dinsdag 10 maart 2020

91 - HET DAGELIJKS NIEUWS Een extra verloren week - waarom Corona zo erg is in Italia – Pieter de Kluizenaar – Di Rupo op de voorgrond? - Amiens

1328
    91 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
DINSDAG 10 MAART 2020
****
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Een extra verloren week
*
… het duo Dewael/Laruelle…/… meteen afgewezen door de voorzitter van de Brusselse PS én Kamerfractieleider Ahmed Laaouej en door Ecolo co-voorzitter Rajac Maouane….

Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…
Met de dag komen de gevolgen van de verlinking steeds meer naar boven. Niet alleen is er de stijgende onzedelijkheid, de immer druister wordende criminaliteit, maar er is steeds meer duidelijkheid over de Taqyilla, wat het Arabisch woord is voor slavernij en onderwerping.
De ‘Overheid’? Die staat er niet alleen bij en kijkt er naar, maar werkt actief mee. De Hemel alleen weet waarom. Er is misschien, heel misschien, een deel van die Overheid die dat allemaal met lede ogen ziet gebeuren, maar die houden zich (wijselijk?) gedeinsd. Als Het Klimaat en de Mensenrechten maar gepamperd worden.
Zouden die dan niet weten waarvoor ‘pampers’ in feite dienen; om de kak te verschonen?
Bij DOORBRAAK zagen we daarjuist naast de muren, ook het inwendige van de Grote Moskeet in Bx. Vriend Guvaal plaatst daar nu namen bij.
Allez, daar zijn er dus al twee die we moeten onthouden, naast de ‘burgemeester’ van de oudste Katholieke Universiteitsstad van het Land, Leuven, ondertussen al lang de stad van Lowie Lawijt geworden, een uit de kaste der Opper Sossen. Het is zelfs niet om je eigen ogen te geloven, dat deze KUL niet alleen dapper meewerkt aan de islamisering, maar er zelfs de leiding van in handen neemt. Door de nodige initiatieven te nemen, om de ‘immams’ die de voortrekkers zijn van alle Erdogans ter wereld, hier onderduims onder hun bescherming te nemen. Niet eens in den donkeren en achter onze rug. Integendeel, ze doen het met ONS belastinggeld.
En de Kerk? Buiten hier en daar nog ’n zeldzame vadergetrouwe ‘Gelovige’ is er niet één stem meer te horen van de Herders, die jammerlijk hun schapen in de steek laten.
De Kruistochten? Die zijn eeuwen geleden gestopt. Wie durft het nog zeggen, dat de 1ste Koning van het herwonnen Jeruzalem een Vlaming was? Wie herinnert zich nog de naam van een zekere Pieter de Kluizenaar (een der onzen),die al onze landen doorreisde om de Eigen Mensen warm te maken voor de Eigen Zaak?

*
Standbeeld van Peter-de-Kluizenaar in Amiens.
*

En dan… het belangrijkste. De rest…
**
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….


*



*
Laat-avond-journaal van de dag voordien

MAANDAG 9/03/2020
*
De Beurzen internationaal dalen spectaculair, en staan ver en diep in ‘t rood! 10 à 20%.... In de VS heeft men zelfs de beurs een tijdje gesloten om daarna terug op te starten in de hoop dat de situatie zich zou stabiliseren. Maar tevergeefs. Mensen verkopen massaal aandelen.
**
*
Maar ook de olieprijzen spelen een rol. Nu er minder groei is, wordt er minder olie aangekocht. Rusland en de Soedi’s hebben geprobeerd daarover een akkoord te bereiken, maar dat is mislukt. Dus nu is er een strijd wie waar verkoopt en aan welke prijs! Toch nog iets dat goed is voor de consument!
*
Federale Regering: de Koning verlengt de opdracht van Dewael en Delaruelle voor één week.
NVA wil ‘gaan’ voor een goed regeringsakkoord dat ‘inhoudelijk sterk is’, aldus JJJ.
**
*
Di Ruppo: laat toch de koning en zijn opdrachtkrijgers ‘hun werk doen’. Reporter vraagt of er dan nog altijd een veto van hen is tegen de NVA?
Geen antwoord. Wel de korzeligste snuit in maanden. Met ’n gezicht dat boekdelen sprak. Met bliksemende ogen van BX, over Mons, tot helemaal de bergen van de Abruzzen, het land waar de wiegen van il suo Padre e Madre stonden.
Bij de CD&V: Geens ‘denkt’ dat er een definitieve weigering was van de PS. We staan nog nergens!
*
Corona:
Bij ons: ons Maggie zegt dat er spotjes op TV komen ivm hygiënische maatregelingen, want niet iedereen kijkt/kan kijken op sociale media.
De ‘Nationale Veiligheidsraad’ komt morgen bijeen, om de situatie te bekijken.
Italia: reeds meer dan 400 doden. Het Noorden is volledig in quarantaine maar… men mag wel naar zijn werk gaan, het openbaar-vervoer werkt er nog steeds…
In de winkels hebben de meesten mondmaskers en handschoenen aan.
Er komen opstanden in de gevangenissen, daar het bezoekrecht ingetrokken is. Zo zijn er in Mòdena in de gevangenis reeds 6 doden gevallen.
Reizen naar Italia: wordt sterk afgeraden maar niet verboden.
**
*
Touroperators zoeken naar oplossingen: alternatieve reis of gewijzigde data,… maar degenen de via ‘t internet boekten, daar bestaan geen annulatie-verzekeringen voor die epidemieën dekken. Dus de klant is de pineut.
*
Proces MH17 start vandaag en kan maanden duren. De Russische Staat ontkent (terecht) elke betrokkenheid.
**
*
Erdogan is in Brux. Michel wil het probleem met de vluchtelingen uitpraten in ‘een open dialoog’. Erdogan is reeds vergeten dat hij in 2015, 6 MILJARD kreeg van de EU om die vluchtelingen op te vangen. Dus vindt de EU dat hij zich aan die afspraken moet houden. Daar hij nu de vluchtelingen zomaar doorlaat, is chantage, zegt denkt de EU. Maar het geld kwam niet bij hem, maar ging rechtstreeks naar die hulporganisaties, en daar is zeker nog 1 miljard niet uitgegeven. Maar Erdogan wil zelf geld!
Koerden betoogden voor de Turkse Ambassade, want het is hij die hen aangevallen heeft op Syrisch grondgebied! Er waren ook aanhangers van hem aan het EU-gebouw die hem een riem onder het hart(?) staken. Hij, Erdogan, stak dan ook een speechke af voor hen.
*
Brux. Ring: de komende weken zijn er werken gepland ’s nachts: Zaventem tot op E40 richting Leuven. Daar gaat dat deel dicht, om aan de verlichting te werken. In het weekend gaat men er niet werken. De hinder duurt 6 weken.
**
*
Aan de scholen wil men snelheidsboetes (GAS-) kunnen geven die nu rechtstreeks naar de Gemeentekas zouden gaan. Dan kunnen deze laatsten beslissen wat ze met dat geld gaan doen, nu gaat dat nog altijd via Brux. Met dat geld kan er bijvoorbeeld gezorgd worden voor betere fiets infrastructuur + beter milieu beleid zoals lage emissie zones…
 *
FINITO
**
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Om nog maar eens terug te komen op die beroemde landgenoot, de monnik Pieter-de-Kluizenaar (1050-1115) van daar even, zou ik toch willen aanraden even de link onder zijn standbeeld in Amiens te raadplegen.
Voor zover het iemand mocht interesseren, onze Pa (1904-1943) heeft als 12-jarige ooit zijn ‘Plechtige Heilige communie’ gedaan in de Kathedraal van Amiens. Waar, tijdens WO I, de hele familie uit het Ieperse naartoe was gevlucht. Om pas terug te keren, begin de jaren ’20, als de streek terug ’n beetje bewoonbaar was.
Hoe ik dat weet? Omdat ik als kind dikwijls op zolder mocht spelen en daar achter glas ingelijst dat soort ‘diploma’ vond. Prachtig ingelijst, in kalligrafisch schrift naam & jaartallen en met een prachtige afbeelding van die beroemde kathedraal. Het ding stond daar, afgedankt en helemaal onder het stof, nadat onze Pa was overleden.
Neen, toeval bestaat niet. Maar toch raar, dat Amiens juist nu ter sprake komt, als het straks, 20 dezer, precies 78 jaren geleden is, dat ie ons verlaten heeft. Zijn zakuurwerk, al jarenlang verroest en stilgevallen, waakt nog altijd over mijn tijd, rustig ingeslapen naast mijn rechterhand die hele wereld voor mijn ogen tovert. Rechts dat uurwerk en links tegen de muur die oude foto van hem op zijn boerenpaard (van de baas)… Als jonge snotneus stond ik die namiddag van de foto, naast hem in de weide… blootvoets.

Ja Pa, aan alles komt ’n end. Zelfs aan de kat haar staart en die is zo lang….
 *


Geen opmerkingen: