donderdag 19 maart 2020

151 – DOORBRAAK KONINKLIJKE VIVALDI-VERLEIDERS – Dewael & Laeuellemet de Tsjeven ls aanhangwangentje – Einde weel mer uitleg….


    151 - DOORBRAAK
*
DONDERDAG19 MAART 2020
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
Vandaag, net als op 10 Mei 1940 donderen, bij het eerste morgengloriën, de Stuka’s, met ratelende mitrailleurs, loeiende sirenes en brullende motoren, uit e donkere wolken op onze nog slapende landgenoten neer. Niet voor te stellen voor wie er niet bij geweest is.
Maar deze keer doen de al evenn meedogenloze aanvallers het heel war geniepiger. Typisch op z’’n ….. Waels!!!! En dat, terwijl de bevolking de dag voordien compleet gegijzeld zit met een op voorhand afgesproken huis-arrest. Wegens ’n soort ‘griepje’, zoals eerst officieel aangekondigd. Een ‘aanoeninfskee’ dat nadien bleek uit te groeien tot een regelrechte 5de Colonne die de wereld-economie dreigt in Chinese handen t e spelen.
Net als bij het begin van dat ‘Kriegspiel’ van ‘39-’45, de ‘hulp’ uit het Verre Oosten slechts het kleinere Japan was, zal men het ons proberen uit tt leggen. China is de toekost. Nier de VS, en al zeker niet de vroegere Sovjets, die nu diene Vladimir als kruipdieren moeten gehoorzamen.
Maar, zoals Bredero het la zei, het kan verkeren.

In 1940 was er eerst Leopold III, de koffiekletser aan huis bij de Führer Aller Grmanen op de Obersalzberg, later gevolgd ddoor dienne
HENDRIK DEMAN, Paertij Leider van de BSP, die direct na de Overgave smeekte opdat de Belse arbeider, samen met de Duititse arbeider, zou samenwerken als broders van één en hetzlelde gezin..
De letters BSP staan voor de toenmalige unitaire Belse Socialistische Partij…
Ach, nog maar eens ’n inonvenient truth… Die, van Overheidswege, liever verzwegen wordt…
-
Larer, toen de krijgskansen achteraf keerden, vielen beiden in ongenade. Popol verdween achter de coulissen, en diene Deman moest vlucten vooor zijn leven. Want ‘de goeden’ hadden de oorlog gewonnen.
Raad eens wie totaal onverwachts, die krijgskansen deed keren….
Juist. De VS, samen met de Britten….
Neen mensen, ’n klein kwartiertje bladeren bij de Wiki, en U zult niet meer twijfelen.
Uiteraard liggen de kaarten nu eniigszins anders. De Jappen zijn nu de Speeltogen geworden en de Wernerr von Brauns, met hun atoom-rakketten staan deze keer langs onze kant. Alhoewel. Nucleaire oorlogvoering is zowat uit den tijd. Interstellair staan bacteriële wapens veel verder…
-
Moge de Hemel ons bijstaan.

Echt waar, net als toen zullen onze Kerken misschien eindelijk weer eens vol lopen…
-
Dusse, Waarde Doorbraak, waarom nog mijn abonnement vernieuwen? Ben reeds sedert mijn prille jeugdjaren voldoende geoefend in het krebbebijten.

KONINKLIJKE VIVALDI-VERLEIDERS, (DEEL 2)
*
**
foto: ©VRT
18 maart 2020 Leestijd 5 minuten
*
Zo, het is gelukt. De koninklijke Vivaldi Verleiders, Kamervoorzitter Patrick Dewael ( Senaatsvoorzitter, Sabine Laruelle (MR), zijn in hun opdracht geslaagd: koning Filip heeft snel zijn regering, CD&V is losgeweekt van de N-VA, de ‘Vivaldi’-coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V staat in de steigers – een coalitie met een democratisch draagvlak in Wallonië, maar zonder stemmen-meerderheid in Vlaanderen. Peiling ‘De opiniepeiling die al enkele dagen door de Wetstraat waart – de cijfers zouden deze vrijdagavond vrijgegeven worden
Mark Deweerdt –…
*
Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)
Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.
-
NA GESCHRIJFSEL
*
Voor wie sedert de Gouden Jaren ’60 volwassen is geworden, lijjt mijn beoordeling van de hedendaagse tijden inderdaad misschien wat traumatisch. Het zij zo. Maar ik zie mezelf nog altijd, het rechter polleke, dank zij de nodige ‘kletsen’ geklemd om de handgreep van de kinderwagen met klein broeerke, destraat optrekken. Voorop de zwaar beladen fiets fvan onze Pa, ons Ma al bleiten. Grote broer en zus klemden elaars hgandjes vast. En het regende bommen. Rondom lagen de grachten vol met kapot geschoten legermateriaal, boven en onder de dde slachtoffers…
Ver teg aan hefden we niet, ant ondertussen was de Vrede uitgebroken en zagen we overal dode dieren liggen…
?Nofal ’n chance, dat de Koning, door die ‘Bedingslose Überegabe’ het leven van miljoen naar de Westkust gevluuchte landgenoten had gered…
Enne, aan het Stadhuis in Ieper, aan de gevel dus van de ‘Kommandatur’ wapperdevoortaan vrolijk het Halenkruis…
Toegegven, dit ‘Ophok-Bevel’ treeft wel iedereen, maar alhoewel er nog geen kogels rond e oren fluiten, treft deze toch den enen meer dan de andere….
De ijzige stilte rondom, doet ee rest.
                   


 

Geen opmerkingen: