zondag 8 maart 2020

89 - HET DAGELIJKS NIEUWS Internationale Vrouwendag - 60.000 x Corona in Italia – ondernemers-voorstel voor Regering

1350
  89 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Zondag 8 MAART 2020
****
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
De transformatieregering
*
… de Vlaamse werkgeversorganisatie. VOKA-voorzitter Hans Maertens stelt voor tijdelijk een ‘transformatieregering’ te vormen.…./…. nog even wachten tot het duo Dewael/Laruelle maandag bij Flupke geweest is.
Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…
*
 Vandaag dus, al is het dan Internationale Vrouwendag’, deze wel echt zeer felle mannelijke voorzet van onze vriend. Het wordt op die manier bijna een goede gewoonte. ’n Soort aperitovo om de dag voor die op tafel komt, met volle goesting te kunnen smaken.
*
Tja, ondernemers die politieke plannen smeden: het is een soort contradictio in terminis…Ondernemers die in noodgevallen verkeren denken namelijk niet aan anderen, maar uitsluitend aan zichzelf. Politiekers evenwel doen dat ook, maar onder het bedrieglijk voorwendsel dat ze ‘de samenleving’ willen redden.
Het zou – als verlossende eind-conclusie – wel de ideale uitkomst zijn moesten echte ondernemers overal de staatsroeren in handen kunnen krijgen.
Hoe ondergetekende tot deze eerder verrassende conclusie is gekomen? Gewoon door voort te gaan op de resultaten.
De uitzonderingen? De da faillissementen? Die zijn precies daar om de regel te bevestigen.
De meeste ondernemingen zijn welvarend, en naast winst maken voor de aandeelhouders, verspreiden ze deze welvaart ook rondom zich. In veel gevallen zelfs wereldwijd…
Voorbeeld = weeral nen Westflutenaar (Bekaert) die tot in China maar liefst 8.000 medewerkers heeft…
*
**
*
En dan nog iets. Neen, niet de persoon van de uitvinder van dat geniaal belgicistisch bedenksel, maar die naam: Martens!!!! Dan denk ik spontaan aan den dezen (de Ouaarde Wielfriede) uit Sleidinge -- tout court… Als Flamingant geboren, maar geëindigd als Vlaanderens schandknaap.
Anderzijds is er de Familie Martens uit Zulte (De Paradijsvogels) voor wie ik, als voor een onbetaalbaar kostbaar kleinood, de meeste achting koester.
Tja, wie zal het zeggen. In iedere geval ligt het verdere lot der Herenigde Lage Landen op de weegschaal der Geschiedenis.
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
**
Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….
**
*
*
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
*
ZATERDAG 8 MAART 2020
*
CORONA: bij ons zijn er sinds gisteren 60 besmette gevallen bij.

Wereldwijd zijn er 100.300.
USA: vòór San Francisco ligt een cruise-schip met 3.500 personen aan boord waarop 21 positief testen. Trump vindt dat ze in quarantaine moeten blijven op de boot, maar… niks is reeds beslist.
China: daar is een hotel ingestort waar 70 personen in quarantaine waren.
Aantal besmettingen: B. 169, Fr. 950, Ned. 188, D. 800, Ch. 268, Gr. Br. 209, Sp. 525.
Italia: 197 doden en meer dan 5.800 besmettingen! Daardoor neemt men er drastische maatregelen en plaatsten men 12 provincies in quarantaine (= de provincies Modena, Parma, Piacenza, Emilia-Romagna, Rimini, Pesaro en Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padua, Treviso; Venetië) . 16 miljoen mensen zijn daardoor getroffen.
**
Rood: niet toegankelijk
Oranje: alleen noodzakelijk reizen
Geel: let op, veiligheidsrisico’s
*
Bij ons komen er lokale besmettingen voor, dwz bij mensen die niet op reis zijn geweest of rechtstreeks met dergelijke mensen in contact zijn gekomen. Hoe kan da nou???
Nooit gehoord dat deze mensen gaan winkelen, op restaurant gaan, markten bezoeken… waar eventueel besmette personen rondlopen die het zelf nog niet beseffen = incubatie-periode?
**
*
Onze Politie heeft nu ook strengere maatregelingen bij alcohol tests: handschoenen aan – grotere afstand – mondmasker? Neeeeeeeennn…
Is het niet àl te toevallig, Corona, klimaat-heissa, werkelijke om-volking van de hele wereld, de islamisering? Niet ‘de Goden’ zitten hierachter. Maar wie of wat dan wel?
Wat mij opvalt, is dat deze morgen om 06 uur, de VRT het reeds bekend maakte van die +6.000 besmette personen in N-Italia. Waarom anders waren die gestraft met thuis-quarantaines? Er klonkt geen greintje medevoelen in die stem. Eerder een soort van ingehouden triomfatalisme.
Heel just, Ma, ik heb inderdaad een door-en-door slecht karakter…
**
*
Is dat nog fietsen? ‘Men’ zou willen een snelheidsbeperking opleggen aan de ‘speed-pedelers’ op al té smalle fietspaden. Maar daarvoor moet Min. Peeters wel een Wet aanpassen, en er zijn ook nog geen gepaste verkeersborden… Kan zij dat, in een regering van – niet ‘rijdende’, maar - ‘lopende zaken’??
**
*
In Griekenland ontkent men het gebruik van kogels die zouden afgevuurd zijn op ‘vluchtelingen’. Dit wordt verspreid op de Turkse TV, maar ‘t is valse informatie.
Opmerkelijk dat het woordje ‘Nep Nieuws’ niet te horen was/is. Voorbehouden voor de sociale media die niet aan hun kant staan?
Zijne Excellentie Sultan Erdogan komt wel maandag naar Brux. om met de EU-mensen ‘te praten’. Waarover? Er was toch reeds ‘n akkoord + een hoop geld gegeven in 2015!
**
*

In Saoedi-Arabië heeft de kroonprins Moh. Bin Salman 3 naaste familieleden laten arresteren, beschuldigd van ‘verraad’. Daar is een hevige machtsstrijd aan de gang, en op die manier kan hij zijn absolutisme verstevigen, niettegenstaande hij zelf niet zuiver is tot op de graat. Weet je nog van die hoernalist in Turkije?? Levend ergens in huis binnengaan om er nooit meer uit te komen..
In de stem van de autocue lezende hoernalist van dienst, klonk er zelfs ’n vleugje bewondering door… Zeker geen afkeuren, of misprijzen.
Want ja, dergelijke zaken zitten nu eenmaal in de genen van alle Arabieren. Wij hebben in onze taal daarvoor het algemeen voor alles geldend begrip ‘onderwerping’ voor. Zij gebruiken daar een zeer specifiek woord voor: de Taqyilla. Een woord dat uitsluitend bruikbaar is in een oerwoudachtige samenleving, waar het recht van de sterkste de enige geldende leefregel is.
Onverenigbaar met onze Westerse Beschaving.
**
*
Het 5G-netwerk. De USA voert de druk op België verder op om niet in zee te gaan met Huawei (Chinees) voor het 5G-netwerk (= supersnel internet) in ons land. In Brux. liggen de hoofkantoren van de NAVO, EU, … en zeggen ze, Huawei is niet betrouwbaar. Zo zouden ze verplicht zijn van de Chinese Regering bepaalde ‘data’ – op vraag - aan hen door te spelen. Is dus spionage. Maar zolang wij geen Federale Regering hebben, kan er in ‘lopende zaken’ daar niet over beslist worden.
Die beslissing is wel dringend, want dat zou heel veel bedrijven/instellingen helpen. Denk alleen nog maar aan Zaventem waar de gegevens tot 100x sneller zouden kunnen verwerkt worden.
**
*
Boeing krijgt in de VS een vernietigend rapport ivm zijn 737-Max-toestel. Die zouden op kosten te veel bespaard hebben, met als gevolg 2 dodelijk crashen. Ze verwijten hen een reeks design- en veiligheidsblunders, die leidden tot een “fundamenteel gebrekkig en onveilig” vliegtuig en eisen van Boeing een boete van zo’n 20 miljoen dollar.
**
*
In Frankrijk heeft de seriemoordenaar Michel Fourniret die 7 personen doodde, waaronder een Belgisch meisje, nu ook de moord op een 9 jarige bekend die hij pleegde in januari 2003. In 2008 werd hij veroordeeld tot levenslang… Of er nog moorden zullen uitkomen, lijkt twijfelachtig. Alzheimer.
*
FINITO
**
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Internationale Vrouwendag.
Sedert 8 Maart 1905 de dag van "brood en rozen".
**
*
Ach ja, maar naast die rozen, is er nog ook dat veel ouder verhaal van diene appel. Met als gevolg, dat de Vrouw te horen kreeg, dat voortaan nakomelingschap geen lachertje meer zou zijn. Na de seksspelletjes zou ze haar kinderen in uiterste barensweeën ter wereld brengen.
Erg, hé. En de man, echtgenoot Adam (kreeg het genot), stond erbij en… keek toe.
How did he dare!!!
Had Grechen erbij mogen zijn, het zou gene waar zijn geweest. Ze zou op het podium gesprongen zijn, de micro wat naar beneden gehaald, en ze zou van haar briefje afgelezen hebben, wat er in stond voorgedrukt. Want ziet U, op school, als ze daar al ooit zou zijn geweest, was haar Engels om bij te huilen.
Is soms nog altijd te horen in haar stemmetje….
*
*




Geen opmerkingen: