dinsdag 24 maart 2020

106 - HET DAGELIJKS NIEUWS PALLITER Rots in de branding – radio nieuws – waarom nog alles uitstellen

1587
    106 - HET DAGELIJKS NIEUWS
ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDBLIND ZIJN
*
Dinsdag 24 maart 2020
*
Kort overzicht. Herhaling door dé Redactie v/h herhalen van een vroeger overzicht. Zucht.
    Corona Manie & Volwaardige CobComedie
*
Moesten de historisch Nederlanden dw.z. de originele bevolking van thans maar liefst drie ‘Staten, van de Oostzee tot aan de monding van de Zoom (La Somme) VRIJ-UIT kunnen mogen kiezen, dan zouden al lang op de torentransen, de leeuwen dansen. Alle ‘oude gewaden’ zouden zijn afgelegd. In hedendaagse bewoordingen zou betekenen dat PVV-VB het zakje besturen.
Rood, Blauw en Groen incl. alle tussenschakeringen, worden bij Wet verboden (insubordinatie), met de steun van de van oorsprong tot Regeren bestelde ‘Christelijken’. De ‘Kiesdrempel’ staat aan onze kant; terwijl de CVP tot nader order halvelings uitgesloten blijft ter wille van het OCRA-Schandaal, en nog meest omwille van het onlangs gepleegde VERRAAD door mee te spelen in deze zgz ‘Noodregering’. Met een propere lei beginnen aan de opgang in de vaart der volkeren, eiste ook nieuwe Leiders. Deze keer door het volk zelf gekozen.
-
Allemaal zaken die dringend op de agenda staan, voor wie deze CCC-aanval zal hebben overleefd. Afspraak na Mei 2024. Houdt de vuren brandende.
*
C.C.C.
Corona Verspreiding Coburgia
     Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

En dan… het belangrijkste. De rest…
*
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
     TSF Radio Wilmès (en Flamand)
06 u-03.30 – 07 – enz,
naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.
*
Gisteren 13 uur
De VRT verwaardigt zich ‘een boodschap’ door te geven vanwege de Bisschoppen. De week vóór Pasen in de Katholieke Kerk is de Goede Week. Zie volgde DOORBRAAK Nr 164 van de hand van Pieter Bauwens, hoofdredacteur. Ne gezeverd, zulle.
Gelieve U dus daarnaar te gedragen. En neen, de wrevel in die omroepster-stem, die zal wel verbeelding geweest zijn, zeker?
**
*
Nog waar ook. Gisteren over ’t Pall: vergeten te zeggen… 1) ben zo goed als blind geworden
Heb dat juweeltje in huis gehad van 1954 (Poësis) tot eind 2018.
2) In ‘Heverlee’ als KRO (1955) bij inspectie ‘betrapt’ met zo’n ding in mijn nachtkastje. Rapport Commandant: insubordinatie. En hopla! Als gewone milicien naar Duitsland. Ons Ma was er het hart van in. Gedaan met die fierheid. Gedaan met al die sterren en strepen. Vive la Belgique. Leren zwijgen, zei ons Ma nog.
17 uur
‘La Chambre’ parlementareert voortaan thuis. Neen, niet vanwege kostenbesparing, maar zowel de B- als de Vl-Hovaarsdigheidsbekleders, ontelbaar in getal, vrezen met grote vreze voor het CV. Blijven dus eindelijk ook in hun kot.
Olymp Spelen Tokio 2020. Stemmen wereldwijd voor later. ‘later’. De Spelen 2020 heten voortaan Spelen 2020+1. Volgend jaar misschien, troostte Opa, ‘als ge braaf zijt, en wèl leert’ en schoof het schuifke toe.
**
Le Couple Corona
… Diabolo….
… nog even vòór het slapengaan…
*
O sorry Mevr. Alice Nahon… Gij die zo graag Uw armen had gewonden rondom elk hoofd dat eenzaam was. Maar deze man is geen spek voor Uw bek. Wa denkte wel! De Gelauwerde Edelman de Waal Patrick, zijde nog daar? Oren open dus voor deze boodschap. Geen 4 x scheepsrecht. Is slecht voor Uw eeuwigdurend Leliaardschap.
Eerst, jaren geldeden, wetet nog? Paniek in De Kamers. Iedereen is gevlucht. Filip DeWinter & VB-kornuiten willen binnenstormen. De Vlaamse Leeuw brult. De camera’s lopen. Tot De Wael, die aan het hoofd van de zaalwachters, iedereen buiten brult en de deuren doet verzegelen. Merde!
La Patrie est sauvée en iedereen vergeet deze veel te radicale geschiedenis…
Tweede keer was, toen iedereen, nà Marrakesh, als Kamervoorzitter door U uit de wèg werd wèggemaneuvreerd. In ’t Vlaams is dat ‘iemand de kop afbijten om het zelf te zijn’..
Derde keer was hèt met die even Blauwe Waalse Sofia Lorèn die gij als First Lady, tot de Eer der Altaren hebt verheven. Naast Koning Flipper de Laatste.. Zefls ’n tikkeltje hoger. Met het hoofd in de wolken. Eerst naar omhoog, dan naar beneden, recht tussen de fijnste lakens die men maar denken kan. ’t Zal er, eens of anders, wel van komen. ‘t Is toch diene ‘sale Flamin’ qui paie tout…
Hoe zeitege Dante dat weer? Vervloekt tot in de diepste krochten der hel. Kannie diep en laaiend genoeg zijn voor jullie lapsmeren…
Vandaag 06 – 0/ - 0 8 –enz
-
E’d. Strenger. Op z’n Brits - werken als ’t niet anders kan – nooit met meer dan 2 buiten komen.
F’k. Buikriemen toe + dicht tot tegen de ruggengraat…
Wereldrond. The sky is the limit. Duizenden doden. Ziekenhuizen kunnen niet meer volg nie. De adempauze is nog niet voor vandaag of morgen.
*
Geriaters: in navolging van A.H.; geen zieke oudjes uit RVT’s nog naar Ziekenhuizen overbrengen om daar te sterven….
Typisch dezelfde woorden als op de marmeneren gevelplaat in ons geliefde Italiaans bergdorpje.
H. Vader, sterven kan men overal.
Paus Pius VI, in de kettingen door Napoleon, per koets onderweg van Rome naar Avignon, begeeft die nacht en wil niet meer verder. Ja, non, hé, mon Cher Pape, krijgt die voor antwoord van de Sansculotten-chef… ‘On peut mourier partout…’
Historische data ? Even vóór Waterloo…
**
 PRiVÉ
De sommige LIDL’s in onze streek verschaft als enige automatisch gratis plastic wegwerp handschoen + GRATIS winkelwagentjes. Bijdehandse mensen, hé.. Het onthouden waard…
*
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Bruno De Winter
*
…- Over het Vlaams-Waalse huwelijk: ‘België is een fabricaat van grote mogendheden. Ze hebben – de democraten van toen – niet gevraagd of Vlaanderen met Wallonië wilde trouwen’…/…   ‘Wij zijn Vlamingen door het werk van God, Belgen door dit der diplomaten. Met een beetje goede wil kunnen we het een en het ander blijven. Maar komt het tot kiezen, dan stel ik meer vertrouwen in het werk van God dan in dit der diplomaten’….
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
-
Hallo Lezers. Ga zekerlijk vandaag nog nalezen bij GUVAAL zelf. Oude wijn behoeft geen krans. Voor mij persoonlijk was/is het Pure nostalgie. Vol heimwee naar wat vroeger ooit was, en gelukkig voor de modale Vlaming, nu op het punt staat van terug werkelijkheid te worden. Weg met ‘de diplomatie’ van 200 jaar, 100 jaar, 50, 20 jaar en minder geleden. Na deze Gele pandemie, erger dan ooit de Zwarte Pest en alle laatste wereldoorlogen samen, zal de Blauwe Planeet nooit meer dezelfde zijn.
Wachten tot 2024 en de daar te verwachten verkiezings-uitslagen, is louter tijdverflies. Stellen wij vooral niet uit tot morgen wat wij vandaag kunnen doen.
Als kind heb ik al geleerd, dat ‘binst dat ’t schaapke bleit, een ander weg is met de malse klaver’
-
Moet ik dan zo oud en wijs(?) geworden zijn om te beseffen wat zelfs onze Duitse Herders als vanzelf doen? Zoveel mogelijk Vriend zijn maar bijten als ’t moet.
 
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
- UITGESTELD –
*
FINITO
*
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten
**
*
Mag ik even Uw aandacht?   Over vier dagen en nachten ZOMERUUR... Het Rood Bestuurde China kan wel veel, CV³ en zo, maar met de Goddelijke Gewrochten lukt dat niet zo goed. De seizoenen blijven voortmalen als molenwieken.
Es geht Alles vorüber, es geht Alles vorbei. Und nacht jedem Dezember, kommt wieder ein Mai…
 
*
De gazetten, van de eerste tot de laatste, maar ook de TeeVee (alle twee), de Radio: allemaal doen ze het. Net kleine kinderen. Tja, als die luyden, de DS op kop, nu eenmaal allemaal van naäpen houden.
Apen apen nu eenmaal allemaal apen na.
’t Pallieterke is zowat de enige gedrukte uitzondering. En wat meer is, die drukken niet hun Eigen Waarheid, maar Dé Waarheid. Even plechtig, maar leuker, zoals voor de Rechter Zowel de Aardse als de Hemelse. En net zoals er maar één god is, is er maar één Waarheid.
Maar ook de lezer, dat zijn wij allen, die zijn toch ook Rechters?
Maar allez. ‘k Zal het dan maar zeggen zoals de Deemoc Rats in de V.S….. Die zijn immers hèt voorbeeld voor de redactie van Hèt Hournaal.
Zo zichzelf herhalen werkt, net als drugs, gewoon verslavend. Aan weerskanten zelfs van de zich die DOEN en bij hen die zich… laten doen.
Wat meer is, al die praat tegen de vaak is subliem voor de tewerksteling. Subliem en subliemer. Maar nog subliemst voor de… aandeelhouders én de Overheid. Die bezitten namelijk een nooit te verdogen vraatlust…
.
‘Pourvu que ça dure’, lijk Lowie Katorze op ’t schavot tot zijn grote spijt heeft moeten ondervinden…
Trouwwens, dat van die gebarstenkruik die geen water meer houdt, is, met of zonder baert, al even veel waard.
**
*
Samengevat:
een compleet afgewerkte Waelse ‘staatsgreep’ met mede-daderschap van uitgekochte Media & tot op sterven na dode Kleurpartijen,… die samen levens, welvaart en toekomst in gevaar brengen..
Daar past maar één vraag bij.
Hoe lang nog, Here God. Hoe lang nog? Zelfs de Duivel in de Hel is ook het branden gewoon, en toch wil die er uit.
*
*
*

 

Geen opmerkingen: