woensdag 11 maart 2020

94 EJ BRON - HET DAGELIJKS NIEUWS Hongaarse staatssecretaris over migratie crisis: EU is hulpeloos en besluiteloos

783
     94 HET DAGELIJKS NIEUWS
*
HONGAARSE STAATSSECRETARIS OVER MIGRATIE CRISIS: EU IS HULPELOOS EN BESLUITELOOS
*
**
(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)
 
Een stuk van de Hongaars-Servische grens in de buurt van de stad Gara, Hongarije.
*

Een Hongaarse staatssecretaris heeft kritiek op de EU vanwege “schijn-maatregelen” in de huidige migratiecrisis. Reden zouden VAN DIE EU hulpeloosheid en besluiteloosheid zijn.

epoch times

**
Zoltán Kovács,
*
Het Hongaarse grenshek en het asielrecht volstaan om de door de migratie veroorzaakte uitdagingen de komende tijd de baas te kunnen, verklaart Zoltán Kovács, staatssecretaris voor Internationale Communicatie in Hongarije. De politicus voegde er in een interview met het dagblad “Magyar Hírlap” aan toe dat de regering bereid zou zijn om bij behoefte nog meer stappen te ondernemen.
Kovács verklaarde in het interview dat zich in West-Europese landen parallel samenlevingen ontwikkeld zouden hebben, “wat ‘nauwelijks als succesverhaal’ gerekend kan worden”. “De meeste economische migranten, die zich gevestigd hebben in West-Europa, hebben dit illegaal gedaan”, voegde hij er aan toe.

Europa is nu gedwongen iets te doen met de harde realiteit van honderdduizenden migranten, die proberen de EU-buitengrenzen vanuit het Zuiden te doorbreken. Kovács ziet de reden van de huidige situatie in de “hulpeloosheid en besluiteloosheid” van de EU.
 

‘Brussel’ laat zijn problemen steeds meer door NGO´s oplossen

Hongarije´s oplossingsvoorstellen voor het probleem zouden aan dovemansoren gericht zijn, zei hij tegenover de Hongaarse krant. ‘Brussel’ zou zich nog steeds concentreren op een ‘algemene Europese oplossing’ en de controle over de migratie- en asielpolitiek willen overnemen, aldus Kovács. “Dat zal duidelijk niet functioneren, omdat de meerderheid van de Lidstaten een centralisering niet zal ondersteunen, die de soevereiniteit schendt”, zei de staatssecretaris.

De Hongaarse grensbewaking zou gegarandeerd zijn en zou ook kunnen standhouden tegen de uitdagingen van de komende tijd, schat Kovács in. Hij zou er een gevaar in zien dat Brussel zijn problemen steeds meer door NGO´s laat oplossen. “Omdat de NGO´s het voor de EU sowieso goede proces [van de migratie] niet stoppen, maar hoogstens beter willen ‘managen’.”

EU voert “schijn maatregelen” in

Kovács bekritiseerde de omgang met de migratiecrisis en zei dat de EU alleen maar “schijn maatregelen” met betrekking tot de grensbewaking en de bouw van transitzones zou hebben ingevoerd.

Frontex heeft bijvoorbeeld maar 1500 grensbewakers aangesteld, terwijl Griekenland alleen al op dit moment 10.000 heeft aangevraagd”, zei hij. Kovács ziet er een veel serieuzer probleem in dat “ze het niet begrepen hebben dat men de hulp daar naartoe moet brengen waar het probleem zich bevindt” en niet omgekeerd.

Kovács zei dat Europa er aan zou moeten werken om bij te dragen aan een stabilisering van Syrië, Libië en andere crisisgebieden. Het “Hungary Helps” programma zou ter plaatse hulp bieden. “De VS zijn er ook mee begonnen aan dit programma mee te doen. De regering in Washington heeft het programma direct als positief voorbeeld genoemd”, verklaarde de staatssecretaris.

Bron:
Szilvia Akbar
 

NASCHRIFT
*
Magyaren! Nog waar ook. Bijna vergeten. De mensen van Hongarije horen liever dat ze ‘Magyaren’ zijn. Zouden wij uit het Westen ook beter doen, gewoon omdat het authentieker klinkt en ook is. En aan authenticiteit, daar heeft het Westen inderdaad nog al eens gebrek aan. Vooral in de Lage Nederlanden, Holland & Vlaanderen, tot aan de Somme toe.
Het mag dan ook geen kat verwonderen, dat het plaatselijke ‘De Standaard’ (van vroeger) daar de “Magyar Hírlap” is. Waarbij het tweede woord dat eindigt op ... Lap weeral en nog stam verwantschap benadert. ’n Ragesblatt, ’n Hier Blad…
Dat onze West-Europese samenlevingen daar dan ook aanzien woorden als parallel samenlevingen, d.i. naast elkaar levende samenlevingen, is dan wel niet politiek-correct, maar de naakte waarheid. Dat komt wel niet door die ene verdwaalde ‘asielzoeker’, maar door de vele horden ‘nieuwelingen’ die bij ons hun eigen identiteit komen benadrukken. Wie trouwens als ‘vluchteling’ elders heeft gezocht, keert toch, dat is eigen aan het woord zelf ‘gevlucht’, terug naar de eigen Heimat, eens dat die terug geen ‘oorlogsgebied’ meer is.
O ja, en daar is dan nog voor ons, West-Vlamingen van ‘Achter de Kupe’, het verhaal (1950) dat in boekvorm verschenen is, van die student die te voet en totaal berooid van Hongarije en dus van achter Het IJzeren Gordijn, naar Poperinge afzakte, om daar zijn priester studies af te maken. Nergens werd dat boek aangeraden, maar het werd uitgevochten.
**
*
Beeld van Pater Werenfried in Königstein, een van de drie "Königsteiner Kirchenväter" (“Kerkvaders van Königstein"), een werk van Christoph Loch.
*
Ach, U weet het ook nog wel: Oostpriester-Hulp, de ‘Kapelwagen’, de ‘Spekpater’ Werenfried van Straten van Averbode…
En waarachtig, toen waren er weeral ‘Roepingen’ in overvloed…
*
Sah mir wo die Blumen sind - wo sind Sie geblieben…
*
 





Geen opmerkingen: