s van de islammerij vrouwen.
Erdogan kondigde reeds + 20 jaar geleden triomfantelijk aan, dat hij de EU zou veroveren met behulp van vrouwenbuiken. Ja, maar wat komt er vóór de buiken opzwellen?
Verlà. Dadde was de onder-verzwegen loense bedoeling van die man: geen faal-angst, maar fallus-genot. Wild en ongebreideld. Wat natuurlijk meebrengt dat onze meisjes vanaf hun geboorte mee in den dans zullen moeten.
O tempo, o mores.
*
De ‘voedingssector’ wil dat verpakkingen tegen 2025 herbruikbaar of recycleerbaar zijn of biologisch afbreekbaar. Nu wordt er reeds plastiek gemaakt van plantaardige stoffen.

En ja, of liever ja neen, waar zaten onze Verlichte Grote Verstanden met hun verstand en al hun pretentie dat ze deze plastic-ramp niet hebben willen voorkomen, zoveel tientallen decennia terug?
Gouverner, dat was toch altijd gelijk aan prévoir?
Kijk, ‘k zou dikwijls mezelf voor de kop willen slaan. Prévoir is zo lastig. Kassa! Kassa! Kassa! Naast Postjes, Postjes, Postjes, da’s pas het goede leven. Wat denkte gij, Blauw slangenwijf uit Aarschot?
*
Griekenland doet al het mogelijke om de vluchtelingenstroom tegen te houden: zowel te land als op zee. Bij Lesbos is een bootje gekapseisd en een kind verdronken.
Maar er is toch VANWEGE DE EUSSR die belofte dat Frontex gewapenderhand Griekenland, een andere EU-Partner zou gaan helpen? Is daar al iets van aan? O, er wordt daarover druk ‘vergaderd’.
En wat ‘ligt er op tafel’? Met hoeveel duur-betaalde profiteurs zit men daar samen?
O, wait ad see.
En ‘de Media’ over deze pertinente weigering om hulp te bieden aan in doodsangst levende Grieken? Waar zijn die mee bezig?
Waarom schrijft De Schandaard daar niets over? Waarom zwijgt HLN, DM & Humo daarover?
Uit eigenbelang?
*
 
*
VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Eigelijk is de enige boodschap die wereldwijd van uit alle monden zou mogen klinken: Heer redt, ons, want wij vergaan.
**
*
De Gele Pest, de Islam, Sodoma & Gomorra, dat alles overgoten voor ons Vlamingen, door de decennia lange uitbuiting door een Overheid die ‘bestuurt’ lijk god in Frankrijk.
Waar hebben onze menen dat verdiend?
Maar er is hoop. Als we onszelf niet redden, zal NIEMAND het doen. In de eerste plaats onze eigene ‘Verkozenen’.
Zelfs als er voor de Blauwe Schobbejakken ’n andere’ Leider’ komt: alles zal bij het ouden zelfde blijven.
Onze laatste geselecteerde ‘Informateurs’ zijn einde week - einde mandaat. Op 8 Maart, Zondag en Rustdag, gaan ze rekenschap afleggen. Maar ondertussen is het oorverdovend stil gebleven. Crocus, Corona, Club Brugge, Gouden Kalveren: er is gewoon geen tijd om de handen uit de mouwen te steken.
O Ja, er wordt vergaderd, we worden her-aangeleerd hoe we onze handen moeten wassen. Maar in Ieper ligt de A19 er al VEERTIG jaar onafgewerkt bij. Het zou een snelweg worden tussen de E17 Kortrijk-Ieper-Veurne naar de Europese snelweg E40 Calais-Gent-Brussel-Luik-Aken-...
Maar plots was de kas, met medeplichtigheid van de Verzamelde Kleurpartijen, leeg gevreten door onze bloedzuigende Zuiderburen. En ze dronken ’n glas, ze plasten ’n plas en alles bleef zoals het was.
Bumper-aan-bumper rijden vrachtverkeer dooreen stille slapende dorpjes. Economisch één grote puinhoop die met de dag erger wordt. Geblokkeerd dorpsleven, kronkelend langs landelijk wegen, 40 Km ver.
O ja, eerst was er bezwaar vanwege de Britten. Want hun (en ook de onze) oorlogsgraven midden de velden, zouden ‘geschonden’ worden door die doortrekking. Opruimen was dus de boodschap. Is ondertussen al lang en heel zorgvuldig gebeurd, want weer staan er weelderige gewassen, daar waar de economie van de hele streek versmacht in het stap-voor-stap voort sukkelend verkeer.
*
Deze oprisping, omdat het Iepers Stadsbestuur nu met de Groenen in de kling ligt (WTV) omdat rond het eerste gemeentje Brielen nu eindelijk een ‘lus’ zou dienen te worden aangelegd.
**
*
Komaan, mensen, Grondwet, Zee- of of Luchtwet: er worden dringend nieuwe verkiezingen gewenst. Nu zondag / Maart zal wel niet kunnen, maar de week daarop?!!!!
Ieder dag telt. Want iedere dag vergaan mensen door gebrek aan (efficiënte) Leiding.
**
*
Stelt zich de vraag; hoelang kan ’n kruik nog water bevatten, eenmaal ze al jaren gebarsten is..
*
**
 

 

Geen opmerkingen: