vrijdag 20 maart 2020

50 – TSCHELDT Geert Wilders vraagt Rutte rekenschap – Vlaanderens Leiders kijken met belangstelling toe.

-
50 – PARTIJ VRIJHEID VOORUITGANG
*
SPOED SCHRIFTELIJKE KAMERVRAGEN
20 MAART 2020
*
Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de Minister-President en de Minister van VWS over de capaciteit van IC-units en beademings-apparaten in Nederland i.v.m. de Corona-pandemie:
1.)
Hoeveel Corona-patiënten liggen thans op de Intensive Care in ziekenhuizen in Nederland?
 2.)
Wat is de prognose over de stijging van het aantal Corona-patiënten op IC’s en hoe hoog zal de stijging daarvan zijn de komende weken volgens de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en volgens u?
 3.)
Over hoeveel IC-units/bedden en beademingsapparaten beschikken Nederlandse ziekenhuizen nu? Tot hoever zal deze capaciteit worden uitgebreid en wanneer zal deze uitbreiding plaatsvinden en zal deze voldoende zijn?
 4.)
Kunt u aangeven hoeveel intensive care units en beademings-apparaten er naar de huidige verwachting nodig zijn over een, twee en drie weken?
 5.)
Kunnen ziekenhuizen en IC-afdelingen over tien dagen nog voldoende Corona-patiënten - en andere - patiënten helpen? En over drie weken? Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat dit zo is?
 6.)
Wilt u deze vragen voor heden - vrijdag 20 maart 2020 - 17.00 uur beantwoorden?
- GA NAAR DE WEBSIDE -

Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws via:
        
    NASCJRIFT
*
Datbloed? Dat Neerlands bloed, dat bloed dat wond’ren doet….
Neen, uit Bruxellabad bereiken ons hier in de vlaanders, geen dergelijke bezirgde berichten…
*
Is het dan wonder dat mijn gedachten spontaan uitgaan naar de Oost Vlaamse gemeente ‘Horebeke’, waar sedert 1815-1830 op de kerkhofmuren deze woorden prijken….”Zelfs in de Dood zorgt Koning Willem nog voor zijne onderdnaen’..
Ddat bloedverwantschap zit er bij mijn sedert mjn kinderjaren, toen de ‘Hansjes’ van Abrahal Hans, bij manier van spreken, zowel mijn dagen als lmijn nachten vulden…
Het heeft er naruurlijk weer niets mee te zien, maar wat God verbonden heefrt, waaronder de Lage Landen, dat zal de mens niet scheiden.
Moet dat echt nog vier volle jaren duren tot 2024 voor er in ‘de Kamers +100 Vlaams gezinde pluchen zitjes zijn (2/3de merderhed v/d 150 Zetels) vooraleer er een einde kan gesteld worden aan deze Coburger drie-kleur Bananen Republiek? Inclusief die Corona herrie?
Enne, Meneer Pastoor, naar Verre Lourdes op bedevaart gaan, kan ook al niet meer. Oostakker dan maar?


 

Geen opmerkingen: