maandag 23 maart 2020

VVV

2690
    105 - HET DAGELIJKS NIEUWS
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Maandag 23 Maart 2020
    
*
Corona Manie & Volwaardige Coburger Comedie
*
Moesten de historisch Nederlanden dw.z. de originele bevolking van thans maar liefst drie ‘Staten, van de Oostzee tot aan de monding van de Zoom (La Somme) VRIJ-UIT kunnen mogen kiezen, dan zouden al lang op de torentransen, de leeuwen dansen. Alle ‘oude gewaden’ zouden zijn afgelegd. In hedendaagse bewoordingen zou betekenen dat PVV-VB het zakje besturen.
Rood, Blauw en Groen incl. alle tussenschakeringen, worden bij Wet verboden (insubordinatie), met de steun van de van oorsprong tot Regeren bestelde ‘Christelijken’. De ‘Kiesdrempel’ staat aan onze kant; terwijl de CVP tot nader order halvelings uitgesloten blijft ter wille van het OCRA-Schandaal, en nog meest omwille van het onlangs gepleegde VERRAAD door mee te spelen in deze zgz ‘Noodregering’.
Met een propere lei beginnen aan de opgang in de vaart der volkeren, eiste ook nieuwe Leiders. Deze keer door het volk zelf gekozen.
-
Allemaal zaken die dringend op de agenda staan, voor wie deze CCC-aanval zal hebben overleefd. Afspraak na Mei 2024. Houdt de vuren brandende.
*
Corona Verspreiding Coburgia
Raar, hé?
*
    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie
**
‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..
*
Vrank en vrij Pallieterke
*
… geef enkele data die iedereen zou moeten weten over de virussen die ons uit China al zijn overgewaaid…/…In 1957 was er de zogeheten ‘Aziatische griep’ die wereldwijd 2 miljoen mensen het leven kostte. In 1968 de Hongkonggriep (700.000). Van de Sars-epidemie, die in 2003 ontstond in hetzelfde Wuhan waar nu het coronavirus vandaan komt…/… gebaseerd is op de Chinese grieptoestanden van het jaar daarvoor…/…
Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…
-
Ja, die goede oude Pallieter, die zichzelf zo ’n beetje presenteert als het Klein Duimpje van de geschreven Pers.
**
*
KLEIN DUIMJE¨…Was dat niet dat broekventje dat als enige zijn weg uit het Grote Bos naar de Veiligheid terugvond? Het volgde namelijk het spoor van de door hemzelf nagelaten… broodkruimeltjes.

Pallieter-meisjes en – Jongens… jullie zijn Grote …
Tja, hoe zei diene BDW dat ook weer onder de hoge gewelven van de Koekensteedse O.L.Vrouw-kathedraal bij het afscheid aan MRM aan zijn opponent van het VB? Andere tijden, andere zeden, andere omstandigheden, maar het gezegde blijft nazinderen in onze harten..
Het is dus niet allemaal slecht in de goede Handgeworpen Stad aan ‘t Scheldt.
Maar ooit als wereldhaven wegkomen met de titel van Hoofdstad der Herenigde Vrije Nederlanden, zit er niet in. Wedden dat Geert Wilders samen met den TGV tegenwoordig andere plannen smeden?
Even de kat uit de boom kijken.
*
Als Ieperling is dat zelfs ’n wel zeer persoonlijke goede gewoonte…
*
En dan… het belangrijkste. De rest…
*
ZONDAG 12 uur
    ITALIA DI MIO CUORE. Het dagelijkse aantal doden neemt af in de regio waar het begonnen is – In de Limburg neemt het DODENTAL snel toe in de….. Turkse Gemeenschap.
Hoogste alarmpeil in jaren. Taal-problemen in de eerste plaats???? Of samenscholing in hun moskeeën?
*
Over hun Rode Prioriteiten doen we voortaan r het zwijgen toe….Tot bij het eerste hanengekraai

    TSF (en Flamand) 06 u-03.30 – 07 – enz,
Naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die vooral excellent zijn voor de (Rode) werkverschaffing.
*
VANDAAG MAANDAG, 1ste Dag v/d Week
*
Luik (Bierset?) China, Alibaba en de … 40 Rovers……echte duivelskunstenaars zijn het toch… 6.mio MM (Mond Maskers) zijn – met luid tromgeroffel - aangekomen. Kawouter Beekske ‘regelt’ het zaakje. No problem. Is geknipt voor zoiets.
-
De Parketten gaan dicht. Case Closed. C.C. door C.C.C.…..
Is zwaar problematisch + uitleg…
-
Fiets-weekeind. Aan Zee? In Bos & Heide? Overal VERBOTEN… maar ze kunnen het toch niet laten…
Zwaar Kassa!! Kassa!!! Kassa!!!
*
VS (van Amerika) Hoera!!! De Democ Rats blokkeren de Trump-maatregelen. Niet naar hun goesting. Want, zoals overal ter wereld gaan die liever over… lijken!
*
*

Laat-avond-journaal van de dag voordien
*
22 maart 2020
**
*Vlaanderen. Vandaag zijn er 760 extra bedden klaar voor IC patiënten: nu totaal 2660 stuks.
En op IC :290 gevallen (lOud? Jong? Getint? Zwart? Geel. Rood? Gestreept?) met daar bovenop 8 doden. In gewone andere Ziekenhuizen verspreid over het Vlaamse Land verbijten vandaag nog 600 CP, Shakespeare indachtig, hun toekomst. Ondergang of herleven…To be or not to be….
Wat wel opvalt, is dat er in Limburg veel ‘gevallen’ bijkomen en dan vooral bij de Turkse ‘Gemeenschap’. Al gedacht aan de Moskeeën?? Zijn er daar nog altijd ere-dienstachtige bijeenkomsten? Want soms lijkt dat ook van op straat op een gewoon burger-huis! En die mensen wonen soms ook met meerdere families samen. Begrijpen die wel de wettelijk aangeprezen maatregelen???
-
West-Vlaanderen… daar zijn 381 CP en het valt op dat ‘bachten de Schreve’ praktisch geen zijn. Zo spreekwoordelijk dom zijn die dus ook weer niet, hé… Daar bij ons, in die Westhoek, zijn er dus niet zo stom als nunder klakke staat…
-
Veel CP kunnen gewoon thuis ‘uitzieken’.
-
Een veel gestelde vraag is: waarom niet iedereen testen? Gewoon omdat er geen materiaal voorhanden is. Dank U lieve Maggie voor het liegen: goed voorbereid zijn is anders….
**
     
*
Volgens virologen (???) vechten we tegen een ‘onzichtbare’ vijand!. Goed, hé…. De gevolgen zijn anders wèl goed zicht- en zelfs -voelbaar.
Via voeding kan het niet doorgegeven worden, tenzij groenten of fruit niet met fris water worden gewassen. Want als er ‘speeksel’ is op iets van een CP…
Jammer is ook, dat wat de Media ‘serveren’, niet eerst onder de kraan kan…
*
Sint Gilles-Waas (O.-VL.). In het WZC worden 20 CP verpleegd, waarvan er 3 naar het ziekenhuis werden afgevoerd, en 1 ‘persoon’ (m?vr?) daarvan is gestorven. De anderen hebben nu kamer- quarantaine. Werd verder medegedeeld dat er tevens 19 personeelsleden (preventief?) ‘ziek’ thuis zaten, want er werd bij hen koorts vastgesteld (dwz hoger dan 37.5°C!).
*
*
Hoed af voor de Thuisverpleging & Gezinszorg. Die zijn echter wel bang: te weinig mondmaskers. Zodat ze verschillende patiënten moeten ‘doen’ met hetzelfde geval voor de mond.
*
*
Morgen zou er normaal 5 miljoen M.M. moeten toekomen. Par Avion.
(Is gebeurd. Lazen we al)
Deze M.M. zullen verdeeld worden: W/Vl over het hele land. Rekening houdend met het aantal bewoners???
*
*
Veel volk dus in de bossen en parken. Normaal mocht men niet met de wagen komen, maar dat kon niet zomaar verhinderd worden…. Parkings waren afgesloten, maar dat houdt het volk niet buiten hun doel.

De boodschap is: … her-ontdek je eigen buurt! Besmet geraken kan men overal…
*
Door ‘Tijdelijke Werkloosheid’ krijgen mensen 6 maanden uitstel van de afbetalingen van hun Hypothecaire Leningen. (als je natuurlijk niet veel spaargeld hebt. Wordt gecontroleerd!). De duivel mag weten hoe…
-
Bedrijven / zelfstandigen kunnen bij-lenen en afbetalingen van leningen worden uitgesteld. Ik ben benieuwd voor wie…
*
*
De IS-aanslagen van 22 maart 2016 werden vandaag in mineur herdacht op het Schumann-plein. You remember still? Er waren (maar) 32 doden en +300 gewonden. Slachtoffers of nabestaanden mochten niet aanwezig zijn, zelfs de Pers niet. Waarvoor dat CV al niet goed is. Want de getinte ‘Vriendjes’ worden liever niet meer herinnerd aan zaken die de terugkeer van die arme weeskiendjes blijven treffen…
*
Italië:
Juichkreten daar in de Media... Een 95-jarige grootmoeder in Italië hersteld van coronavirus (HLN)
Maar dan gaat Conté nog ‘n stapje verder: ALLE bedrijven (en fabrieken) moeten 2 weken pot-dicht.
*
*
Uitzondering: medisch materiaal, de voedings-ketens… want de Supermarkten moeten blijven kunnen ‘werken’… en moeten zorgen dat de mensen gevoed worden.
-
Er zijn heel strenge C.C. (Carabinieri-Controles) voor mensen die zich nog altijd té ver dan toegelaten verplaatsen. Maar… in Italia zijn er enorm veel appartementjes van nog geen 10 m2 groot… en zeker in de steden maar ook in de centra van al die piepkleine dorpjes. Zo is men vlugger en eenzaam. Ja dan is het haast normaal dat mensen hun vleugels eens willen uitslaan. Want een rasechte Italiaan die LEEFT op STRAAT. Het zijn héél sociale mensen. Kunnen we van meespreken.
‘Thuiszitters’ gaan de hele dag op de terrasjes zitten. Keuvelen. Consumptie-loos want… arm als Job. Gemiddeld €300 à 400 pensioen. Pensioen-leeftijd vanaf…. 45 jaar. (net zoals bij ons; ze noemen dat dan uitzonderingen, maar volgens mij zijn er meer uitzonderingen dan mensen die werken tot de eigenlijke pensioenleeftijd. Denk maar dat bij ons machinisten vanaf 48j op volledig pensioen kunnen en dan heel gewoon een andere job uitvoeren op naam van de vrouw (zij worden toch niet gecontroleerd) en daarbij hebben ze dan nog een betalende hobby: knutselen (= boetseren van non-figuratieve beeldjes en schilderijtjes maken van 13 in een dozijn die ze doodleuk verkopen op speciale markten! Deze man had dus in feite 3 inkomens!! Kennen we van de eerste rij!)
*
(Verzuchting) Hoe zou het nu zijn met ons Maria Pia (nu ongeveer 85j) die in 2004 ondergetekende in- en uit bed kwam helpen + ontbijt aan huis kwam brengen. Maanden aan een stuk. Gebroken heup. Het mensje (heerlijk Moedertje) deed er ½ uur per fiets over: 7.5 Km, 2x per dag. Naar omlaag in het komen, fel naar boven in het weggaan.
Ze deed dat, met plezier, voor (toen, in onze ogen) ’n habbekrats van €25.00 per week. Maar… ze leverde (verkocht) ons wel de melk. Plus de boterhammen…
Met ons mager pensioentje van €1100 waren wij, in haar ogen… rijke burgers…

Nu geeft men daar officieel toe dat er ‘veel’ doden waren door een tekort aan IC-bedden.
Lombardije. Daar (waar alles begon voor It.) begint het dodenaantal TE DALEN: ’n klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel?
*
In de ziekenhuizen: galmt meermaals per dag het Nationaal Volkslied. Wordt dapper door degene die dat kunnen uit volle borst meegezongen en mét de hand op het hart! Trots om Italiaan tussen andere Italianen te mogen zijn… …
Ik zie dat hier nog niet gebeuren! Zelfs onze Ministers kennen niet eens de woorden, (denk maar aan de Geitenneuker van Ieper, die de Marseilleise zong na een Te Deum toen hem gevraagd werd het Coburger Vaderlands Lied te zingen in …’t Frans!)!
Andere anekdote. Amper 6 maand in dat bergdorpje, besluiten we om naar de Eeuwige Stad te reizen, niet altijd langs de A1, maar via de wondermooie Cassia (= Romeinse heirweg!), ‘gewone weg door bergen en dalen vol schilderachtige stadjes en dorpjes. Waar we ieder ogenblik oog-in-oog kunnen staan met Monteverdi of Dante Allighieri.
*
*
SUTRI: Da’s de naam. Hoog in de wolken. Geboorteplaats van Pontius Pilatus… Beroemd open-lucht film-scenario voor Spartacus. Wij rijden door. Beneden rechts langs de kronkelweg een (eenzame) indicatie-bord ‘L’Amfiteatro Romano’.
Het is een volledig opgegraven Romeinse amfitheater dat in tufsteen is uitgehouwen. Van buiten heeft het niet de typische kenmerken van een amfitheater, maar binnen ziet het eruit als een klein Colosseum, met meerdere lagen van zitplaatsen (goed voor 9000 mensen in die tijd), toegangen, gangen en portalen. Naast het amfitheater zijn tientallen, eenvoudige tomben van de Etruskische necropool te zien, die ook uit tufsteen is gehouwen.
*
*
Er staat ook een mithraeum uit de tweede eeuw na Christus. Dit was in de Romeinse oudheid een tempel voor het Mithraïsme, de cultus van de zonnegod Mithras. Het Mithraïsme was in de eerste eeuwen van onze jaartelling geliefd bij de Romeinse legionairs. Later werd die Vroeg-Romeinse ‘God’ MITRAS, half mens-half-stier, neer gesabeld door… de H. Paulus, de boezemvriend van de H. Petrus, die de Eerste Paus van Rome wordt genoemd…

O, volgende Zondag  is daar de Capella Musica van de Forza Navale Italiana. Gala uniformen. Inkom gratis. Aanvang…21uur. Zwoele zomeravond.
Fantastische ervaring. Gratis zitkussentje inbegrepen.

Einde optreden. De band zet de Nationale Hymne in. Wij vliegen mee recht, niet goed begrijpend. Iedereen staat luid-op en kaarsrecht spontaan uit volle borst mee te zingen. Rechterhand op het eigen hart. De melodie wordt keer op keer herhaald en herhaald. Iedereen blijft, ter plaatse in de houding, recht staan.
Aanhoudend applaus. Op het podium: militaire groet onder de laatste felle schijnwerpers….
*
Die zijn we dan met vrienden/familie regelmatig gaan bezoeken. Een (totaal verlaten) ervaring, op zich. Half onderhouden ruïnes… Gratis te bezichtigen mét gids, al blijkt men de laatste 5 jaar nu wel inkom te vragen!
*
Anders gezegd… de wraak van het Godsvolk om door Mitras-aanhangers verjaagd te zijn geworden uit hun land dat overliep van melk en honing..
-
Terug met de voeten op de grond

GR.Britt.: Boris Johnson waarschuwt het volk dat als de mensen zich niet houden aan zijn maatregels, ze toestanden gaan creëren zoals in… Italia. Nu reeds 280 CV-doden.
Op de Londense bloemenmarkt deze morgen was het op de koppen lopen. Overvol!!
De Nationale Gezondheidsdienst zit daar nu al op het tandvlees.
Reeds meer dan 1000 gepensioneerden artsen en verpleegkundigen hebben zich vrijwillig gemeld om te helpen.
Een Britse verpleegster roept huilend via de sociale media op om te stoppen met hamsteren. Want na haar dagtaak, waarbij zij CP helpt, zijn de rekken in de supermarkten leeg. Zij heeft toch ook een gezin die moet eten!!
Veel Britten trekken zich dat alles niet aan. Britse flegma. Ik zie het reeds.
*
De USA heeft het ook te pakken en dan vooral ‘The Big Apple’. NY dus.

De burgemeester daar roept op tot acties. Reeds 32.000 burgers besmet en 390 doden.
Volgens hem is het allemaal de schuld van Trump: die moet méér hulp sturen naar NY. Hij, Trump, is toch zelf één van hen?! Het leger zou moeten ingezet worden en ze hebben méér beademings-materiaal - nodig. Maar Trump reageert niet, zegt hij.

Bars en Resto’s zijn gesloten: dit heeft grote gevolgen voor de Horeca. Het is één en al ellende, want daar bestaat er geen ‘sociaal netwerk’ voor tijdelijke werklozen en weinig hebben een ziekteverzekering want die zijn daar peperduur. Maar het zou de schuld zijn van de Demo Rats die alles tegenhouden in de senaat zodat Trump de schuld krijgt.

Gevolg: wie weg kan uit NY, gaat weg, en zo loopt de stad leeg…
*
De jeugdbewegingen dezer dagen zijn zeer creatief. Via on-line verplichten ze hun leden hun uniform aan te doen en de opdrachten thuis uit te voeren die ze dan opnemen en moeten doorsturen naar de Leiding. Iedereen vindt het leuk, zelf de ouders die ook ingeschakeld worden. Maar de leiding zelf: die houdt wel geen rekening met het afstand-houden zo als op de filmpjes te zien was. Ze zaten recht voor elkaar en moesten zoveel ze konden wasknijpers op het hoofd steken van hun partner! Als de afstand 30 cm was, was dat wel veel!

*
*
 Terug in de Westhoek…
Tuin- en landbouwers hebben nu veel handen te kort door de buitenlanders die weg blijven. Het Boeren-syndicaat pleit voor meer flexibiliteit, zodat mensen die nu ‘thuis zitten’ zouden kunnen gaan helpen.
*
Niettegenstaande de strenge regels betrapt men toch nog cafés die ‘open zijn’: zoals Dentergem, Hooglede, Wingene…
*
In Izegem hebben DJ’s een straat-concert gegeven vanuit garages. De mensen bleven in hun deuropening staan en apprecieerden de inspanningen van de DJ’s…
*
FINITO
*

*
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
Dit wel zeer dramatische  een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten
-
Terug naar het bzgin….En ja, hoe datzelfde slecht karakter als ik, de Guido Guvaal…
1956…Pallieterke…
Die eerste na-oorlogse nummers… Het ABL… Het beroepsleven…De Italiaanse Exodus…Opa’s apejaren…
Zij leven en dat van mij zijn over hetzelfde spoor gelopen.
-
Franse chi-chi, kussen en likken, zoenen, hahnden drillen… Waarom geen ‘Goêndag’ – geen knik – geenn Hoi – geen teken doen met de hand : er zjkn zoveel moddelen om vriendschap, respect, gaan & komen uit te drukken zonder elkaars ‘warmte’ in levenden lijve door te geven?
Laat di AUB im Gods naam een blijvend effect zijn van deze zoveelste Chinese wereldramp..
Deo Gratias…



 

Geen opmerkingen: