maandag 16 maart 2020

1249
     141 DOORBRAAK
*
Maandag 16 maart 2020*
*
VOOR GESCHRIJFSEL
*
Wie het schoentje past trekke het aan..
*
Uw Abonnement is (bijna) verlopen.
Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 8€ per maand bent u weer helemaal bij.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser
*
RELIGIEUZE DISCRIMINATIE: EINDELIJK AANDACHT IN VLAAMS PARLEMENT
*
15 maart 2020 Leestijd 3 minuten
**
*
De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement — N-VA, CD&V, Open Vld — hebben een ‘resolutie’ ingediend om de levensbeschouwelijke minderheden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te beschermen. De belangrijkste vraag aan de Regering is het inspannen van een automatische vervolging voor het Internationaal Strafhof (ISDH) in Den Haag.
Stelselmatige vervolging van minderheden wordt gelijkgesteld met volkenmoord en de verwoesting van gebouwen voor erediensten met een oorlogsmisdrijf.

Die stelling is niet min. ‘Elke oproep om misdrijven tegen religieuze en levensbeschouwelijke minderheden door sektarische organisaties bij het ISDH aanhangig te maken nadat alle interne rechtsmiddelen zijn uitgeput, te steunen en bijgevolg ook landen in de regio ertoe aan te sporen om de jurisdictie van het ISDH te erkennen zodat het de misdaden van groeperingen als IS kan onderzoeken.’

De Vlaamse Regering moet daartoe ook haar eigen diplomaten inschakelen en in overleg gaan met vervolgde minderheden.
Staats-terreur

In de motivering van de resolutie worden met name in Irak alle minderheden opgesomd, van Jezidi tot Chaldese Christenen, van Sjiïeten tot Koerden. In het licht van de definitieve uitspraak door het Hof van Cassatie dat de PKK geen terreur-organisatie is, is die laatste uitbreiding niet onbelangrijk. Het betekent dat ook elders politieke groeperingen aan dezelfde voorwaarden onderworpen zijn, en dat mogelijk ook staats-terreur tot vervolging voor het ISDH kan leiden.

Dat geldt voor Assad in Syrië, maar ook voor Poetin en Erdogan, en — breder — voor Modi in India, die regelrechte pogroms op moslims aanmoedigt, of Xi Jinping in China voor de massale onderdrukking van de Oeigoeren. In de toelichting is het daarom betekenisvol dat mede-initiatiefnemer Bart Tommelein, kandidaat-voorzitter bij Open Vld, bij het dagelijks geweld tegen burgers om godsdienstige motieven uitdrukkelijk de Rohingya in Birma (Myanmar) vernoemt en de Oeigoerse concentratie-kampen.

een groeiend besef van noodzakelijke solidariteit en nadrukkelijker verdediging van de mensenrechten

Misschien klinkt zo’n resolutie aanmatigend voor een kleine Staat als Vlaanderen, maar het wijst wel op een groeiend besef van noodzakelijke solidariteit en nadrukkelijker verdediging van de mensenrechten wereldwijd. Volgens initiatiefnemer Joris Nachtergaele (N-VA) is de oorzaak van de toenemende onverdraagzaamheid de ‘grote politieke instabiliteit’. Hij heeft ook oog voor de vernietiging van cultureel erfgoed, zoals bleek bij de inname van Palmyra of bij de grafschennis van geleerden in Timboektoe. Hetzelfde gebeurde trouwens in de Joegoslavische oorlog: Kroaten én Serviërs verwoestten waar mogelijk eerst de kerken van de tegenstander.
Christelijke minderheden Nabije Oosten

Maar natuurlijk is de resolutie in de eerste plaats gericht tegen de decimering van de Christelijke minderheden in het Nabije Oosten. ‘Het gedoogbeleid ten aanzien van o.a. Christelijke minderheden in Syrië en Irak staat zwaar onder druk (…). Christenen worden dagelijks geviseerd en gediscrimineerd. Velen vrezen voor hun leven’, stelt Karin Brouwers (CD&V). In Irak is door de oorlog het aantal Christenen op vijftien jaar tijd gedaald van 1,4 miljoen naar 250.000. Brouwers hamert erop dat Vlaanderen de taak heeft die wantoestanden aan te kaarten bij de internationale gemeenschap.

Bij die generaties rekenen zij ook atheïsten, die overal met de nek worden aangekeken

Opvallend afwezig nochtans zijn verwijzingen naar Libië of de Sahellanden, die ondanks westerse steun met moeite radicale bendes onder controle kunnen houden. Maar hoe dan ook, als de sektarische cyclus niet doorbroken wordt dreigen ‘de komende generaties volledig verloren te gaan door migratie, geweld, en genocide’, zo besluiten de indieners van de resolutie. Bij die generaties rekenen zij ook atheïsten, die overal met de nek worden aangekeken, en geloofsafvalligen die hun leven nergens veilig zijn in radicaal-islamitische staten als Iran (sjiïeten) of Saoedi-Arabië (wahabieten).

Ten slotte wijst de resolutie nog op de grote verantwoordelijkheid van de grootmachten. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat bijvoorbeeld Syrië is ‘afgegleden tot een ordinaire machtsstrijd tussen een aantal grote mogendheden die elk hun economische en geostrategische belangen willen consolideren, onder het toeziend oog van de internationale gemeenschap.’ Daar ligt een grote taak weggelegd voor Europa. Diversiteit schraagt solidariteit.
*
Lukas de Vos
*
NA GESCHRIJFSEL
*
… De meerderheids-partijen in het Vlaams Parlement…
Bedoeld is: de “kleurpartijen” die ons arme Land al meer dan vijftig jaar naar de knikkoppen hebben ‘geregeerd’…
-
Eind-beoordeling
Qua foutieve schrijfwijzen: alles OK.

Te vermijden = paternosterbollekeswinkelvoordeur. De voorlezer was dicht bij de winkel waar er zaken voor de Rozekrans in de rekken liggen. Probeer het eens…

Qua inhoud.
Poco? Ja zeker. Maar compleet désinformatief. Want totaal voorbijgaand aan de laatste peilingen: VB 38- NVA 19-SPA -10%….. En meer zeg ik nie.
Dat zijn toch toeren bij de boeren. Of soms niet?
-
Wat horen we nu? Enfin, beter laat dan nooit. Het Christendom elders (niet bij ons?!) te vuur en te zwaard onthoofd, mag niet meer? En van wat moet de islammerij dan leven? Kan toch nooit de bedoeling zijn van de Vlaamse lapsmeren om hen te doen WERKEN!!!! Werken en maar één vrouw mogen hebben, da’s het werk van Hindoes, Bramapoeters, Boedhisten, Joden en Christenen. Zou hun Profeet Mohamed ooit ‘gewerkt’ hebben? D.i. in het zweet zijns aanschijns het Dagelijks Brood hebben moeten verdienen? Ooit zijn handen gebruikt, anders dan om zijn broek weer op te trekken? Geen spoor van werken gemerkt hebben of gaan werken, terug te vinden in de Koran. Over de kling jagen, in de pan hakken, ja dat soort ‘werk’. Daar zijn ze trouwens sterk in. Al werd het zwaarste werk dikwijls door olifanten-dikhuiden gedaan.
-
Islammerij-aanhangers hebben lak aan dialoog, anders dan met de blanke wapens…. Zouden die dan niet weten, dat wie het gevaar bemint, er ook zal door vergaan? Zie Oom Adi. Al was/is die in de grond nog zo slecht niet geweest…
**
*
Kijk, ik wil niet overdrijven. Weet ook dat er ooit goede mo-slimmerds zijn (geweest). Zie Sint-Franciscus die in de vroegere jaren 1200 ter plaatse ging onderhandelen, om Bethlehem eeuwig- durend ‘open te houden’ voor de alle God-Gelovigen. Hij bracht het er zelfs levend van af. Om bij de Geliefde Sinta Clara in Assisi verslag uit te brengen. Een reconstructie van gezegd beeldverslag is te zien in de Basiliek. Midden verdiep. De muren hangen er vol van. Maar de belichting laat veel te wensen over…
-
En da is het ook hier weer zo ver. Alles op één hoop. Enerzijds en anderzijds
….“Dat geldt voor Assad in Syrië, maar ook voor Poetin en Erdogan, en — breder — voor Modi in India, die via regelrechte pogroms op moslims aanmoedigden, of Xi Jinping in China voor de massale onderdrukking van de Oeigoeren”…
-
aanmatigend voor een kleine Staat als Vlaanderen….
-
-
Heb de lezing stop gezet na de zin van ‘christenen in het Midden-Oosten’.
Hopeloos!!!!!
En het zijn net dezelfde ‘Kleurpartijen’ die bij ons de grenzen zodanig ver hebben geraaid, dat er, net als in de Schengen-Zone, geen grenzen meer zijn.
Ja Ja, die Mei 68-ërs. Verboden te verbieden. Zodat iemand als in La Douce France (Kohn-Bendit van Groen om geen namen te noemen) zelfs met zijn eigen kleindochter kon slapen, zonder dat er opgetreden werd. En dan zeg ik het nog proper.
*

                  

 

Geen opmerkingen: