maandag 9 maart 2020

43 – TSCHELDT Op Tourné met het OCMW - El Morabet

672
43 - TSCHELDT
*
OP TOURNEE MET HET OCMW (8): DE TRUC VAN HET NIET VERSCHIJNEN OP EEN AFSPRAAK BIJ DE VDAB

6 maart 2020
*
Elke week valt er een dossier uit de groene kast van een groot OCMW van een grote stad in Vlaanderen. De Regimepers laat na om zich te bukken en het dossier op te rapen en te bestuderen. Alleen ‘tScheldt waagt zich aan het gedocumenteerde surrealisme in de dossiers.
Vandaag het schier on-navertelbare verhaal van El Morabet

El Morabet is geen ‘erkend vluchteling’, hij is gewoon een man van buitenlandse afkomst die al 9 jaar in ons land woont. Hij woont hier met zijn eveneens uit het buitenland afkomstige vrouw.

Ondanks het feit dat ze hier al 9 jaar wonen, spreken mijnheer en mevrouw geen woord Nederlands.

Ook de zus van mevrouw woont bij hen in. Deze mevrouw is hier illegaal.
We willen niet cynisch doen, maar mijnheer werkt niet. Mevrouw ook niet. Mijnheer krijgt van het ministerie van Weldaad en Peilloze Geldverstrekking voor Anderen dan Vlamingen een werkloosheidsvergoeding.
Het is de laatste tijd zo, dat van werklozen iets meer wordt verwacht dan vroeger. Men moet zich zo nu en dan aanbieden bij de VDAB om samen met de Dienst naar werk te zoeken.
Mijnheer El Morabet wil wel het geld maar wil niet op afspraak komen bij de VDAB. Dat vindt de VDAB niet leuk.
Mijnheer werd door de VDAB op de vingers getikt en zo waar gestraft. De VDAB trok tijdelijk de werkloosheidsvergoeding in.
Voor een gewone Vlaming, dat is iemand die Vlaams spreekt en Belg is, en geen illegale mensen onderdak geeft, is zo’n VDAB-sanctie een hielprik om snel aan de slag te gaan en geld te verdienen.
Maar zo niet voor El Morabet, want hij kent het TOVERWOORD om de poorten van de grot van Ali Baba, in het Vlaams het OCMW geheten, te openen.
Het toverwoord is HULPGELD.

El Morabet trok naar het OCMW met een vriendin die voor hem tolkt, mijnheer spreekt geen Nederlands –remember-, en vroeg een leefloon aan omdat dat klootjesvolk van de VDAB zo stout was om zijn werkloosheidsuitkering af te pakken (stoute blanke Vlamingen die VDAB-ers, racisten eigenlijk als je er even verder over nadenkt).

En omdat El Morabet het toverwoord kent, deed hij er ineens ook een aanvraag bij om hem 1000 euro te geven om de huurwaarborg van een nieuwe sociale woning te betalen, waar hij wil intrekken met zijn vrouw en illegaal verblijvende schoonzus.
Beste vrienden, Vlamingen en Anderen, wij vinden het bovenstaande niet uit. Het is in Vlaanderen perfect mogelijk om bij het OCMW te verklaren dat je een illegaal verblijvende persoon hebt inwonen, zonder dat daar vragen worden over gesteld. Integendeel, het OCMW zal je helpen deze situatie te bestendigen.
De raadslieden van het OCMW, gevat door het schrijnende verhaal van de stoute VDAB, besliste dan ook om mijnheer El Morabet een leefloon te geven, en waarom niet, er bovenop, als toemaatje voor volharding en burgerschap, een renteloze lening toe te staan van 1000 euro zodat het gezin El Morabet convenabel kan gaan wonen in een nieuwe sociale woning met hun illegaal verblijvende familielid.
En nu gij!
*
D. De Bekbroeder

                     
NASCHRIFT
*
Gezegd ‘leefloon’, bedroeg dat niet ’n slordige €1.400,-per maand, belastingvrij????. En ja, inderdaad, werkloos en behoeftig zijnde, heeft ieder ‘levende’ daar bovenop nog recht op gratis woning, met alles er op en er aan, zelfs met stoom-oven en jacuzzi. Alle medische zorgen (in- en uitwendig, zoals blokjes op de tanden gratis voor volwassenen) voor heel het gezin zijn gegarandeerd door de Hoogste Mensenrechten Commissie van het land. Gaat het om een ‘alleenstaande moeder’, krijgt die dubbel kiendjesgeld, geld voor pampers, en voor de crèche, telkens € 1 per week.
Begrijpt iedereen nu ‘n beetje waarom al die problemen zijn aan de Grieks/Turkse grens?
Neen, niet om er UIT te geraken, maar er IN.
Raar hé, dat er dan toch nog zoveel ‘transmigranten’ naar het VK willen. Wat hebben die Britten voor, dat wij niet hebben?





 

Geen opmerkingen: