zaterdag 21 maart 2020

103 - HET DAGELIJKS NIEUWS Hert CV in Italia bindt in daar waar het begon –maar de Corona Regering en het ECB staan erbij en blijven sabbelen op de kool. Met gesloten grenzen..

1496

    103 - HET DAGELIJKS NIEUWS

*

VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

*

ZATERDAG 21 MAART 2020

*

    HAHA....je zult het maar tegenk

omen er is nu geen W.C-papier in onze winkels. We zullen weer gazette-papier moeten gebruiken gelijk in de oorlog.

Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

**

‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

*

De corona regering

*

… En daarmee blijven de twee grootste partijen van Vlaanderen (én België) in het federaal parlement in de oppositie, wordt dit land bestuurd zonder een meerderheid in Vlaanderen en heeft het voor de derde keer op rij een francofone eerste minister.

-     Nog even op de tanden bijten. Binnen de ‘afzienbare tijd’ van nog maar amper VIER jaar afzien, komen we er wel uit. Foetsie La Belgica, foetsie Michellie, foetsie La Muette de Portici…  

…. hopen op nieuwe verkiezingen…./… moet gezegd dat het niet goed gaat met de N-VA…/…

-     Ach ja, die NVA van ons Grootvava… Even Guvaal hernemen…

2018 = het communautaire even de frigo in, JOBS zijn het gewin. VB fors omhoog en NVA… klein verlies.Valt nog mee dus doen ze mee.

BOEM !!! BOEM !!!! BOEM !!!

Drie keer is scheepsrecht. Hunne al zwak staande Euro is gevallen. Ze willen er uit en doen… de Regering vallen. Marrakesh is groot genoeg om zelfs ezels geen twee keer over dezelfde steen te doen vallen. Sjieke Sjarel grijpt in NY het voortouw, waarna hij beloond wordt met de Croon van de EUSSR. Waarop de Spleetogen op hun beurt ook hun troeven uitspelen. Het kan niet altijd TRIOMF zijn dat de klok slaat.

-

19 Mei 2019… De teerling stopt met rollen, het echte ‘gerold worden’ begint….

Peilingen? Die zijn ondertussen hemels. VB gaat interstellair. Met de vlam in de pijp. NVA was bijna de pijpen uit.

-

Laat ze maar komen. De Bokma staat al koud.

-

…(‘Hij stond aan de goede kant van de geschiedenis’, waren zijn woorden)…

-

- U leest het goed, de Bokma en zelfs de PROSECCO staan klaar: Sjieke Sjarel heeft de kant van de Geschiedenis van zijn eigen goesting gekregen

Maar wie laatst lacht, best lacht …

*

…Immigratie & Integratie…/… door de spijbelmarsen - eerder het klimaatgebeuren, waarmee de Groenen succes hoopten te halen…/… de volgende verkiezingen (ten laatste in 2024)…/…

Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

-

Corona Crisis Club…

*

En dan… het belangrijkste. De rest…

**

       de dag voordien

De grenzen worden gesloten.

Geen Benelux meer, geen Schengen meer… Geluk bij ongeluk?

Zelfs ‘De Kust’ is opnieuw ‘Sperr-Gebiet’ geworden. Door de Ostensche Blauwe Stommelein duidelijk gecommuniceerd op alle mogelijke media. His Masters Voice? Felicitaties per kerende vanwege Doris Day Numero Twee….

o-o-o-o-o-o

 

     deze morgen, bij ’t kraaien v/d haan…

De Afspraak op Vrijdagavond Laat: BDW zal… voor de laatste keer en met de dood in het hart….MEEDOEN

-

WHO: (in Engels) snotneuzen moeten beter de neus afkuisen desnoods met de blote hand, want het kan niet zijn daarmee Oma & Opa dood te maken.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

     TWAALF UUR IN DE MIDDAG…

- 30 doden tussen oo.oo en 12.00 uur. Meestal… Brusseleirs.

-

Politie optredens ongeveer zo erg als de GESTAPO      …

Deze keer echter betere keer. De Politie = Uw vriend…

-

Het kleine Italiaans dorpje in Lombardije waar voor het eerst de C-Hel uitbrak, al-dan-niet als 5de Colonne = daar komen voorlopig geen besmettingen meer bij…

-

Laten we dus met ons allen wat leren meer geduld te hebben. Keep on smiling. En vooral: KEEP LIVING.

               Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

*

 

Laat-avond-journaal van de dag voordien

*







 

    20 maart 2020

België Coburgia sluit al zijn buiten-grenzen: te land, ter zee en in de lucht!

Wel héél moeilijk te organiseren (en te controleren) met die Schengen-akkoorden!!! Enkel grens-arbeiders en vrachtverkeer mag door!

Crembeau, Min. BiZa erkent = vooral het toeristisch verkeer kwam uit de besmette gebieden (Ned, Dd). Dus hij – enerzijds - in overleg met deze landen, maar anderzijds zou het natuurlijk beter zijn als EUr-Opa een algemene beslissing oplegt!

Ook luyden die per trein, Thalys, of vliegtuig komen om toeristische redenen, worden gewoon terug gestuurd. Men heeft nu voldoende personeel om dat te controleren, daar alle sportevenementen afgelast zijn.

Er wordt voor komend weekend luidkeels mooi weer voorspeld, maar er zal extra toezicht op de wegen zijn. Alle campings zijn dicht! Niemand mag op straat komen (tenzij voor dringende zaken). In ons kot blijven, verdomme.

De CCC

Is nieuw begrip. Staat voor Corona Crisis Club. ‘Is soort laat nakomertje van de vroegere CCC, de                                                                                                                                                     

Vandaag zijn er +6 doden wat het totaal op 37 brengt een 2260 besmetten waarvan 164 op I.C. (intensief). Waar maximaal 1900 bedden zijn voor 11 mio inwoners…

De effecten van de getroffen maatregelingen door deze Nood-Regering kunnen pas eind volgende week zichtbaar zijn. Hopen en in Uw kot blijven…doet leven….

De MS (Medische Staf) zelf krijgt bijscholing: praktisch vooral ivm be-demings-toestanden (b.v. hoe krijg je een buisje in een keel…), maar ook theoretisch à jour..

-

De 5.000.000.000 mondmaskerszijn net als de Beaujolais, zopas toegekomen. Maar er zijn er nog veel meer nodig. Voorbeeld kledij, beademings-materiaal,…

Rozenkransen daarentegen…

*

Italia di mio Cuora… 600 doden bij in 1 dag. De teller staat nu reeds op… >4.000. Een cruise-schip wordt klaar gemaakt om aan wal besmette personen… op te vangen.

-

Spanje is ook erg getroffen. Madrid: een hotel (160 bedden) is opgeëist voor erg besmette getroffenen…

-

China geen interne besmettingen meer, maar wel 37 buitenlandse.

Huwan, waar alles bugan, is nu 2 maanden in quarantaine, maar men ziet het einde van de tunnel.

  1. Hype?: Om 20u Iedereen op balkon of voor de deur: minutenlang applo + men zingt tevens het Nationale Volkslied voor de mensen in de zorgsector + voor de mensen die alles draaiende houden zoals vrachtwagen-chauffeurs. Wordt na ge-aapd door andere landen.

    Coburgia.

De universiteiten hebben besloten dit schooljaar enkel nog lessen te geen via Internet.

*

Land- en tuinbouw : met de handen in het haar. Nu geen buitenlanders meer binnen mogen, heeft men ook geen seizoen-arbeiders meer... Voorbeeld: nu moeten asperges geteeld worden, maar… geen personeel. Enkel de seizoen-arbeiders die hier reeds waren, krijgen een verlenging van hun verblijfs-vergunning.

*

Torfs . De CEO roept op om enkel te shoppen op TiIternet bij alleen in-landse Webshops.

*

De eigen
Vlaamse ‘Deelregering’.

Voor wie ‘de zaak’ on hold staat: 4.000€ de eerste 3 weken. Vandaag heeft ‘men’ daar nog 1.600€ aan toegevoegd. In totaal dus € 5.600 om de ganse dag te luieren. Is € 1.633 per week, ofte exactement 73.946,50 BEF van vroeger…

Gaan we dan seffens de IJzer, de Leie, de Schelde en de Maas, niet beter veranderen in Jordaan 1, Jordaan 2, Jordaan 3 en Jordaan 4…

Zelfs Trulo zou even met de ogen moeten knipperen. Als er dan maar geen trubels komen wie de grootste (het hoogste getal) heeft..

*

De Europese beurzen stegen fors: + 5%, te danken aan de ECB die .. (invullen wat gewenst wordt) miljard ter beschikking stelde. Geld namelijk, stinkt niet en heeft ook …. geen kleur.

*

Doden & DC (=Doden Cultus)

Bij begrafenissen mag er slechts 20 personen in Crematorium/Kerk zijn. Voor duizende afgestorvene ‘gaan groeten’ wordt ten sterkste afgeraden. Sopra tutto vooral geen WIJWATER geven. Nu worden doden ook veel vlugger niet begraven maar gecremeerd. ’n Soort welgekomen CV positief neven-effect die de aan de gang zijnde ont-kerkelijking nog verhevigt. Dàt, naast een Corona Regering, is er werkelijk teveel aan….

*

In onze veelgeprezen WZC probeert men zoveel als men kan, de bejaarden via video-boodschappen / skype / telefoon / brieven… in contact te houden met de familie. Ze moeten wel op hun kamer blijven, ook voor ’t eten.

C & A 🐕🐕

FINITO

*


DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

*

o-o-o-o-o-o-o-oo

*

EERST OVER ‘EIGEN HAARD’…

(voor wat die is nog waard)

-

Toeval is dus dat wat in des sterren staat geschreven…

Straks komen we nog uit bij het Orakel van Brakel Delhi en de Antieke Oude Grieken…

Vlaamse Zelfstandigen Aller Landen: verenigt U en kom terug naar jullie kot. Hier smijt men met geld lijk voor hun eigen, in ’t Parlement.

-

….Het jaar Onzes Heren 1957. Eerste ‘jobke’ ‘(= vast werk!!) in ’n Zuivel-zaakje met 14 man personeel, waar ik voor dergelijk bedrag 73.946,50 x 52 =3.845.731,10 BEF maar wel 100 mensenlevens had nodig gehad…

-

Leven we heden ten dage hier en nu al niet meer op ons kleine Blauwe Planeetje, of zijn we reeds per draagraket onderweg naar de sterren?

 

 

Geen opmerkingen: